Länsdans med FUB.

Vetlanda FUB-förening arrangerar danser på Restaurang Nöjet  för FUB-föreningar i länet. Länsdanserna är ett månatligen återkommande arrangemang för medlemmarna i länets FUB-föreningar och alternerar mellan de olika orter, där föreningar finns. Vetlanda FUB-förening ansvarar för att 2 årliga danser blir trevliga och välbesökta mötesplatser för ungdomarna i länet.
Tack vare ett vänligt bidrag från Stiftelsen Werner von Seydlitz kunde föreningen satsa på garanterat bra dansmusik och Bob Stevens orkester hade riggat instrumenten för spelning på stora scenen och de bjöd sedan under några timmar på en mycket varierad och dansvänlig musik. Den lockade upp i stort sett samtliga 280 deltagare på dansgolvet, om än inte alla på en och samma gång. Om det nu är så att man behöver en rullator, eller kanske till och med en rullstol, för att klara de dagliga transporterna, så är det inget hinder för att ta sig en svängom när musiken pockar på som värst. På en länsdans finns det alltid en hjälpande hand till hands om man skulle råka fastna i ett hörn och aldrig någonsin fälls det en irriterad kommentar över eventuella krockar på det vanligtvis packade dansgolvet.
Bidraget från stiftelsen innebar att vi kunde satsa på en bra orkester.
Underskottet som dansen medförde,  -täcks in av stiftelsens bidrag.  Tack!

Wernerstiftelser
Box 3,
574 21 Vetlanda

info@wernerstiftelser.se