Giff Cupen Tidaholm.

Med hjälp av Stiftelsen Werner von Seydlitz har tjejer och ledare i Hvetlanda GIF F-10 återigen kunnat genomföra Giffcupen i Tidaholm under helgen 20-21/4. Då vi förra året vann finalen i A-slutspelet så var förhoppningen och förväntan höga på årets cup. Cupen arrangeras för både tjejer och killar, en mycket bra uppstyrd cup som lockar lag från hela Sverige. I F-10 serien deltog 28  lag och alla med samma mål, att ta sig till A-slutspel. Efter blandad kompott av både en vinst mot IFK Hjo, en oavgjord mot Älvsborg FF  samt en förlust mot Vaksala SK under lördagen gruppspel stod det klart att tjejerna tog sig vidare till söndagens kvalmatch.  I ett kallt april väder mötte tjejerna Skara FC i söndagens kvalmatch och efter en jämn match avgörs matchen till slut på straffar och HvGIFs tjejer vinner med 5-4. I semifinalen står Vaksala SK återigen för motståndet och efter en jämn match står tjejerna i HvGIF som segrare med 1-0. Under söndagskvällen möter laget Örebro SK i  finalen i A-slutspelet. HvGIF visar en enorm kämparglöd, fin laginsats och stark laganda vilket resulterar i vinst i finalen med 1-0.  En enorm glädje, tårar och på trötta ben lyfter tjejerna pokalen mot himlen som vinnare för andra året i rad i Giffcupen 2024. Vi tackar stiftelsen Werner von Seydlitz för stödet så att alla i laget kan delta oavsett ekonomiska förutsättningar och att vi genom fotbollen kan ge tjejerna fina minnen för livet!

HvGIF/Malin Kardell

Wernerstiftelser
Box 3,
574 21 Vetlanda

info@wernerstiftelser.se