Wernerdagen 14 maj

I strålande solsken anordnades Wernerdagen traditionsenligt på Farstorps Gård. Ett 70-tal gäster från Vetlandas föreningsliv samt företrädare för Vetlanda kommun bjöds på musikunderhållning och hälsades välkomna av Stiftelsens styrelse vid huvudentrén. För att hedra donatorn Werner von Seydlitz presenterades först en historik över Werners livsverk och testamentets betydelse för Vetlanda Kommun.
Det var ett bra år för både Vetlandas föreningsliv och Stiftelsen då det slogs rekord i både antalet beviljade anslag och i beviljade medel. 177 ansökningar fick ekonomiskt stöd på en totalsumma av 19,2 miljoner kronor. Efter den inledande presentationen serverades det lunchbuffé varefter det bjöds på musikunderhållning av elever från Vetlanda Kulturskola under ledningar av Erik Knutsson och Ulviyya Ahmedova.
Gåvobevis delades ut till talespersoner från de olika föreningarna samtidigt som ett bildspel visades framme vid scenen. Avslutningsvis presenterades framtidsplanerna för Vetlanda FF och Hvetlanda GIF som tilldelats årets största anslag.
Stiftelsens årsdag, WERNERDAGEN, samlar Vetlandas föreningsliv för information om Stiftelsens arbete men ger också föreningsrepresentanterna en möjlighet att lära känna varandras verksamheter och bygga nätverk för ökat utbyte och samarbete.

Se bilder från dagen

Wernerstiftelser
Box 3,
574 21 Vetlanda

info@wernerstiftelser.se