SM i Mölndal.

Classic Stars Dansklubb i Vetlanda är en egen idrottsklubb under Svenska danssportförbundet sedan 2022, med syfte att utbilda inom olika dansstilar, tävla inom tiodans, skapa möjlighet för föreningens medlemmar att utvecklas inom scenkonst samt främja kännedomen om dans- och tävlingsgrenen tiodans i Norden. Under Alexandra Devas ledning har Classic Stars deltagit på Vetlandafesten ett flertal gånger och deltagit i tiodanstävlingar i Sverige. Alexandra Deva är uppvuxen i Rumänien med sin familj och flyttade till Sverige 2016. När hon förstod att det inte fanns någon tiodansklubb i Vetlanda startade hon en egen, Classic Stars, endast 12 år gammal! Eftersom Classic Stars tidigare officiellt inte varit en egen klubb har vi tävlat under dansklubben Växjö Swings vingar, men från och med 2023 tävlar Classic Stars dansklubb i eget namn. Det tycker vi är väldigt roligt eftersom tiodans-klubbar framförallt finns i de stora städerna i Sverige och nu kan vi sätta Vetlanda på tio-danskartan!

Vårens sista tävling blev deltagande i SM i Mölndal och vi tackar för bidraget från Stiftelsen

/Ulrika Le Hir

Wernerstiftelser
Box 3,
574 21 Vetlanda

info@wernerstiftelser.se