Gymnasiesärskolan på studieresa.

Vi är så glada att vi kunde komma i väg på vår resa till Göteborg och eleverna fick besöka både Universeum och Liseberg. Tack för att ni gav oss ert bidrag som bidrog till att vi kunde genomföra vår resa. Busschauffören tog oss till Universeum, där eleverna under ca tre timmar fick se och uppleva olika livsmiljöer i både akvariehallen och regnskogen. Det skapade fina minnen då eleverna med flera sinnen fick se, höra och känna på många olika djur och växter. Genom fältstudier och ett undersökande arbetssätt bidrar detta till att eleverna utvecklar förmågor att se sin omvärld och förstå mer av naturen. De fick även prova på olika experiment om kroppen och testa sina funktioner. Eleverna var nyfikna och intresserade av denna lärorika plats. På eftermiddagen fick eleverna besöka Liseberg. För flera av våra elever var det för första gången. Vår elevgrupp har tyvärr sällan möjlighet att få komma i väg på sådana här utflykter. Vi delade upp oss i två grupper, en med större lust att åka karuseller och en med lite mindre. Eleverna var så glada att få se och ha roligt tillsammans på Liseberg som många andra ungdomar brukar berätta om.

Helene Ivarsson, lärare på gymnasiesärskolans individuella program.

 

Wernerstiftelser
Box 3,
574 21 Vetlanda

info@wernerstiftelser.se