Wernerdagen 2022

Söndagen den 22 maj anordnades den andra Wernerdagen på Farstorps Gård.

Ett 65-tal gäster från Vetlandas föreningsliv samt företrädare för Vetlanda kommun hälsades välkomna av Tomas Granlund (ordförande i Stiftelsen Werner von Seydlitz).
Peter Josephson och Tomas Granlund presenterade det gånga årets verksamhet samt den aktuella ställningen

Sammanlagt 125 anslag har beviljats under året till ett belopp av 12 Mkr. Projekt som utmärker sig är nytt konstgräs på Heds Arena, ny pistmaskin till Friluftsfrämjandet i Kettilsås och anslag till renoveringar hos Vetlandaortens Ryttarförening. Totalt sedan starten har drygt 30 Mkr. beviljats. Stiftelsen förvaltar ett kapital på ca 500 Mkr..

Därefter bjöds på lunchbuffé och kaffe med ostkaka under musikunderhållning. Under högtidliga former erhöll samtliga närvarande föreningar och mottagare av anslag, gåvobevis och boken ”Mitt livsverk” av styrelseledamöterna Lena Karlsson och Mats Landén.

För musikunderhållningen under hela tillställningen svarade elever från Vetlanda Musikskola under ledning av Erik Knutsson. Som avslutning visades gästerna runt i huvudbyggnadens festvåning och fick samtidigt en inblick i Werner von Seydlitz liv.

Wernerdagen samlar Vetlandas föreningsliv för information om Stiftelsens arbete men ger också föreningslivet en möjlighet att lära känna varandras verksamheter och bygga nätverk för ökat utbyte och samarbete.

Wernerstiftelser
Box 3,
574 21 Vetlanda

info@wernerstiftelser.se