Dansprojekt.

Skapa Dans är en koreografitävling för unga dansare mellan 14–22 år. Tävlingens syfte är att uppmuntra till ett eget dansskapande hos amatörer samt visa på den fantastiska kreativitet, kompetens och det kunnande som finns hos dansutövande ungdomar. Utöver koreografin ljus- och ljudsätter ungdomarna sina tävlingsbidrag. Skapa Dans är på riktigt en chans att som amatör får agera i ett professionellt sammanhang.

24 september ska vi utse Jönköpings läns bidrag till finalen i Stockholm. Totalt blir det 10 dansakter från hela länet som tävlar i Vetlanda, Withalasalen. Alla deltagare blir bedömda av en jury som består av minst tre danspersonligheter. De bedömer varje koreografiskt stycke utifrån gemensamma bedömningskriterier.

Även publiken är med och röstar fram sina favoriter, så kom och heja fram just din favorit.

Kvällens konferencier är Julia Klingberg. Det utlovas festligheter utöver själva tävlingen och dessa sker i pausen.

Skapa Dans pågår klockan 17 till 19 och kostar inget – men du behöver en fribiljett som finns att hämta på Vetlanda bibliotek.

Skapa dans arrangeras av Region Jönköpings län i samarbete med Vetlanda kommun och med stöd av Stiftelsen Werner von Seydlitz.

Wernerstiftelser
Box 3,
574 21 Vetlanda

info@wernerstiftelser.se