2024-07-08

Renovering av dansbana.

Ingaboda Bygdegårdsförening har med mycket ideellt arbete (ca 160 timmar) renoverat dansbanan och stiftelsen har lämnat ekonomiskt anslag med ca 50% av materialinköpen.

Ett lyckat projekt i en förening med stort engagemang och ordning och reda.

2024-07-01

Beviljade anslag........

2024-06-15

Stipendieutdelning.

Teknikprogrammet åk 2

Stipendium på 3 000 kr till bästa elev på inriktningen design och produktutveckling tilldelas Tilde Elmersson TE22A.

Stipendium på 3 000 kr till bästa elev på inriktningen informations- och medieteknik tilldelas Malte Nottemark TE22B.

Stipendium på 3 000 kr till bästa elev på inriktningen produktionsteknik tilldelas Alexander Langsbo TE22B.

(se bild)

Stipendium i naturvetenskap

Stipendium på 5 000 kr tilldelas Malte Rigmark NA21.

Stipendium i matematik

Stipendium på 5 000 kr tilldelas Tindra Evertsson TE21B.

Stipendium i moderna språk

Resestipendium på 5 000 kr tilldelas Noelle Johansson SA21B.

Stipendium för elever på barn- och fritidsprogrammet

Stipendium på 2 500 kr tilldelas Moa Sälleteg BF21 för goda studieresultat.

Stipendium på 2 500 kr tilldelas Ida Petersson BF21 för bästa betyg.

2024-06-11

Ny boulebana vid Sandlandet.

Kråkegårdens Intresseförening beslutade vid vårstädningsträffen -23 att undersöka möjligheterna att skapa en samlingsplats. Efter kontakt med kommunen anvisades en lämplig plats och ett skötselavtal tecknades i augusti. Med egna medel, mycket ideellt arbete, sponsring och medel från Stiftelsen är det snart dags för invigning.

Utöver direkta kostnader har det lagts ner 335 timmars eget arbete och alla är mycket nöjda med resultatet.

...................................................................................

Vi skall ha invigning lördagen den 29 Juni kl. 14.00.

Stort Tack till Stiftelsen och alla som bidragit på ett eller annat sätt.

2024-05-21

Beviljade anslag........

2024-05-20

Bryggrenovering i Skirö.

Skirö brygga anlades 1983 och invigdes med pompa och ståt. Njudungsorkestern marscherade genom byn med drillflickorna i spetsen och Sigvard Rosander från kommunen invigningstalade. Genom åren har bryggan använts flitigt av bygdeföreningen för olika sammankomster som Valborgsmässofirande med eld på en flotte i sjön, metartävlingar, musikunderhållning, vid julgranständningen m.m. Det är en mötesplats för byns befolkning och en stor turistattraktion genom att man kan sitta på bryggan och fika eller grilla och se den vackra utsikten över sjön och naturreservatet Sundsängen. För att vara säker, tillgänglig och handikappanpassad har  föreningen under senaste året lyckats "sy ihop" finansieringen och nu är bryggan på plats.

Välkommen på besök!

2024-05-20

Pistolklubbens byggnadsrenoveringar.

Vetlanda Pistolklubb är en ideell förening som drivs av medlemmarna. Klubben anslöts till Svenska Pistolskytteförbundet som egen förening 1970 och räknas även som en del av försvarsmakten.
Klubben är idag växande. Aktiviteten har sakta ökat under de senaste åren. Deltagande i tävling sker på klubbnivå,
länsnivå och nationellt. Vetlanda Pistolklubb har verksamhet året om på sina utomhusbanor söder om Vetlanda.
Anläggningen har klubbstuga med enkelt kök och sekretariat. Det finns mål- och materielbodar och 30 tavelställ
för precisionsskytte från 25 meter. Det finns en separat bana med 10 mekaniska vridmål på 25 meter. Utöver detta en 50-metersbana och en fältskytterunda i skogsterräng samt möjligheter till springskytte och skidskytte för två personer samtidigt. Skyttet som utövas är precisionsinriktat även i fältskytte och vid vridmål. Skytte med enhandsvapen är starkt reglerat av polis och den egna organisationen från förbund till enskild förening. Licens för att inneha eget tävlingsvapen ställer krav på teoretisk kunskap och skjutskicklighet som löpande skall visas. Till detta kommer krav från förbundet att varje skytt skall vara synlig i föreningens verksamhet. Exempelvis
som funktionär eller vid städdagar.
Vart femte år prövas skyttens rätt till vapenlicens. Har skytten mer än ett vapen görs ansökan för varje vapen.
Ansökan görs hos polisen och aktivitet med vapnet och skjutskicklighet minst två år bakåt skall vara dokumenterad av såväl den enskilde skytten som av klubben. Detta gör att inaktiva medlemmar faller ifrån.
Klubben måste därför vara attraktiv och ge glädje för att hålla medlemmarna aktiva och engagerade för att stanna kvar. För att nå vårt mål gör vi nu investeringar för framtiden med stort stöd av Stiftelsen Werner von Seydlitz.

2024-05-16

Riksfemman Luleå.

Så kom äntligen helgen som alla väntat på, Riksfemman i Luleå 3-5/5.
Vi startade resan upp på fredagsmorgonen kl 04.00 med buss upp till Arlanda för att sedan
hoppa på flyget upp till Luleå. Det var ett mycket förväntansfullt gäng som gick på planet. När vi kom fram på eftermiddagen gick vi till en skola där vi bodde under helgen. På kvällen genomfördes förträningen på friståendet.
Det var 24 lag som tävlade på lördagen och de 10 bästa lagen gick vidare till finalen som
avgjordes på söndagen. Våra otroligt duktiga gymnaster knep åt sig en finalplats efter
jättefina insatser.
På söndagen tävlade vi på morgonen och HvGF slutade på en 8:plats. För dessa tjejer var
det första gången som de tävlade i en Rikstävling så det var helt fantastiskt att det gick så bra!
På söndagen efter lunch startade vi så hemfärden och landade i Vetlanda på natten. Det var jättenöjda och glada men trötta tjejer som åkte hem och sov efter denna helg.
Ett stort tack till Wernerstiftelsen som hjälpte till att möjliggöra denna resa.

2024-05-15

Bäckseda Skytteförening.

Föreningen fick utebanan på 50 meter "ej godkänd" vid senaste besiktningen. Ombyggnad och ett nytt kulfång krävs för att driva verksamheten vidare. Detta innebar lite grävjobb och snickeri som planerades inför sommaren -23. Med en ansökan till Stiftelsen som beviljades och löfte om mycket eget arbete kunde projektet drivas vidare.

Stort tack till alla som bidragit och i synnerhet till Stiftelsens ekonomiska anslag.

2024-05-15

Giff Cupen Tidaholm.

2024-05-13

Wernerdagen 2024

I söndags strålade solen extra mycket över Farstorps gård där gäster bjöds på musik, mat och nya bekantskaper.

2018 arrangerades Wernerdagen för första gången. På Farstorps gård samlas sedan dess årligen mottagare av stiftelsens medel och representanter från kommunen och stiftelsen, med undantag från åren med pandemi.

Platsen är Werner von Seydlitz hem där besökarna får en chans att guidas runt i huvudbyggnaden där grundaren av MP-bolagen levde.  Men innan dess brukar alla gästerna informeras om stiftelsen, njuta av musik, buffé och utöva en hel del trevligt umgänge i den mindre sidobyggnaden.

Så även 12 maj då det var dags för årets firande. Den som höll i trådarna var som vanligt stiftelsens ordförande Tomas Granlund och hans kollegor i styrelsen: Lena Karlsson, Peter Josephson och Mats Landén. /VP Ing-Marie Jonsson

2024-05-13

2024-05-13

2024-05-13

2024-05-13

2024-05-13

2024-05-02

Warbergsspelen.

P12/WARBERGSSPELEN 

Grabbarna från P12 lånade in tre från P10 för att åka till Varberg och spela cup. De gick upp en åldersgrupp för att spela sina första 5 mot 5 inför nästa säsong. Vi hade ingen aning om hur det skulle gå, men det gick helt klart över förväntan.

Grabbarna vann gruppspelet med 21-1 i målskillnad. Kom till åttondelsfinal där de slog ut Varberg IBF. Vidare till kvartsfinal. Efter ett bortdömt mål och en utvisning för vår del lyckades Nybro sätta 1-0. Men vi kvitterade och matchen slutade 1-1. Så det hela avgjordes på straffar. Där åkte vi tyvärr ur cupen. Många erfarenheter rikare och några cm stoltare. Vi gjorde en helt otrolig insats. 

Eftersom vi är många deltog vi också med ett gäng på FAIRPLAYCUP/JÖNKÖPING. Där spelade vi 4 mot 4 som är den spelformen vi haft de senaste åren. Där hade vi tufft motstånd och väldigt jämna och spännande matcher, vilket vi ser som väldigt utvecklande och roligt.

Vi tackar Werner för bidrag till minibussar och övriga kostnader! 

/Vetlanda IB P12.

 

2024-04-23

Giff Cupen Tidaholm.

Med hjälp av Stiftelsen Werner von Seydlitz har tjejer och ledare i Hvetlanda GIF F-10 återigen kunnat genomföra Giffcupen i Tidaholm under helgen 20-21/4. Då vi förra året vann finalen i A-slutspelet så var förhoppningen och förväntan höga på årets cup. Cupen arrangeras för både tjejer och killar, en mycket bra uppstyrd cup som lockar lag från hela Sverige. I F-10 serien deltog 28  lag och alla med samma mål, att ta sig till A-slutspel. Efter blandad kompott av både en vinst mot IFK Hjo, en oavgjord mot Älvsborg FF  samt en förlust mot Vaksala SK under lördagen gruppspel stod det klart att tjejerna tog sig vidare till söndagens kvalmatch.  I ett kallt april väder mötte tjejerna Skara FC i söndagens kvalmatch och efter en jämn match avgörs matchen till slut på straffar och HvGIFs tjejer vinner med 5-4. I semifinalen står Vaksala SK återigen för motståndet och efter en jämn match står tjejerna i HvGIF som segrare med 1-0. Under söndagskvällen möter laget Örebro SK i  finalen i A-slutspelet. HvGIF visar en enorm kämparglöd, fin laginsats och stark laganda vilket resulterar i vinst i finalen med 1-0.  En enorm glädje, tårar och på trötta ben lyfter tjejerna pokalen mot himlen som vinnare för andra året i rad i Giffcupen 2024. Vi tackar stiftelsen Werner von Seydlitz för stödet så att alla i laget kan delta oavsett ekonomiska förutsättningar och att vi genom fotbollen kan ge tjejerna fina minnen för livet!

HvGIF/Malin Kardell

2024-04-20

2024-04-20

Stort TACK till Vänliga Vetlanda Kommun som hyllade oss på Näringslivsgalan.

2024-04-18

Beviljade anslag........

2024-04-14

Arrangör: Skirö AIK.

Musikal Musikal med stöd av Stiftelsen Werner von Seydlitz.

2 fullsatta föreställningar i Withalasalen.

Stort TACK till alla medverkande och särskilt tack och GRATTIS till Julia och Stewe Jonsson som producerat! 

 

2024-04-11

Skillsocks Spring Cup.

Vi hade en jättebra helg i Kristinehamn där vi förutom att vi fick spela många roliga matcher fick chansen att umgås med varandra. Fotbollsmässigt så var vi nära att nå finalen men det blev en tredjeplats denna gång. Våra grabbar skötte sig på ett exemplariskt sätt både på och utanför planen vilket är minst lika viktigt som att vara bra på fotboll. Vi hoppas att de varit bra ambassadörer både för Hvetlanda GIF och Vetlanda. 

Vi tackar som vanligt för vårt fina bidrag från Stiftelsen.

Hvetlanda GIF/Henrik Claesson

 

2024-04-10

Irsta Blixten i Västerås.

Nu har vi tillbringat helgen 5-7 april på Cup i Västerås tillsammans med 6 lag, 65 barn & 14 ledare.

Tack Irsta Blixten 2024 för denna gång. Nu åker vi hemåt, fyllda av energi & nya saker att träna på. Någon har nog lite ont i kroppen, är besviken för ett missat skott eller lite ledsen för en knapp förlust i slutspelet. Men det glömmer vi på hemvägen och minns helgen med glädje. Tack handbolls-familjen💙 Alla spelare, ledare, domare, föräldrar, syskon, supportrar, sponsorer & busschaufförer, ni är alla fantastiska. 

 

2024-04-09

Mogärdeskolan.

Den 21 februari åkte vi med eleverna i åk3 från Mogärdeskolan till kulturhuset Spira och såg föreställningen ”Peter och vargen”, en film visning med symfoniorkester.

Eleverna tyckte det var väldigt spännande, häftigt och roligt. Många av våra elever har aldrig varit i Jönköping tidigare och aldrig besökt Spira. Detta blev ett väldigt värdefullt och minnesvärt besök för dem.

Tack vara bidraget till bussen från Werner von Seydlitz stiftelse kunde vi åka till Spira och få uppleva den föreställningen med våra elever.

2024-04-09

Warbergsspelen F13.

Flickor 13 var ett av flera lag som varit i Varberg och deltagit i Warbergsspelen.

Utöver tävlingsmomentet får ungdomarna även umgås med varandra och andra utanför planen. Som ledare är det en fantastisk känsla att få vara delaktig.

Tack vare Wernerstiftelsen kunde vi få ner kostnaden och göra detta möjligt för många av våra spelare. 

Ledare, spelare och förening tackar för allt ekonomiskt stöd. 

2024-03-26

Beviljade anslag........

2024-03-24

Grattis till SM Guld.

Ledare och spelare i Vetlanda BK P07 vill skicka ett stort tack till Stiftelsen för all den support ni har givit oss under dessa år. Helt klart är utan er hjälp hade vi aldrig stått här vid våra drömmars mål med ett SM Guld för P17, samt ett World Cup Guld P17.

 

Ett stort tack för ett gott samarbete under alla dessa år      /Vetlanda BK P07

2024-03-07

Vasaloppet.

Wow, vilken resa vi fick till tack vare Wernerstiftelsen och andra sponsorer som ville stötta våra ungdomar.

Vi hade flera av våra äldre ungdomar som för första gången tog sig an vasaloppet 30km på fred/lörd.

På söndagen var den stora dagen där vi hade start för klasserna 11-12 och 13-14 från Eldris och 15-16 från kontrollen i Hökberg på 19km. Totalt 24 startande. I övrigt kan noteras deltagarrekord på 2024 års ungdomsvasa med över 600 startande. Vi färgade verkligen vasaloppsspåret rött och blått under helgen.

Alla gjorde fantastiska prestationer och många överträffade sig själva och glädjen var total vid målportalen.

Vi fick en helg där vi byggde gemenskap mellan våra olika åldersgrupper och alla hjälptes åt för att alla skulle känna sig trygga och lugna inför uppgiften.

Stort tack återigen Wernerstiftelsen för ert ekonomiska bidrag som gjorde denna resa möjlig, den har skapat minnen för resten av livet för alla!

/ Thomas Lenegård

Ledare

2024-02-27

Slutspelshockey.

Vårt A1 lag födda 2008 i Boro-VHC, har genom enastående prestationer lyckats ta
sig till slutspel i Div 1 ännu en gång. Detta innebär längre och mer krävande resor och därmed ökade kostnader. Med hjälp av Stiftelsen och en engagerad och ansvarsfull föräldragrupp så lyckades vi finansiera resorna till Ljungby, Huskvarna, Linköping, Motala och Oskarshamn.

STORT TACK!

Team 08/Benny Svensson

2024-02-13

Beviljade anslag........

2024-01-17

Skridskor på skoltid.

Vilka lyckade utflykter vi fick med våra elever till Hydro arena. Helt underbart att se glädjen och hjälpsamheten bland eleverna. Tack så jättemycket för att vi kunde göra denna utflykt även i år. Vi är så tacksamma för det.

Fritidspedagog Mariette Lindahl

 

2024-01-16

World Cup Bandy Girls 15.

Cupen spelades i Skövde den 4-5 januari 2024.

Åtta lag var anmälda, fördelade i två grupper och spelformen var 9 mot 9. Vi spelade i grupp B och i första matchen mötte vi Vänersborg i en lite nervös men jämn match. Tyvärr förlorade vi med 0-1. I nästa gruppspelsmatch mötte vi det norska laget Staebek och åkte på en ny förlust med 0-3. Dag två vann vi en minnesvärd match mot Villa med 4-3 och avslutade med storvinst mot Skövde med 7-0. Nöjda och glada åkte vi hemåt mot Småland igen, taggade på träning och mer seriespel under resten av säsongen.
Det ger tjejerna enormt mycket att få åka iväg tillsammans och spela mot tjejer i samma ålder.
Stort tack för Stiftelsens ekonomiska stöd.

2024-01-12

Dansshow i Withalasalen.

Med ekonomiskt stöd har Classic Stars Dansklubb fått en unik möjlighet att genomföra en hösttermin med ungdomarna som varit delaktiga och stått för största delen av förberedelse och genomförande. Dansare får konkret erfarenhet av planeringen och arbetet bakom en scenuppsättning, men även personlig utveckling och erfarenhet av att förbereda, memorera och träna flera koreografier med olika karaktär, för att sedan stå på scen och leverera. Gemenskap, mod, kunskap och utveckling möts medan kultur, estetik, kreativitet och målmedvetenhet lärs ut till en ny generation.

- julshow ”En Magisk Jul i Vetlanda” med tema ”tecknad film” presenterades i Withalasalen  den 14 december inför ca 150 personer i publiken.
- Eventteknik Småland stod för ljud och ljus under repetition och på showdagen
- föräldrar ordnade fikaförsäljning i pausen, rekvisita- och klädselbyten, foto och film.

2024-01-08

Vetlanda Handbollsförening.

Vi i VHF P11 och F12 vill rikta ett stort tack till stödet från Stiftelsen Werner von Seydlitz. Ert stöd har möjliggjort att vi i laget kunnat delta på Hallbybollen samt genomföra olika aktiveter för att stärka ungdomarnas lagkänsla.

/Spelare och ledare i  Vetlanda HF

2023-12-23

Ny studio med golfsimulatorer.

Golfsatsningen: Spela året om – på världsberömda banor.
Glädjen är stor bland entusiasterna i Vetlanda golfklubb. Nu står en
rymlig studio med två golfsimulatorer färdig.

Här finns 300 banor från hela världen. Allt från klassiska St Andrews, Valderama till Barsebäck i Sverige. Det är riktiga golfbanor som är
helt autentiska med verkligheten. Man får en förvånansvärt bra
spelupplevelse, säger Åke Heindorff, klubbchef i Vetlanda golfklubb. – Hela satsningen har kostat 4 miljoner kronor.

Stiftelsen fick en väl genomarbetad ansökan med finansieringsplan för ganska exakt ett år sedan (nov-22.)

2 miljoner från Allmänna arvsfonden och 1 miljon från Stiftelsen Werner von Seydlitz. Resten har klubben finansierat med egna medel.

Vi önskar klubben Stort Lycka till.

2023-12-19

Beviljade anslag........

2023-12-08

Fridacupen i Vänersborg.

Skirö AIK vill rikta ett stort tack till Stiftelsen som gjorde det möjligt för F13-laget att åka till Fridacupen i Vänersborg och spela mot alla flicklag från Sverige och Norge. Skirö slutade på 4:e plats efter att spelat totalt 6 matcher.

Ordf. Maria Lund

2023-12-04

Birger bandycup i Vänersborg.

VBK:s grabbar har genomfört en  mycket  lyckad cup med bra arrangemang. Alla stortrivdes.

Resultatmässigt slutade ett lag 3:a och ett lag 5:a i cupen.

Båda lagen fick avsluta med vinst så det var glada miner i bussen på väg hem. Än en gång ett stort tack för stödet ifrån Wernerstiftelsen !

/Johan Franzén

2023-11-10

Ny konstgräsplan på Vitalavallen.

Johan Petersson var en glad ordförande i Vetlanda FF som idag kunde visa upp en ny konstgräsplan inför pressen. Med bidrag från Stiftelsen Werner von Seydlitz, Svenska Fotbollsförbundet, SISU, Alsings Stiftelse, eget kapital och stort engagemang från föreningen har klubben skapat fina möjligheter för ungdomsfotbollens utveckling.

Stort Grattis till ett väl genomfört projekt.

2023-11-09

Skolan för 100 år sedan.

Under en period har vi i år 2 på Ekenässjöns skola jobbat med arbetsområdet ”Livet för 100 år sedan.” Vi har sett på film, tittat på fotografier, böcker och utifrån läromedel lärt oss massor om denna tid.

Vi gjorde ett besök på Industrimuseum i Ekenässjön. Där fick vi se och lyssna på gamla musikinstrument. Vi tittade också på modeller av hur gamla verktyg, lampor, telefoner och tv-apparater har sett ut genom åren. Barnen tyckte att det var jättekul.

Vi har varit uppe i skogen och låtsats vara barn för 100 år sedan. Där fick barnen i grupper göra leksaker av det som skogen erbjöd. De gjorde bl.a. djur av kottar med hagar omkring.

På skolgården har vi lekt rastlekar från den här tiden t.ex. hoppa hage, sista paret ut, spela kula och kasta boll mot vägg.

Som avslutning så åkte vi tack vare Stiftelsen Werner von Seydlitz till Skolmuseum i Vetlanda. Utan er gåva till bussresan hade vi inte kunnat åka.

Redan då barnen kom till skolan denna morgon så var de klädda som om de vore barn för 100 år sedan. När vi kom fram så möttes vi av en guide som sedan tog oss med in i muséet och både berättade om och visade tidsenliga saker. Barnen fick sitta i gamla bänkar, skriva på griffeltavlor och sudda med riktiga hartassar! De provade att skriva skrivstil och fick se hur lärarinnan bodde i ett rum på övervåningen. Barnen var så glada över besöket vilket framgår av bilderna.

Klass 2A 2B Sonja och Anna-Karin

2023-11-07

4 flicklag på cup i Varberg.

2023-11-06

Beviljade anslag........

2023-11-02

Hockeykiosk i Hydro Arena.

Med Stiftelsen som största finansiär, ett antal sponsorer och mycket ideellt arbete är nu kiosken på plats i Hydro Arena.

                   

2023-11-02

Fotbollsklubbens storsatsning.

Nu startar en välbehövlig om- och tillbyggnad av Hvetlanda GIF:s klubbstuga. Den nuvarande klubbstugan byggdes 1980 och rymmer 250 kvadratmeter, till nästa sommar kommer byggnaden vara mer än dubbelt så stor och ha dubbelt så många omklädningsrum.

– Det här är mycket efterlängtat och vi gläder oss verkligen, säger HvGIF:s ordförande Henrik Claesson.

När Stiftelsen Werner von Seydlitz blev uppmärksammade på att fotbollsklubben, som har en sådan omfattande ungdomsverksamhet, behövde nya omklädningsrum, beviljade stiftelsen ett bidrag.

– Vi beslöt att ge Hvetlanda GIF ett bidrag på sex miljoner kronor, det är stiftelsens enskilt största bidrag, säger Tomas Granlund, ordförande i Stiftelsen Werner von Seydlitz.

/Mickan Thor

2023-10-26

Aktivitetspark i Korsberga.

Nu händer det grejer i Korsberga.

I mars 2023 sökte Korsberga Samhällsförening ekonomiskt stöd för att förverkliga alla planer som presenterats för Vetlanda Kommun. Med beviljat stöd från Vetlanda kommun, Stiftelsen Werner von Seydlitz med flera är nu arbetet i full gång. Lusthus/väderskydd, cykelbana och belysning är på plats. Nästa etapp är en hinderbana "inte stöta marken bana"

2023-10-12

Upprustning av utemiljön vid Månstorpet.

Månstorpet är ett gammalt torp (utan el, vatten, värme). Scoutkåren har ca 70 medlemmar och vi har insett att vi behöver rusta upp utemiljön med fasta bänkar och bord. Vi har för avsikt att bygga ett skärmtak över en köksbänk för att få till bättre förutsättningar för matlagning. Vi lagar mycket mat tillsammans med scouterna och om vi har ytor att vara på kan fler scouter hjälpa till.
Med egna medel och ekonomiskt stöd från Stiftelsen finns det numera sittplatser till alla.

Stort Tack och Hälsningar från oss alla i Korsberga Scoutkår.

2023-10-05

Beviljade anslag........

2023-10-01

Studieresa till Kalmar.

Tack vare Skapande skola-pengar och Wernerstiftelsen har Ekenässjöns skola varit på studieresa till Kalmar den 7 och 18 september.

PROGRAM
En guidad visning på slottet. Besök i Erik XIV gemak och slottstornen.
Monet & Friends Alive - utställningen tog oss tillbaka till de franska impressionisternas värld.
Därefter workshop i akvarellmålning. Vi var totalt nästan 200 personer. 

2023-09-21

Dansprojekt.

Skapa Dans är en koreografitävling för unga dansare mellan 14–22 år. Tävlingens syfte är att uppmuntra till ett eget dansskapande hos amatörer samt visa på den fantastiska kreativitet, kompetens och det kunnande som finns hos dansutövande ungdomar. Utöver koreografin ljus- och ljudsätter ungdomarna sina tävlingsbidrag. Skapa Dans är på riktigt en chans att som amatör får agera i ett professionellt sammanhang.

24 september ska vi utse Jönköpings läns bidrag till finalen i Stockholm. Totalt blir det 10 dansakter från hela länet som tävlar i Vetlanda, Withalasalen. Alla deltagare blir bedömda av en jury som består av minst tre danspersonligheter. De bedömer varje koreografiskt stycke utifrån gemensamma bedömningskriterier.

Även publiken är med och röstar fram sina favoriter, så kom och heja fram just din favorit.

Kvällens konferencier är Julia Klingberg. Det utlovas festligheter utöver själva tävlingen och dessa sker i pausen.

Skapa Dans pågår klockan 17 till 19 och kostar inget – men du behöver en fribiljett som finns att hämta på Vetlanda bibliotek.

Skapa dans arrangeras av Region Jönköpings län i samarbete med Vetlanda kommun och med stöd av Stiftelsen Werner von Seydlitz.

2023-09-17

SHIPSHOP THE MOVIE.

Under två terminer har MOJ tillsammans med Studieförbundet Vuxenskolan Vetlanda arbetat med projektet SHIPSHOP.

Med ekonomiskt stöd av Stiftelsen och Vetlanda kommun har projektet resulterat i en Bio-film.

Biofilmen visades under  "Var den du är-veckan"

Filmen visar hur det gått till när deltagarna i de två grupperna har skapat, skrivit, dansat och sjungit fram denna film. Grupperna består av ungdomar mellan 10 till 26 år. I denna kavalkad av olika personer och karaktärer får vi följa allt från välkända sagor till nyskrivna sketcher vi känner igen oss i från vår vardag. 

/Studieförbundet Vuxenskolan Höglandet

2023-09-13

Ny ledbelysning installerad.

Med föreningens och offertgivarens lönsamhetsberäkningar av utbyte av belysning i sporthallarna beviljade Stiftelsen ett investeringsbidrag i maj månad. Nu är installationen redan klar och föreningen är väldigt nöjda och tacksamma över resultatet.

/Vetlanda Innebandyklubb och Hasses Sportcenter

2023-09-10

Sommarlovsaktiviteter.

Tusen tack för att vi fick stöd till våra 20 sommarlovsaktiviteter. Samtliga blev av, vissa var mer populära än andra och vi fyllde deltagarantalet till bredden. ”Laga lunch tillsammans – Tacos” var en mycket populär aktivitet som vi körde 3 omgångar av.  Likaså ”Hästskötare för en dag”. Där var och en fick pyssla i stallet, rykta, mocka, leda hästarna till och från sommarhagarna. Den körde vi 4 gånger. 

Ett stort tack till Stiftelsen Werner von Seydlitz för bidraget som kom många barn till del. 20 aktiviteter och i genomsnitt 7 barn på varje aktivitet. Barnen har funnit nya vänner, kanske ett nytt intresse och förhoppningsvis något de kan bära med sig och berätta om som ett fint sommarminne.

Tina/Studieförbundet Vuxenskolan

 

2023-09-08

Cupspel i Örebro och Finspång.

HvGIF P09 kunde med hjälp av ert bidrag åka på cup både till Örebro 14-16 juni och Finspång 30 juni-2 juli.

Målet var att alla som ville skulle få åka på en sommarcup. Eftersom vi är för få ledare för att åka med två lag på samma cup fick vi istället åka med ett lag på två cuper. Det blev två mycket bra helger vi var iväg. I Örebro bodde laget på Engelska skolan inne i centrala Örebro med ett tiotal andra lag. Matcherna flöt på bra och till slut blev det en andraplats av 52 lag. I Finspång bodde vi också på skola precis jämte planerna. Där fanns det också tid för bad och frisbeegolf. Denna gång slutade vi på en tredjeplats efter att ha förlorat på straffar i semifinalen. Totalt sett var det två mycket bra helger och för några av spelarna var det enda resan man gjorde på hela sommaren. Med ert bidrag så finansierade vi hela transportkostnaderna vilket vi är mycket tacksamma för. Dessa cuper är ju minnen Henrik Claesson/HvGif P09

 

2023-08-30

Cupäventyr i Danmark.

Tre dagars tur över till Helsingör för att möta nya lag och utmaningar. Allt som allt spelade vi 5 matcher. Det blev blandade resultat men framförallt nya erfarenheter som vi fick med oss hem. Vi slutade som 7:a

Tjejerna kämpade väl och hade kul tillsammans vilket var hela målsättningen. Extra  kul att ta sig utanför Sveriges gränser och testa på fotbollen i Danmark.

Vi vill tacka Stiftelsen för erat stöd. Tack för att ni är med och hjälper tjejfotbollen och alla andra som får möjligheten till sådana här härliga upplevelser!

 

2023-08-30

Beviljade anslag........

2023-08-26

Europamästerskap i discgolf.


Vilken ära och vilket äventyr att få vara en del av det svenska landslaget i discgolf. Vi vill börja med att tacka Stiftelsen Werner von Seydlitz som gjorde vår sommardröm till verklighet. Att vara på plats i Tallinn  och tävla och prata med de bästa spelarna i Europa var
utvecklande och utmanande.
Vårt mål med att ta med en medalj hem till Vetlanda misslyckades, men suget efter att träna och bli bättre desto större.
Erfarenheterna vi tar med oss hem kan ingen ta ifrån oss!
Vi gjorde vårt bästa, vi är tacksamma!
Axel Wernborg & Hjalmar Fredriksson.

2023-08-11

Cupspel för ungdomar i HvGif

Med hjälp av Stiftelsen Werner von Seydlitz kunde F10  åka till Helsingborg och spela Eskilcupen som genomfördes under helgen 3-6/8 och P11 till Hällevik och spela Mjällby sommarcup 4-6/8.

Vi tackar stiftelsen Werner von Seydlitz för stödet så att alla i laget kan delta oavsett ekonomiska förutsättningar och att vi genom fotbollen kan ge ungdomarna fina minnen för livet!

Hvetlanda GiF/F10 Malin Kardell/P11 Niklas Levin

 

2023-07-25

Robotisering av gräsklippning.

Ramkvilla golfklubb har under åren utvecklat golfklubbens verksamhet på olika sätt, både vad gäller banans skötsel och utformning, liksom nybörjarkurser, utbildning och olika arrangemang för medlemmarna.

Liksom övriga organisationer och företag strävar vi efter, att på olika sätt minska energiförbrukningen och reducera användandet av fossila bränslen för att minska vårt miljöavtryck. Investering i solceller på klubbhustaket skedde 2014 och en eldriven greenklippare inköptes 2022.

Aktuell projektidé med ny teknik ger möjlighet till robotisering av gräsklippning, utökning av vår solcellspark till samma kapacitet som vår förbrukning och därmed minska vårt klimatavtryck.

Tack vare ett generöst bidrag från Stiftelsen är nu robot ”Driving range” och robot ”Fairway ruff” installerade som ett stort första steg för att nå målet att inom fem år minimera vår användning av fossila bränslen, så nära noll det går att komma.

2023-07-12

Gymnasiesärskolan på studieresa.

Vi är så glada att vi kunde komma i väg på vår resa till Göteborg och eleverna fick besöka både Universeum och Liseberg. Tack för att ni gav oss ert bidrag som bidrog till att vi kunde genomföra vår resa. Busschauffören tog oss till Universeum, där eleverna under ca tre timmar fick se och uppleva olika livsmiljöer i både akvariehallen och regnskogen. Det skapade fina minnen då eleverna med flera sinnen fick se, höra och känna på många olika djur och växter. Genom fältstudier och ett undersökande arbetssätt bidrar detta till att eleverna utvecklar förmågor att se sin omvärld och förstå mer av naturen. De fick även prova på olika experiment om kroppen och testa sina funktioner. Eleverna var nyfikna och intresserade av denna lärorika plats. På eftermiddagen fick eleverna besöka Liseberg. För flera av våra elever var det för första gången. Vår elevgrupp har tyvärr sällan möjlighet att få komma i väg på sådana här utflykter. Vi delade upp oss i två grupper, en med större lust att åka karuseller och en med lite mindre. Eleverna var så glada att få se och ha roligt tillsammans på Liseberg som många andra ungdomar brukar berätta om.

Helene Ivarsson, lärare på gymnasiesärskolans individuella program.

 

2023-07-10

SM i Mölndal.

Classic Stars Dansklubb i Vetlanda är en egen idrottsklubb under Svenska danssportförbundet sedan 2022, med syfte att utbilda inom olika dansstilar, tävla inom tiodans, skapa möjlighet för föreningens medlemmar att utvecklas inom scenkonst samt främja kännedomen om dans- och tävlingsgrenen tiodans i Norden. Under Alexandra Devas ledning har Classic Stars deltagit på Vetlandafesten ett flertal gånger och deltagit i tiodanstävlingar i Sverige. Alexandra Deva är uppvuxen i Rumänien med sin familj och flyttade till Sverige 2016. När hon förstod att det inte fanns någon tiodansklubb i Vetlanda startade hon en egen, Classic Stars, endast 12 år gammal! Eftersom Classic Stars tidigare officiellt inte varit en egen klubb har vi tävlat under dansklubben Växjö Swings vingar, men från och med 2023 tävlar Classic Stars dansklubb i eget namn. Det tycker vi är väldigt roligt eftersom tiodans-klubbar framförallt finns i de stora städerna i Sverige och nu kan vi sätta Vetlanda på tio-danskartan!

Vårens sista tävling blev deltagande i SM i Mölndal och vi tackar för bidraget från Stiftelsen

/Ulrika Le Hir

2023-07-05

Skadevi Cup

Ett stort tack riktas till Wernerstiftelser för vi fick möjligheten att åka gemensam buss till  Skövde. Det var andra året laget från Bäckseda IF pojkar födda 2009 var på denna cup.

Möjligheten att åka tillsammans i samma buss är teambildande och väldigt uppskattat av både tränare , spelare och även föräldrar som vet att det är en trygg och säker resa.  
/Acke Bäckseda IF

 

2023-07-03

Ädelfors Folkhögskola.

Under vårterminen vid Ädelfors folkhögskola fick kursdeltagare och personal, tillsammans med externa besökare, njuta av tio gästföreläsningar.

Vi har bland annat fått lära oss om astronomi, trähantverk, hederskultur och hur man förebygger och hjälper, musikhistoria, konst och miljövänligt mode. Vi tackar Stiftelsen för ekonomiskt stöd.

2023-06-26

Beviljade anslag........

2023-06-22

Besök i gruvan.

Stort tack till Wernerstiftelsen som gjorde vårt besök i Kleva Gruva möjligt.

Vi har haft en härlig och lärorik dag i Kleva gruva.  Eleverna har varit med om saker de inte har upplevt tidigare.  Då vi precis har läst om 1700-1800 talet passade besöket bra i tiden så vi fick känna in hur det kunde vara att arbeta i en gruva för 200 år sedan. Inne i gruvan fick vi lära oss om gruvans historia. Vi såg spår av hur de gjorde, när de sakta högg sig längre in i gruvan. Vi fick känna på en malmsäck som vägde 60 kg, utforska gruvan, och det var spännande att gå i de olika gruvgångarna och att uppleva totalt mörker. 

Ett stort tack med hälsningar från pedagoger och elever i år 6 på Ekenässjöns skola

2023-06-19

Cup i Örebro

Ansökan september 2022.  - Vi har under ett par år jobbat med att få igång tjejfotbollen i Bäckseda igen. Idag är vi en härlig skara tjejer som tränar gladeligen från 4 åringar upp till 11 åringar. Tjejerna är så sugna på att åka iväg på sin första stora cup.

Juni 2023 - Tack vare bidrag från Stiftelsen har vi nu varit på cup i Örebro. För oss som ledare är det så viktigt att tjejerna har roligt och vill fortsätta spela fotboll och denna cupen har varit till stor glädje för alla. Bäckseda IF/Gabriella Claesson

2023-06-16

Stipendieutdelning fredagen den 16 juni 2023

Årets utdelningar från Stiftelsen Werner von Seydlitz skedde under högtidliga former i Njudungsgymnasiets aula.

På fredagen utdelades ett stipendium i matematik på 5000 kr till Klara Dahlén NA20 och ett i naturvetenskap vid högskoleförberedande programmet till Karla Thuresson NA20. Resestipendium på 5000 kr delades också ut till Klara Dahlén för  bästa avgångselev i moderna språk.

Två stipendium delades dessutom ut till elever på barn- och fritid på vardera 2500 kr till Minna Merkert för bästa betyg och Tuva Hult för goda studieresultat.

2023-06-01

Beviljade anslag........

2023-05-16

Wernerdagen 14 maj

I strålande solsken anordnades Wernerdagen traditionsenligt på Farstorps Gård. Ett 70-tal gäster från Vetlandas föreningsliv samt företrädare för Vetlanda kommun bjöds på musikunderhållning och hälsades välkomna av Stiftelsens styrelse vid huvudentrén. För att hedra donatorn Werner von Seydlitz presenterades först en historik över Werners livsverk och testamentets betydelse för Vetlanda Kommun.
Det var ett bra år för både Vetlandas föreningsliv och Stiftelsen då det slogs rekord i både antalet beviljade anslag och i beviljade medel. 177 ansökningar fick ekonomiskt stöd på en totalsumma av 19,2 miljoner kronor. Efter den inledande presentationen serverades det lunchbuffé varefter det bjöds på musikunderhållning av elever från Vetlanda Kulturskola under ledningar av Erik Knutsson och Ulviyya Ahmedova.
Gåvobevis delades ut till talespersoner från de olika föreningarna samtidigt som ett bildspel visades framme vid scenen. Avslutningsvis presenterades framtidsplanerna för Vetlanda FF och Hvetlanda GIF som tilldelats årets största anslag.
Stiftelsens årsdag, WERNERDAGEN, samlar Vetlandas föreningsliv för information om Stiftelsens arbete men ger också föreningsrepresentanterna en möjlighet att lära känna varandras verksamheter och bygga nätverk för ökat utbyte och samarbete.

Se bilder från dagen

2023-05-16

Giffcupen i Tidaholm.

Med hjälp av Stiftelsen Werner von Seydlitz kunde vi i Hvetlanda GIF F-10 åka till Tidaholm helgen 14-16/4 och genomföra Giffcupen. Cupen arrangeras för både tjejer och killar, en mycket bra uppstyrd cup som lockar lag från hela Sverige. I F-10 serien deltog 40 lag och alla med samma mål, att ta sig till A-slutspel. Efter tre vinster under lördagen stod det klart att tjejerna tog sig vidare till slutspel. Under söndagen i strålande solsken vann tjejerna alla fyra matcher och i finalen står Bankeryd som motståndare. Efter hårt slit in i slutsignalen så vinner tjejerna i Hvetlanda GIF med 2-1 och går obesegrade genom cupen! En enorm glädje, tårar och på trötta ben lyfter tjejerna pokalen mot himlen som vinnare i Giffcupen 2023. Vi tackar stiftelsen Werner von Seydlitz för stödet så att alla i laget kan delta oavsett ekonomiska förutsättningar och att vi genom fotbollen kan ge tjejerna fina minnen för livet! HvGIF/Malin Kardell

2023-04-27

Beviljade anslag........

2023-04-12

Innebandy Cup i Varberg.

Warbergsspelen

Tjejerna som tränar är födda 2012 och 2013. Vi är inne på vår andra säsong och i år har vi fått många nya tjejer så just nu är vi 28 st. Jättekul! Vi tycker att alla skall vara välkomna så vi har verkligen fått ihop ett helt underbart gäng tjejer med en härlig mix. Vi har nu avslutat säsongen med att åka och spela en cup i Varberg 1-2 april. Då detta kostar en hel del pengar med både övernattning, mat och transport så var det helt avgörande att Stiftelsen hjälpte till att finansiera denna upplevelse som blir ett minne för livet och en kick för både ledare och laget. Stort TACK

2023-04-04

Handbollscup i Västerås 31/3 - 2/4.

Cupen i Västerås är en mycket fin tradition i vår förening som vi är stolta över och vill fortsätta jobba vidare på. Något som uppskattas lika mycket av spelare som ledare. Att göra något tillsammans ökar gemenskapen över laggränserna, att spela match, lära sig vinna & förlora, sova över, träffa nya o gamla vänner från hela landet. Ja utveckling på många plan som skapar minnen för livet. Tack vare stiftelsens generösa bidrag, trygghetspatrull, bingolotto- och Ravelliförsäljning  har vi kunnat begränsa spelaravgiften till kr 1050/person.

2023-03-31

Presentationer om resan till Bryssel.

 Stiftelsen finansierar årligen utlandsutbytet på Njudungsgymnasiet.

45 elever och fem lärare har varit i Bryssel.

På hemmaplan gjorde eleverna på onsdagen mycket bra presentationer  om EU och alla intryck de fått.

Det var ett ambitiöst och väl planerat program där de bl.a. träffade en svensk EU-ledamot, besökt parlamentet, flera museum mm.

Det märktes vid presentationerna att de var väl insatta i hur EU fungerar och lärde sig mycket under besöket.

Efter en intensiv vecka reste de mot Sverige på fredagen.

Både elever och lärare var mycket tacksamma mot stiftelsen för att denna resa kunde finansieras. Det var tredje gången som stiftelsen finansierat en Brysselresa.

Eleverna skickade med en stor applåd som tack till stiftelsen.

.

2023-03-28

HvGIF P09 vann Lux Spring Cup.

Totalt var vi 16 spelare och 3 ledare som åkte till Kristinehamn för cup mot väldigt bra motstånd. Vi hade en fantastiskt fin helg tillsammans där killarna fick bo tillsammans i en stor sovsal. Mycket av helgen handlade givetvis om fotboll och våra killar överraskade nog många då vi lyckades med bedriften att vinna hela cupen. För ett lag är lagsammanhållningen och gemenskapen otroligt viktig. Vi känner att detta har utvecklats väldigt mycket inom laget under helgen. Stort tack för ert bidrag. Utan det skulle vi inte kunna åka på såna här cuper och få ta del av en sådan fantastisk upplevelse.

2023-03-26

Björkhallen Cup i Kristinehamn.

Efter att förlorat mot hemmalaget i semifinalen tog laget sig samman och laddar på ordentligt i starten av matchen om tredje pris mot Örebro.  2–0 redan efter 1 minut av första perioden. Matchen jämnar ut sig sen men grabbarna vinner till slut med 4–1 och de får med sig tredjeplatsen hem.

Det var ett glatt gäng killar som satte punkt för en bra säsong med en härlig helg tillsammans både på och av isen med mycket nya minnen tack vare hjälpen och stödet från Stiftelsen Werner von Seydlitz.

Vi i Boro/Vetlanda HC team -09 tackar för bidraget som gjorde det möjligt för oss att åka i väg tillsammans.

 

2023-03-18

Länsdans med FUB.

Vetlanda FUB-förening arrangerar danser på Restaurang Nöjet  för FUB-föreningar i länet. Länsdanserna är ett månatligen återkommande arrangemang för medlemmarna i länets FUB-föreningar och alternerar mellan de olika orter, där föreningar finns. Vetlanda FUB-förening ansvarar för att 2 årliga danser blir trevliga och välbesökta mötesplatser för ungdomarna i länet.
Tack vare ett vänligt bidrag från Stiftelsen Werner von Seydlitz kunde föreningen satsa på garanterat bra dansmusik och Bob Stevens orkester hade riggat instrumenten för spelning på stora scenen och de bjöd sedan under några timmar på en mycket varierad och dansvänlig musik. Den lockade upp i stort sett samtliga 280 deltagare på dansgolvet, om än inte alla på en och samma gång. Om det nu är så att man behöver en rullator, eller kanske till och med en rullstol, för att klara de dagliga transporterna, så är det inget hinder för att ta sig en svängom när musiken pockar på som värst. På en länsdans finns det alltid en hjälpande hand till hands om man skulle råka fastna i ett hörn och aldrig någonsin fälls det en irriterad kommentar över eventuella krockar på det vanligtvis packade dansgolvet.
Bidraget från stiftelsen innebar att vi kunde satsa på en bra orkester.
Underskottet som dansen medförde,  -täcks in av stiftelsens bidrag.  Tack!

2023-03-15

Beviljade anslag........

Styrelsemöte 14 mars

2023-03-14

VEO Kamera till Myresjö Vetlanda FK.

För att kunna hänga med de större klubbarna inom talangutveckling har MVFK med hjälp av Stiftelsen investerat i en VEO-kamera. Med denna kamera kan vi filma matcher och träning för att sedan efteråt kunna analysera och lära oss av vad som varit bra och mindre bra. Denna kamera styrs automatiskt efter vart bollen befinner sig och kräver ingen manuell styrning. Med medföljande programvara ökar våra analysmöjligheter rejält och vi känner att en sådan investering ger oss nya möjligheter att konkurrera på ungdomsnivå

 

2023-02-15

Youth Star Cup VBK P15

Vi tackar för ert stöd och vi är otroligt tacksamma för att kunna bo tillsammans i anslutning till Tele 2 Arena och spela matcher på Gubbängen.

Vi hade en väldigt fin helg både prestationsmässigt och allt runtomkring. En helg som ungdomarna kommer ha med sig resten av livet.

2023-02-01

Vetlanda Motorsällskap.

Under hösten lämnades det in en ansökan till Stiftelsen Werner von Seydlitz om bidrag med dryga 560.000. I slutet av november meddelade stiftelsen att man godkänt ansökan varför föreningen då tryggt kunde beställa det nya luftstaketet.

VMS representerade av styrelsen uttrycker stor tacksamhet gentemot Stiftelsen Werner von Seydlitz som på detta vis kunnat hjälpa föreningen att fortsätta verksamheten på Vetlanda Motorstadion.

2023-01-24

Styrelsemöte 24 januari

Beviljade anslag........

2023-01-20

Träning i Växjö och Kalmar

En träningsdag i Kalmar 8 januari och en i Växjö den 14 januari genomförda. Tack vare att vi kunde erbjuda fri resa med buss och fri träning så hade vi en fantastisk uppslutning. Till Växjö var hela bussen full till sista plats (57 personer). Vi fick ta en extra bil för ledare. Gymnastikföreningen framför ett stort TACK till Stiftelsen för ekonomiskt stöd.

2023-01-09

Hallbybollen i Jönköping

Vetlanda Handbollsförening Flickor 13 har under trettonhelgen varit i Jönköping och spelat Hallbybollen som är en av Sveriges största handbollsturneringar. Tack vare Stiftelsen fick tjejerna möjligenheten att åka på cup och spela mot nya lag som de aldrig har mött tidigare De kämpade väl och tog sig till kvartfinal. Tjejerna sammanfattade det själva så här - den roligaste upplevelsen under säsongen.

2022-12-02

Rädda Barnens cirkusföreställning.

Det blev succé. 180 personer i publiken, barn, föräldrar mor- och farföräldrar. Stiftelsen som huvudsponsor gratulerar arrangören Rädda Barnen som fyllt 75 år. 

2022-11-29

Styrelsemöte 28 november

Beviljade anslag........

2022-11-19

2022-11-15

Fridacupen i Vänersborg

        -    Skirö AIK vill rikta ett stort TACK till Stiftelsen som gjorde till möjligt. F12 och F13 kunde åka till Vänersborg och spela mot andra lag från Sverige och Norge. Bild på F13 som lyckades vinna i sin åldersgrupp.

2022-11-06

Gais Open för HvGif i Göteborg

Fotbollsmässigt så visste vi att det skulle vara många tuffa lag att möta.

De flesta lag som deltog var elitklubbar och akademilag. Totalt sett så kan vi vara jättenöjda med våra prestationer. Vi slutar på en sjätteplats av totalt 22 lag. Det är kul för grabbarna att se att vi kan mäta oss mot riktigt bra motstånd. Vi fick vinna jämna matcher och vi förlorade också jämna matcher. Precis som det ska vara. Vi i Hvetlanda GIF P09 är jättetacksamma för det bidrag vi fått från Stiftelsen Werner von Seydlitz. Det är helt avgörande för att samtliga våra spelare ska kunna följa med på den här typen av aktiviteter och få vara med och spela fotboll på samma villkor som alla andra

2022-11-01

Styrelsemöte 31 oktober

Beviljade anslag........

2022-09-19

Winning ground i Linköping

Med hjälp av Stiftelsen Werner von Seydlitz kunde vi åka till Linköping och genomföra cupen Winning ground. En fantastisk cup enbart för tjejer och med ett mycket bra upplägg kring matcher, aktiviteter och boende. Tjejerna fick under helgen chansen att prata med spelare i Linköpings damlag, spela på stora arenan i Linköping med ingångcermoni samt få en hel helg där vi stärkte sammanhållningen i laget. Vi tackar stiftelsen Werner von Seydlitz för stödet så att alla i laget kan delta oavsett ekonomiska förutsättningar.

Tusen tack!

Hvetlanda GIF F10

 

2022-09-18

Styrelsemöte 12 september 2022

Beviljade anslag........

2022-09-11

Aeroscup i Västerås

Tack vare er stiftelse fick vi möjlighet att ta oss till Aeroscup i Västerås i juli månad. En stor och välorganiserad cup. 430 lag var anmälda till denna väl omtalade cup. Det var premiär för oss att åka på en 4 dagars cup. Vi är ett lag med 9 tjejer. För att kunna åka på denna cup så lånade vi även med oss några tjejer som spelar i F10 och en som spelar i F08. Vi åkte totalt med 14 stycken lag starka och kämpande tjejer. Vi tog oss ända till semifinal. På 8 spelade matcher under denna helg släppte vi totalt in endast 3 mål.

Vi tackar ödmjukast för ert bidrag som blev till ett minne för livet!  /Ledarna för F09 HvGif

2022-07-08

Styrelsemöte 4 juli 2022

Beviljade anslag........

2022-07-05

Skadevi Cup

Tack ännu en gång för ert bidrag. Tack vare ert bidrag kunde alla hänga med på Skadevicup i helgen 2-3 juli.

Jag bifogar en bild på laget efter seger över Ekerö med 5-1.

Bäckseda IF/Peter Bildsten

2022-07-05

Fotbollsskola

22-23 juni genomfördes fotbollsskola för personer med funktionsvariation. Tack vare ekonomiskt stöd kunde vi erbjuda 10 deltagare gratis fotbollsskola och ha 4 utbildade assistenter samt 1  som har en funktionsvariation som instruktör. Vi nådde ut till flera skolor som vi besökte på vår arbetstid och det kom deltagare från 3 olika särskolor. 

Vi integrerade även dessa deltagare med övriga deltagare så de fick vara med i VM och detta var mycket uppskattat.

Vetlanda FF / Malin Henriksson

2022-06-22

Norrgårdsskolan årskurs 2

Norrgårdsskolan årskurs 2 har med ett mindre anslag varit iväg med buss till Ulvastenarna. Det blev en underbar dag och mycket uppskattad utflykt. Rekommenderas till fler skolor i kommunen.

Sju stora flyttblock ligger mitt uppe på en bergshöjd, 284 m över havet. För att ta dig till stenarna promenerar du ca 3 km. Vägbeskrivning: Från Vetlanda väg 127 mot Värnamo, sväng mot Landsbro. I Landsbro sväng mot Fröderyd, följ skyltar från Ljunganäs.

2022-06-13

Stipendieutdelning fredagen den 10 juni 2022

Årets utdelningar från Stiftelsen Werner von Seydlitz skedde under högtidliga former i Njudungsgymnasiets aula vid två tillfällen.

På fredagen delades ett resestipendium på 5000 kr ut till Viggo Mårtensson SA19 för  bästa avgångselev i moderna språk.

Två stipendium delades ut till elever på barn- och fritid på vardera 2500 kr till Ellen Fredriksson BF19 för bästa betyg och Alfred Åstrand BF19 för goda studieresultat.

Fr v Lena Karlsson från Wernerstifelsen, Viggo Mårtensson SA19, Ellen Fredriksson BF19, Alfred Åstrand BF19

2022-06-13

Stipendieutdelning torsdagen den 9 juni 2022

Årets utdelningar från Stiftelsen Werner von Seydlitz skedde under högtidliga former i Njudungsgymnasiets aula vid två tillfällen. På torsdagen delades stipendium på 5000 kr vardera ut till Jakob Henrysson TE19 A för bästa avgångselev i matematik och till Tim Nilsson NA19 för bästa avgångselev i naturvetenskap.
Fr v Lena Karlsson från Stiftelsen, Tim Nilsson NA19, Jakob Henrysson TE19A

2022-05-24

Wernerdagen 2022

Söndagen den 22 maj anordnades den andra Wernerdagen på Farstorps Gård.

Ett 65-tal gäster från Vetlandas föreningsliv samt företrädare för Vetlanda kommun hälsades välkomna av Tomas Granlund (ordförande i Stiftelsen Werner von Seydlitz).
Peter Josephson och Tomas Granlund presenterade det gånga årets verksamhet samt den aktuella ställningen

Sammanlagt 125 anslag har beviljats under året till ett belopp av 12 Mkr. Projekt som utmärker sig är nytt konstgräs på Heds Arena, ny pistmaskin till Friluftsfrämjandet i Kettilsås och anslag till renoveringar hos Vetlandaortens Ryttarförening. Totalt sedan starten har drygt 30 Mkr. beviljats. Stiftelsen förvaltar ett kapital på ca 500 Mkr..

Därefter bjöds på lunchbuffé och kaffe med ostkaka under musikunderhållning. Under högtidliga former erhöll samtliga närvarande föreningar och mottagare av anslag, gåvobevis och boken ”Mitt livsverk” av styrelseledamöterna Lena Karlsson och Mats Landén.

För musikunderhållningen under hela tillställningen svarade elever från Vetlanda Musikskola under ledning av Erik Knutsson. Som avslutning visades gästerna runt i huvudbyggnadens festvåning och fick samtidigt en inblick i Werner von Seydlitz liv.

Wernerdagen samlar Vetlandas föreningsliv för information om Stiftelsens arbete men ger också föreningslivet en möjlighet att lära känna varandras verksamheter och bygga nätverk för ökat utbyte och samarbete.

2022-05-24

Styrelsemöte 17 maj 2022

Beviljade anslag........

2022-05-08

Skolträdgården i Ramkvilla

Årskurs 1–2 i Ramkvilla skola kan nu under NO-undervisningen följa sitt lilla projekt ”Skolträdgården”. Med enkla kreativa idéer odlas nu rädisor, spenat, dill, koriander, ringblomma, kornblomma och potatis. Syftet med undervisningen är att öva att ta hand om saker, få känsla för var vår mat kommer ifrån, samt hur vi värnar våra pollinerare.

2022-05-08

Hvetlanda GIF-P09 spelade Future Cup i Göteborg.

Hvetlanda GIF P09 har spelat Future Cup i Göteborg under påskhelgen. 14 spelare och 2 ledare åkte gemensamt i minibuss, bodde på Kålltorpsskolan och spelade fem matcher mot kända lag såsom AIK, Västra Frölunda och Skandinaviska Fotbollsakademin från Norge. Ett stort tack till stiftelsen som gjorde det möjligt för alla att följa med.

2022-05-07

Styrelsemöte 25 april 2022

Beviljade anslag........

2022-03-08

Styrelsemöte 2 mars 2022

Beviljade anslag........

2022-02-23

Vetlanda Bandyklubb-U14 vann finalen mot Sirius i Youth Stars Cup i Stockholm.

Äntligen kunde vi åka på ett cupspel efter pandemins alla inställda arrangemang.

Helgen 2-4 februari begav sig 14 förväntansfulla ungdomar tillsammans med 4 ledare och stödjande familjer till Youth Star Cup i Stockholm. - Grym insats av alla, berömmer en av ledarna Mattias ”Tulle” Karlsson, instämmer med ett nöjt mysleende gör en annan ledare, Jon Sörensson. Ännu ett VBK-lag att vara mycket stolta över i Småland, tycker förre förbundskapten Leif Klingborg. Edsbyns IF var semifinalmotståndare och det blev även den jämnaste matchen, 2-1 vinst. Stort tack till Stiftelsen Werner von Seydlitz som gjort detta deltagande möjligt genom ett ekonomiskt stöd till laget.

2022-02-03

Styrelsemöte 31 januari 2022

Beviljade anslag........

Januari 22

2022-01-12

Vetlanda Bandyklubb U07

Tack vare stöd från Stiftelsen har vi kunnat spela 3 cupspel under hösten.

Stjärnkliniken Cup 15–17 oktober 2021, Katrineholm

CCM Cup 5–7 november 2021, Västerås

Lilla Allsvenskan 26–28 november 2020, Falun

Att få komma ut i landet och spela cuper mot bättre motstånd och lära sig att ta hand om sig själva lämnar minnen för livet. Kanske minst lika viktigt som resultat och utveckling bandymässigt.

Följ gärna lagets framgångar på Instagram:  vbkp07

2021-12-21

Vetlanda Innebandy

Med stöd från Stiftelsen har innebandyungdomarna varit på turnéer till Öland och Karlshamn. Lagandan stärks med att få åka buss. Klubben tackar med en lagbild efter segern med 6-2 i Karlshamn.

2021-12-01

Styrelsemöte den 29 november

Vid styrelsemötet den 29 november beviljades anslag på totalt 5 776 738 kr.

2021-11-09

Hvetlanda Sportdykarklubb

100 000 till klubbens hjärta. 

I en dykarklubb är det kompressorn som är hjärtat. Med säkerheten i förarsätet var det hög tid att investera i en ny. Med egen kapitalinsats på drygt 100 000 och lika mycket i anslag från Stiftelsen har man nu säkrat framtiden för klubben. Klubben har bland annat fått förtroendet att kontrollera badplatser vilket också ger utrymme för att utbilda nya dykare.

Vi önskar klubben stort lycka till med verksamheten och medlemsrekryteringen

2021-11-02

Hvetlanda GIF

Cupäventyr i Linköping. 

Vi genomförde vår cup i Linköping helgen 15-17 oktober Några av grabbarna har inte varit iväg på cuper med övernattning och inte heller bott på hotell Det var ett stort äventyr för ett par stycken. Någon liknade också Linköpings centrum som att ”gå omkring i New York”. Utan Er hjälp hade detta inte varit möjligt och jag är övertygad om att helgen kommer att vara ett kärt minne för många av våra spelare en lång tid framöver.

Hvetlanda GIF P09.

/Henrik Claesson

2021-11-02

Ungdomsverksamhet inom IOGT-NTO

IOGT NTO 211102

2021-10-12

Styrelsemöte 4 oktober

Beviljade anslag.........

2021-09-27

Lina Sandells flygel

Stiftelsen gjorde det möjligt med ett investeringsbidrag på 50 000. 

Söndagen den 26 september var det invigning av den nya flygeln i Lina Sandells Fröderyd. Det var en musikgudstjänst där församlingens nuvarande musiker Gunnel Kvillsed och Thomas Andersson spelade tillsammans. Trots det fina vädret var det många som hade hittat till kyrkan denna söndagskväll i slutet på september.

Lina Sandells flygel

2021-08-31

Styrelsemöte den 30 augusti

Vid senaste styrelsemötet den 30 augusti beviljades anslag på totalt 2 427 500 kr.

Styrelsemöte 30 augusti

2021-08-17

Styrelsemöte den 30 juni

Vid senaste styrelsemötet den 30 juni beviljades anslag på totalt 691 923 kr.

Styrelsemöte 30 juni

2021-06-15

Stipendieutdelning 2021

Årets stipendiater tilldelas stipendium från Stiftelsen Werner von Seydlitz.

Fr v: Maja Nyrén NA18 5 000 kr, Hugo Dahlen NA18 5 000 kr och Cecilia Söderblom EK18A 5 000 kr.

Stipendium fick även: Emina Talic BF18 2 500 kr samt Emma Hugosson BF18 2 500 kr.

Stipendieutdelning 2021

2021-06-06

Norrgårdsskolan årskurs 2

I årskurs 2 arbetar Norrgårdsskolan med istiden och med ett mindre anslag bar det iväg med buss till Ulvastenarna. Det blev en mycket uppskattad utflykt och alla fick ta med sig ett lärorikt minne.

Sju stora flyttblock ligger mitt uppe på en bergshöjd, 284 m över havet. För att ta dig till stenarna promenerar du ca 3 km. Vägbeskrivning: Från Vetlanda väg 127 mot Värnamo, sväng mot Landsbro. I Landsbro sväng mot Fröderyd, följ skyltar från Ljunganäs.

Norrgårdsskolan årskurs 2

2021-06-06

Hvetlanda GIF

Hvetlanda GIF och många andra föreningar i kommunen är som vaktmästare Mehmend strålande glada för Stiftelsens bidrag till ny mål. Alla nya mål är lätta att flytta i samband med t.ex. gräsklippning och för Hvetlanda GIF sparar det flera timmar i veckan!

Hvetlanda GIF

2021-06-06

Styrelsemöte 26 maj

Vid senaste styrelsemötet den 26 maj beviljades anslag på totalt 1 065 500 kr.

2021-04-07

Styrelsemöte 31 mars

Vid senaste styrelsemötet den 31 mars beviljades anslag på totalt 516 000 kr.

2021-02-15

Friluftsfrämjandet

Friluftsfrämjandet har funktionsanpassat delar av anläggningen och med hjälp av medel från Stiftelsen och hjälp av utbildad personal får nu fler möjlighet att nyttja denna fina anläggning.

Bild: Åsa får hjälp av Peter på en BiSki (kälke).

Länk: Funktionell skidåkning - Friluftsfrämjandet (friluftsframjandet.se)

Friluftsfrämjandet

2021-02-03

Styrelsemöte 2 februari

Vid senaste styrelsemötet den 2 februari beviljades anslag på totalt 473 000 kr.

2020-12-08

Styrelsemöte 2 december

Vid senaste styrelsemötet den 2 december beviljades anslag på totalt 435 000 kr.

2020-11-20

Vetlanda FF

Johan Petersson och Göran Carlsson är glada herrar i Vetlanda FF som har fått stöd av Stiftelsen.
Materialbidrag till klubbhus, robotgräsklippare, målställningar och avbytarbås  m m.
Anläggningen rustas upp med stor hjälp av pensionärerna som gör jobbet.  

Vetlanda FF

2020-10-28

Näsby hembygdsförening

Glada styrelseledamöter i Näsby Hembygdsförening, har erhållit anslag för takbyte på sockenstugan.

Fr v Gert Westerdahl (sekr.), Bo Fransson (ordf.) och Irma Ahtola (kassör).

Näsby hembygdsförening

2020-10-27

Bäckseda skola

Bäckseda skolas samlings- och grillplats i skogen har restaurerats med hjälp av 10 000 kronor i anslag från Stiftelsen. Denna skogsplats är en allmän plats, så dit kan vem som helst komma och mysa.

Härligt när många får del av Stiftelsens avkastning!

Bäckseda skola

2020-10-27

Hvetlanda GIF F09

Vi vill tacka STIFTELSEN för att ni hjälpte oss att ge tjejerna denna möjlighet att få göra denna fantastiska cupresa tillsammans.

Hvetlanda Gif flickor 09 har fått ett oförglömligt minne och en god karamell att suga på under vintern.

Sarah, Tomas, Daniel och Ulle!

Hvetlanda GIF F09

2020-10-13

Hvetlanda Gif P19

Hej igen!

Hvetlanda GIF P19-lag tackar för ekonomiskt stöd som de erhållit under säsongen. Laget har spelat i div.1 och slutade på tredje plats efter Åtvidabergs FF och Svärtinge från Norrköping.

Bra jobbat!

Hvetlanda Gif P19

2020-10-07

Styrelsemöte 5 oktober

Vid senaste styrelsemötet den 5 oktober beviljades anslag på totalt 750 500 kr.

2020-08-31

Styrelsemöte 26 augusti

Vid senaste styrelsemötet den 26 augusti beviljades anslag på totalt 822 600 kr.

2020-08-28

Pauliströms IF

Tack vare eldsjälar i Pauliströms IF och ekonomiskt stöd från Stiftelsen, har motionsspåret på 2,7 kilometer blivit tillgängligt för allmänheten igen.

Bild: Sven-Olof Johansson.

Pauliströms IF

2020-08-28

Skede Aktivitetspark

Nu är parken invigd!

2 mkr och mycket ideellt arbete har investerats i parken. Länsstyrelsen, Arvsfonden, Vetlanda Kommun och Stiftelsen Werner von Seydlitz, har tillsammans med föreningarna i Skede bidragit ekonomiskt för att göra det möjligt.

Bild: Eldsjälen och ”motorn” i projektet, Berry Vuijsters!

Skede Aktivitetspark

2020-06-30

Myresjö IF

Med stöd från Stiftelsen och ideella krafter i Myresjö IF, har en elektronisk resultattavla med matchur monterats på Myrvalla.

Myresjö IF

2020-06-16

Stipendieutdelning

Stipendiaterna erhöll vardera 5 000 kronor från Stiftelsen Werner von Seydlitz.

Alice Gunnarsson NA17 tilldelades stipendium som bästa elev i matematik och Hampus Andersson NA17 tilldelades stipendium som bästa elev i naturvetenskap.

Stipendieutdelning

2020-06-16

Vid senaste styrelsemötet den 10 juni beviljades anslag på totalt 702 000 kr.

Flera föreningar har naturligtvis följt Folkhälsomyndighetens rekommendationer och ställt in aktiviteter, vilket också resulterat i färre ansökningar.

2020-06-09

Vid senaste styrelsemötet den 28 april beviljades anslag på totalt 93 000 kr.

Tyvärr var det också många som inte kunde genomföra sina aktiviteter som planerat med anledning av Covid -19

2020-06-08

Mogärdeskolan

Bidrag gav trehjulingar till Mogärdeskolans för- och särskoleklass.

Mogärdeskolan

2020-06-08

Hvetlanda Gif

Upprustning av idrottsplatsen pågår med hjälp av Stiftelsen.

Hvetlanda Gif

2020-03-27

Styrelsemötet 25 mars

Vid senaste styrelsemötet den 25 mars beviljades anslag på totalt 188 000 kr.

2020-02-28

Styrelsemötet 25 februari

Vid senaste styrelsemötet den 25 februari beviljades anslag på totalt 895 860 kr.

2020-02-25

Boro VHC team-11 har varit på cup i Vänersborg.

– Vi säger ett stort tack för ert bidrag, som gjorde att alla i laget kunde följa med. En enorm glädje som bidrar till en fantastisk lag- och kompisanda.

Bästa hockeydagen någonsin!

Boro VHC team-11

2020-01-27

Styrelsemöte 16 januari

Vid senaste styrelsemöte den 16 januari beviljades anslag på totalt 522 000 kr.

styrelsemöte

2019-12-18

Ekenässjöns Hästsportklubb

"Vi tackar än en gång för det ekonomiska stödet som möjliggjorde en superträningshelg, tillsammans med landslagsryttaren Jens Vikström. Detta befrämjade sammanhållningen i våra lag och i hela klubben".

Ekenässjöns Hästsportklubb

Ekenässjöns Hästsportklubb

2019-12-13

Styrelsemöte den 4 december

Vid senaste styrelsemöte den 4 december beviljades anslag på totalt 1 526 600 kr – fördelat på följande mottagare:

Vetlanda fotbollsskola, Lions Club, Myresjö skola, Vetlanda BK, Vetlanda Alpina klubb, Bäckseda IF, Vetlanda Dansklubb, Boro Vetlanda HC, Mamrelunds missionsförsamling, Equmenia Kvillsfors, Bäckseda skola, Landsbro IF skidklubb, Skirö AIK, Vetlanda UV-scoutkår, Musikskolan, Njudungs FDK, Ekenässjöns IF, Sportfiskarna, Vetlanda Motorsällskap, Mogärdeskolan 7-9.

2019-12-06

Withalaskolan särskola

Withalaskolans särskola har provat på olika aktiviteter och de var både glada och nöjda med dagen.

Se bilder från dagen...

Withalaskolan särskola

2019-10-10

Vid senaste styrelsemötet den 3 oktober beviljades anslag på totalt 795 000 kr.

Vetlanda Bordtennisklubb, Vetlanda BK, Vetlanda Handboll P-04, Björkö Enduro, Boro/Vetlanda HC, Landsbro skola årskurs 7-9, Landsbro Pingstförsamling, Hembygdsföreningen Njudung, Farstorps IK, JONK Scenkonst, Vetlanda Handbollsförening, NUVAB  och Vetlanda Kommun 100 år.

2019-09-09

Landsbro Folkets Park

En fantastisk ideell målarinsats har gjorts av klubbens medlemmar med Carola Engstrand-Norén i spetsen.
Sedan i våras har det målats minst en gång i veckan, och nu står hela stora byggnaden och fem mindre sido-
byggnader färdigmålade.

Stiftelsen har bidragit med ett materialbidrag på 30 000 kronor för att bevara denna kulturbyggnad i Landsbro.

Bra jobbat Landsbro IF skidklubb!

Landsbro Folkets Park

2019-09-02

Vid senaste styrelsemötet i augusti beviljades anslag på totalt 2 016 000 kr.

Projekt: Nya Brunnsvallen i Holsbybrunn, Skoldatateket, Bäckseda Skytteförening, Equmenia Scoutkår Vetlanda, Njudungsgymnasiet, Vetlandaortens Ryttarförening, Hvetlanda Skvadron, Björkö GoIK, Ekenässjöns Hästsportklubb, Kvillsfors IF, Nyföretagarcentrum, Vetlanda Kommun Kultur och Fritid, Hvetlanda GIF P -06, Intresseföreningen för Eckerda Missionshus, Hvetlanda GIF P-07, Myresjö IF, Withalaskolan, Myresjö Östra UV-Scoutkår.

2019-08-30

Vetlanda FF Mix

Stiftelsen gjorde det möjligt för samtliga spelare att få följa med på en fotbollscup som genomfördes av Grunden Bois. Vi åkte på lördagsmorgonen med buss, vilket var mycket tryggt och säkert för alla. Därefter checkade vi in på vandrarhem för en natts övernattning, för att påbörja cupen. På kvällen var vi inbjudna för att se allsvenska futsalmatchen mellan IFK Göteborg- Örebro. En av Sveriges största inomhuscup för personer med funktionsnedsättning, där allt var mycket proffsigt upplagt och väldigt givande då kontakter knöts.
Medaljutdelning sköttes av Anders Svensson.

Vetlanda FF Mix

2019-08-30

Björkö jaktvårdsförening

Med satsning på juniorskyttar har investerats i en viltmålsbana (kaliber 22, salongsgevär) med hjälp av Stiftelsens anslag på 20 000 kr.

Föreningen skickar ETT STORT TACK för bidraget!

Björkö jaktvårdsförening

2019-06-14

Stipendieutdelning

Njudungsgymnasiet

Stipendiaterna erhöll vardera 5 000 kronor från Stiftelsen Werner von Seydlitz.

Elsa Thoreström NA16, tilldelades stipendium i naturvetenskap och Hugo Wilhelmsson TE16B, stipendium i matematik. Motivering: För utmärkta studieresultat och betyg i ämnet, god kamrat, hög närvaro samt stort intresse och engagemang.

Här ser vi Lena Karlsson som precis delat ut stipendier till Elsa och Hugo.

Stipendieutdelning

2019-06-13

Wernerdagen 2019

Söndagen den 5 maj anordnades den andra Wernerdagen på Farstorps Gård.

Ett 80-tal gäster från Vetlandas föreningsliv samt företrädare för Vetlanda kommun hälsades välkomna av Tomas Granlund (ordförande i Stiftelsen Werner von Seydlitz).
Peter Josephson presenterade det gånga årets verksamhet samt den aktuella ställningen

Sammanlagt 98 anslag har beviljats under året till ett belopp av 5,3 Mkr. Stiftelsen förvaltar ett kapital på ca 370 milj.

Därefter bjöds på lunchbuffé och kaffe med ostkaka under musikunderhållning. Under högtidliga former erhöll samtliga närvarande föreningar och mottagare av anslag, gåvobevis och boken ”Mitt livsverk” av styrelseledamöterna Lena Karlsson och Mats Landén.

För musikunderhållningen under hela tillställningen svarade elever från Vetlanda Musikskola under ledning av Yvonne Nordström, Erik Knutsson och Ulviyya Ahmedova

Som avslutning visades gästerna runt i huvudbyggnadens festvåning och fick samtidigt en inblick i Werner von Seydlitz liv.

Stiftelsen avser att göra Wernerdagen till en årligt återkommande sammankomst för att samla Vetlandas föreningsliv för information om Stiftelsens arbete men som också ger föreningslivet en möjlighet att lära känna varandras verksamheter och bygga nätverk för ökat utbyte och samarbete.

Se bilder från dagen...

Wernerdagen 2019

2019-06-04

FUB Vetlanda

Gammaldags Folkpark i Vetlanda har arrangerats av Vetlanda FUB – både 2018 och 2019. Dansbanden har delfinansierats av Stiftelsen.

FUB Vetlanda

2019-06-04

Årskurs 8-dagen

Onsdagen den 24 april arrangerade Nuvab i samarbete med kommunens högstadieskolor, Njudungsgymnasiet och Arbetsförmedlingen Åk 8-dagen. Alla elever i årskurs åtta kommer under en heldag att få information om och göra studiebesök på flera av kommunens olika industri- och träföretag – Hydro, Elitfönster, Plannja, Trivselhus, Conform, Beslag & Metall, MP bolagen Industri och OBOS.
Åk 8-dagen medfinansierades även i år av Stiftelsen Werner von Seydlitz.

Årskurs 8-dagen

2019-06-04

Vetlanda

Vetlanda fyller snart 100 år med kulturbidrag och stöd från Stiftelsen. Vetlanda 100år

2019-06-04

Skirö AIK

Föreningen har alltid nya projekt på gång. Vi stödjer klubben och hoppas att även årets projekt kan ros i hamn.

Skirö AIK

2019-06-04

Bäckseda IF

Det var dags för nya avbytarbås och Stiftelsens ekonomiska stöd gjorde det möjligt inför säsongen 2019.

Bäckseda IF

2019-06-04

Ekenässjöns IF

Medel har beviljat som avser delfinansiering av inköp av automower.

Ekenässjöns IF

2019-06-04

Vetlanda FF

Flickor 05-06 ska åka på Cup, vilket uppmuntras av Stiftelsen. 

  Örebrocupen

2019-06-04

Mogärdeskolan

Mogärdeskolans elever fick den 28 maj besök av barnboksförfattaren Sanna Juhlin, tack vare pengar från Stiftelsen – se artikel i VP 29 maj.

  Mogärdeskolan

2019-06-04

Hvetlanda GIF

Förstörelse och stölder har drabbats klubben under 2018. Föreningen har beviljats medfinansiering vid investeringar inför årets fotbollssäsong. Regntåg, gräsklippare. målställningar, läktarstolar m m.

  Hvetlanda GIF

2019-06-04

IOGT-NTO

Nya cafébord finansieras med hjälp av Stiftelsen.

  IOGT-NTO

2019-06-04

Nävelsjö bygdegård

För att förbättra möjligheterna att disponera bygdegården till bröllop, kalas, café och andra sammankomster önskar föreningen bygga till altan – vilket medfinansieras av Stiftelsen.

Nävelsjö bygdegård

2019-05-31

Vetlanda Innebandyklubb

För att höja upplevelsen vid olika arrangemang har klubben installerat en LED-skärm i Iscar Arena med finansieringshjälp av Stiftelsen.

Vetlanda Innebandyklubb

2019-03-29

Vetlanda FF P04-05

Gothia Cup hägrar för killar 14-15 år. Klubben Gröna hjärtan och Stiftelsen hjälps åt att ge hela gänget möjligheten att uppleva denna cup mitt i juli 2019.

Vetlanda FF P04-05

2019-03-29

Vetlanda United

Landskampen den 3-4 april mellan Sverige och Italien, sponsras av Stiftelsen.

Vetlanda United

2019-03-29

Vetlanda HIF

Handikappsidrottsföreningen med parasport som för dagen domineras av bowling, stöttas av Stiftelsen.
Ett 40-tal aktiva tränar varje vecka och har dessutom utbyte med grannkommuner.

Vetlanda HIF

2019-03-29

OK Bävern

Föreningen har fått möjligheten att köpa mark i anslutning till den nyrenoverade Bäverstugan. Stiftelsen är med och finansierar inköpet.

  OK Bävern

2019-03-29

Frami Islandshästförening

Stiftelsen stödjer  dels en Clinic (kurs) i Bråtåkra och framför allt föreningens projekt att skapa en ny anläggning (ovalbana) i Ekenässjön.

2019-03-29

Skede sockenförening

Projekt Skede Lekplats, är en satsning för samhället som leds av Skede Sockenförening och föräldrar från Skede förskola.

Länsstyrelsen, Vetlanda Kommun och Stiftelsen gör det möjligt!

2019-03-29

Norrgårdsskolan

Kreativa lärare tar med barnen till Ulvastenarna och Stiftelsen säkrar transportkostnaderna.

Norrgårdsskolan

2019-03-29

Lions

Välkomna till Barnens Dag den 27 april, med stöd från Stiftelsen.

Lions

2019-03-29

Korsberga skola

Stiftelsen har beviljat inköp av två nya fotbollsmål till skolan.

Korsberga skola fotboll

2019-03-29

FC Vetlanda dam

Årets verksamhet för damfotbollens utveckling stödjs av Stiftelsen.

FC Vetlanda dam

2019-03-29

Musikskolan

Kulturbidrag till konsert med Njudungsorkestern och Linda Bengtzing.

  Linda Bengtzing

2019-02-22

Ekenässjöns skola

Skolan är mångkulturell med 190 elever, ett 40-tal från olika delar av världen. Astrid Lindgrens figurer och berättelser tillhör det svenska kulturarvet och med bussar till Vimmerby skapas möjligheter att på ett konkret sätt uppleva allt tillsammans med sina kamrater. Stiftelsen stödjer projektet.

Ekenässjöns skola

2019-02-22

Withalaskolan

Drygt 600 elever går på Withalaskolan – årskurs 7-9.

Särskolan erbjuder utbildning där du kan utvecklas individuellt och få den stöttning och hjälp du behöver. 15 elever i särskolan får ekonomisk hjälp av Stiftelsen att få prova på idrottsaktiviteter tillsammans med personal och kamrater som de känner sig trygga med.

Withalaskolan

2019-02-22

Vetlanda FF

Klubbstugan kommer att få en omfattande upprustning av dränering och isolering av grund. Ny utvändig panel med foder och ny handikappramp är planerat. Stiftelsen stödjer projektet.

Vetlanda FF

2019-02-22

Karlstorps Hembygdsförening

Det har funnits en Smålandsgärdsgård runt hembygdsgården. Den var så dålig så den plockades ner under hösten 2018. Stiftelsen skapar ekonomiska möjligheter för att återställa och bevara den gamla kulturmiljön.

Det har funnits en Smålandsgärdsgård runt hembygdsgården. Den var så dålig så den plockades ner under hösten 2018. Stiftelsen skapar ekonomiska möjligheter för att återställa och bevara den gamla kulturmiljön.

2019-02-22

Musikskolan

”Det ligger i tiden och vi måste vara där ungdomarna är i sina tankar. Vi kommer att utgå från varje elevs musikaliska intresse. Troligtvis kommer vi att få in en helt ny grupp i Musikskolan” – Rektor Leif Pettersson.

Stiftelsen finansierar hela projektet som ger förutsättningar för att i framtiden producera, mixa och spela in musik.

Musikskolan gitarr

2019-02-22

OK Njudung

Stifelsen stödjer:
OK Njudung och OK Bävern genomför Veckans bana, under nästan 20 veckor under sommarhalvåret. Alla som vill,  kan varje vecka hämta kartor över olika platser i kommunen med nya bano.

OK Njudung

2019-02-22

Stenberga hembygdsförening

Floran i Stenberga socken skall dokumenteras. Över 700 arter kärlväxter är noterade i socknen. Boken kommer att omfatta drygt 100 sidor och delfinansieras av Stiftelsen.

Stenberga hembygdsförening

2019-02-22

Ekenässjöns IF

Klubben börjar i år med en omfattande renovering av duschutrymmen och bastu. Stiftelsen är medfinansiär.

Ekenässjöns IF

2019-02-22

Vetlanda Golfklubb

Klubben har 1530 medlemmar (varav 210 juniorer). Under år 2018 spelades drygt 27000 golfrundor varav ca 10 %  gästspelade. Den äldsta medlemmen är 99 år och yngst är 6 år. I år får klubben hjälp av Stiftelsen med finansieringen av ett nytt styrsystem till bevattningsanläggningen.

Vetlanda golfklubb

2019-02-22

Vetlanda HF

Föreningen har ca 110 aktiva barn och ungdomar och har som ambition att en gång om året kunna erbjuda en cup som hela föreningen kan åka på. Deltagaravgiften ska inte avgöra vilka som ska kunna åka med. Stiftelsen gör det möjligt. Det blir IRSTA BLIXTEN CUP i Västerås även i år.

Vetlanda HF

2019-02-22

Bäckseda skola

Bäckseda skola omfattar förskoleklass, grundskola upp till årskurs 6 och fritidsverksamhet. Omkring 300 elever går på skolan.

”Vi har glädjen att berätta att vi sökt och blivit beviljade pengar från Stiftelsen Werner von Seydlitz. Detta gör det möjligt för alla elever i år 3-6 på Bäckseda skola att få åka till Kettilsås och åka skidor”.
Väl mött till en skojig dag i Kettilsås – Lärarna i år 3-6.

Bäckseda skola skidor

2019-02-22

Nye Hembygdsförening

Det är dags för takrenovering på huvudbyggnaden och vägen till hembygdsparken kommer också att rustas upp. Stiftelsen hjälper till med finansiering.

2019-02-22

Vetlanda Madrigalkör

Stiftelsen gratulerar 50-årsfirande kören med 50 000 kr i kulturbidrag till jubileumskonserter.
Vårkonsert i Gallerian på Njudungsgymnasiet 2019 – 17- och 18 maj , samt 21 september.

Vetlanda Madrigalkör

2019-02-22

Vetlanda BK

Broman Cup i bandy I Örebro i början på mars blir en fin avslutning för säsongen för Vetlanda BK:s ungdomslag U10 och U12. Ekonomiskt stöd från Stiftelsen bidrar till att alla kan vara med.

Bromman cup

2019-01-09

Bäckseda IF

Bidrag är beviljat för att anlägga nytt gräs på sjumannaplanen inför säsongen 2019.

Bäckseda IF

2019-01-09

Boro HC

Med gott stöd från Stiftelsen avslutar Team 09 säsongen med Cup i Helsingborg.

Boro HC

2019-01-09

Vetlanda FF

En funktionsnedsättning är inget hinder för att få åka på Cup med likasinnade lag. Grundens Bois i Göteborg erhöll Zlatans pris Nr 10.

Stiftelsen ger ekonomiska möjligheter för Vetlandalaget att deltaga.

Vetlanda FF

2019-01-09

Lemnhults Hembygdsförening

Stiftelsen har beviljat ett investeringsbidrag i samband med utbyte av åkgräsklippare mot en automower.

Lemnhults Hembygdsförening

2019-01-09

Mogärdeskolan

En friluftsdag där alla framförallt ska få möjlighet att prova på skidåkning men även att få förståelse för värdet av ett aktivt friluftsliv.

Stiftelsen gör det möjligt!

Mogärdeskolan

2019-01-09

Landsbro IF Skidbklubb

Skidklubben bygger en konstsnöanläggning som blir långsiktigt hållbar. Investeringen är omfattande och tidsplanen är helt beroende av hur mycket bidrag och sponsring som beviljas.

Stiftelsen har med beviljade medel ökat takten på genomförande.

Landsbro IF Skidbklubb

2019-01-08

Naturskyddsföreningen

Naturskyddsföreningens inventering av skyddsvärda träd 2018

Under 2018 har 6 400 skyddsvärda träd  mätts in och registrerats i Länsstyrelsens databas för värdefulla träd i kulturlandskapet. Bidraget från Stiftelsen har utgjort ett mycket värdefullt tillskott till genomförandet. Detta arbete har pågått i 12 år och avslutas i och med 2018 års utgång. Under denna period har i Vetlanda kommun totalt registrerats 60 000 träd med möjligt skyddsvärde och utgör underlag för Länsstyrelsens åtgärdsprogram för bevarande av biologiskt mångfald. /Monika Mörk

Naturskyddsföreningen

2018-12-03

Ung Företagsamhet - Innovation Camp Mogärdeskolan årskurs 9

Projektet drivs av Ung Företagsamhet i Jönköpings län och Stiftelsen skänker en prispeng till klasskassan på
kr 5 000 kr.

2018-12-03

Vetlanda Bordtennisklubb

När chansen dök upp att köpa den matta som användes vid lag-VM i Halmstad var klubben på alerten och passade på med hjälp av stöd från Stiftelsen.

Bordtennisklubb vetlanda

2018-12-03

Ramkvilla och Ramkvilla Golfklubb

Får ett stöd för att utveckla och främja hembygden och idrottsverksamheten.

Ramkvilla och Ramkvilla Golfklubb

2018-12-03

Vetlanda-festen

Vetlandafesten genomförs 25 maj 2019, med stöd från Stiftelsen Werner von Seydlitz.

Vetlanda festen

2018-12-03

Boro Vetlanda VHC

Team 07 åker på Cup i Ljungby med stöd från Stiftelsen.

Boro Vetlanda

2018-12-03

Vetlanda Rally & Racing Club

Klubbstugan saknar fiberanslutning men med stöd från Stiftelsen blir det verklighet.

Vetlands RRC

2018-12-03

Vetlanda fotbollsskola

40 000 kronor är 2019 års bidrag för att kunna hålla en låg deltagaravgift och att alla som vill ska kunna delta i fotbollsskolan.

Vetlanda fotbollsskola

2018-12-03

Flögensborgs sommarhem i Näsby

Näsby är en idyll att förlägga hajker, klassutflykter, skolavslutningar m m.

Stiftelsen hjälper till att finansiera ett nytt staket

Flögensborg

2018-12-03

Kvillsfors IF/Kvilledagen

Kvilledagen

En dag om året går föreningar och företag ihop och ansvarar för var sin aktivitet på olika platser i samhället. Skolan, äldreboendet och vissa företag håller öppet för allmänheten och visar upp sina lokaler och verksamhet.
Stiftelsen gav ekonomisk hjälp som uppmuntrar till både hembygd-, kultur- och idrottslig aktivitet.

Kvilledagen

2018-12-03

Vetlanda Konstförening

Föreningen får ett kulturbidrag till 70-årsjubileum 2019.

Vetlanda Konstförening

2018-12-03

Vetlanda Motorsällskap

Stiftelsen är med och skapar förutsättningar för att klubben ekonomiskt skall kunna arrangera internationella tävlingar i Vetlanda. Junior-VM för lag 2019.

2018-12-03

Old Barn Dart Club

Det finns stora renoveringsbehov i klubbens lokaler och man vill locka fler juniorer att börja träna och spela. Stiftelsen stöttar projektet vilket i huvudsak avser materialkostnader.

Old bart clu

2018-11-20

Ostkakans vänner

Werner var väldigt förtjust i ostkaka och den saknades sällan vid hans bjudningar.
Stiftelsen har bidragit till den nya boken STORA OSTKAKEBOKEN 2018.

Läs mer

Ostkakans vänner

2018-11-12

Vetlanda Bågskyttklubb

Ny skjutvägg inne och väderskydd på utebanan med medel från Stiftelsen Werner von Seydlitz.

2018-11-09

Nuvab – studiebesök på Mälardalens Tekniska Gymnasium och Scania i Södertälje

Torsdagen den 29 november bjuder Nuvab alla medlemmar att följa med på en resa till Södertälje.
Resan sker i samverkan med Stiftelsen Werner von Seydlitz

Nuvab

2018-10-11

Vetlanda Bandyklubb U14

Laget är anmält till fyra cuper under säsongen vilket blir en stor kostnad för alla spelare/föräldrar.

Stiftelsen uppmuntrar till aktiviteterna med ett bidrag.

Vetlanda BK P16

2018-10-11

OK Njudung

Föreningen kommer att göra kraftiga investeringar i Östanå som till största delen kommer att finansieras med egna medel.

Med stöd från Stiftelsen kan man gå hela vägen med bl a fiberanslutning och luftvärmepump.

OK Njudung

2018-10-11

Björkö Friskvård

Björkö Friskvård är en liten förening men värdefull för alla åldrar i samhället Spinningcyklarna är utslitna och medel saknas för att investera i nytt.

Med sponsorer och Stiftelsens hjälp hoppas vi på att verksamheten skall få ett uppsving.

2018-10-11

Mogärdeskolan

Under 20 år har årskurs 9 på Mogärdeskolan åkt på en kombinerad studie-/skolresa. Skolan skall vara avgiftsfri och skollagen sätter vissa begränsningar på hur detta får finansieras.

Med medel från Stiftelsen är målsättningen att genomföra resan till huvudstaden även 2019.

Mogärdeskolan

2018-10-11

Skirö AIK

Föreningen planerar en Cup i Hydro Arena och erhåller stöd för att kunna nå sitt mål.

Skirö AIK

2018-10-11

Skridskor på skoltid

Vetlanda Bandyklubb

Även till kommande säsong 2018/2019 finansierar Stiftelsen Timpas skridskoskola för de allra yngsta.
(Se även tidigare inlägg).

Ett stort TACK från alla oss i Förskoleklassen och klass 1 på Holsby skola, som även detta läsår fick chansen att åka skridskor i Hydro Arena. Det är en stor glädje att se alla eleverna och pedagoger som skrinnar omkring tillsammans. En del elever har aldrig sett skridskor och ännu mindre is. Så det är en stor upplevelse på många sätt och vis.

Vänliga hälsningar Anneli Attergrim

Vetlanda Bandyklubb

2018-10-11

Holsby skola

Skolan får ett stöd för att även i fortsättningen kunna genomföra Sommarvecka – en vecka som är frivillig för alla elever i år 3-6 och som utövas på hemmaplan.

Holsby skola

2018-10-11

Bäckseda skola

Med en lägre budget för idrottslärare finns ej utrymme för att erbjuda buss till Hydro Arena. Stiftelsen täcker in transportkostnaderna enligt ansökan.

Hej!
Tack för all hjälp med pengar till bussar. I morgon går sista resan till Hydro Arena sen har alla klasser fått testa att åka skridskor. Många glada barn som har åkt innan och många som knappt stått på ett par skridskor. Jag och vi alla på Bäckseda skola säger ett stort tack. Bifogar ett kort på några av eleverna i år 1 och fsk. Även ett par elever från år 5 var med o hjälpte till. M.v.h Benny Karlsson.

Bäckseda skola

2018-10-11

Bäckaby Hembygds- och sockenförening

Sommaren 2013 påbörjades projektet att rädda Johannes och Harrys rigg. Det handlar om en epok på 30-talet och en linstötborrigg som bevarats för framtiden.

Aktuellt projekt handlar om att finansiera en byggnad för Harrys arbetsplats och stöd har beviljats för att föreningen skall kunna jobba vidare med projektet i samråd med övriga sponsorer, Jönköpings läns museum och Vetlanda kommun.

Bäckaby Hembygds- och sockenförening

2018-09-26

Njudungsgymnasiet

Stiftelsen Werner von Seydlitz och Njudungsgymnasiet i Vetlanda har inlett ett samarbete för att uppmuntra och möjliggöra ett utökat internationellt utbyte i form av studieresor för elever på Njudungsgymnasiet.

Njudungsgymnasiet

2018-09-17

Vetlanda Dam FC

Har erhållit en grundplåt för att bygga vidare och eventuellt etablera sig på Heds Arena 2019.

Vetlanda Dam FC

2018-09-17

Vetlanda BK P16

Har beviljats stöd till kommande säsongs cup-spel i Bollnäs. Mini World Cup – 2-4 november 2018.

Vetlanda BK P16

2018-09-17

Paraskidåkning i Kettilsås

Friluftsfrämjandet har erhållit ekonomiskt stöd till köp av utrustning för att kunna erbjuda bl a särskolan på Tomaslundsskolan att pröva på skidanläggningen.

Alla skall ha möjlighet att ha roligt i skidbacken!

Paraskidåkning i Kettilsås

2018-09-17

Boro Vetlanda HC

Klubben är i stort behov av nya skridskoslipar inom ungdomsverksamheten. Investeringen blev verklighet med ett stöd från Stiftelsen.

Boro Vetlanda HC

2018-09-17

Vetlanda Sportskytteklubb

Har beviljats stöd till investering i nya lerduvekastare till sina Skeet-banor.

Vetlanda Sportskytteklubb

2018-09-17

Vox magica

Vox magica är en vokalensemble som grundades 2004. Med en bred repertoar som sträcker sig från klassisk vokalmusik till modern jazz framträder man i såväl kyrkliga som profana sammanhang.

Ett bidrag från Stiftelsen skapar möjlighet att investera i teknisk utrustning som inspirerar att satsa på mer avancerade arrangemang.

Vox magica

2018-08-21

Vetlanda Golfklubb

Vetlanda Golfklubb har även i år erhållit ett bidrag till förbättringsarbeten – Etapp 2.

Läs mer

Vetlanda golfklubb

2018-08-21

Friskis & Svettis

Med de medel vi fått genom Wernerstiftelsen har idrottsföreningen Friskis & Svettis Vetlanda valt att sätta fokus på barn och unga. Vi vet att grunden till ett aktivt liv läggs i unga år och därför känns det oerhört positivt att vi kunnat stärka vår verksamhet genom att utbilda två helt nya ledare som ska inspirera, utbilda och handleda barn och unga inom och utom föreningen i höst. Dessutom har vi valt att vidareutbilda en ledare för träning som passar den som har begränsningar i sin rörlighet.

Linda Ståhlgren
Verksamhetsledare

Friskis och svettis

2018-07-05

Vetlanda Bordtennisklubb

Vetlanda Bordtennisklubb har lyckats avancera till Superettan och står nu inför en utmaning, inte minst ekonomiskt.
Totalt har föreningen åtta lag i seriespel och Stiftelsen hjälper till med bl a inköp av bordtennisbord och barriärer.

Bordtennisklubb vetlanda

2018-07-05

Bäckseda Hembygdsförening

Bäckseda Hembygdsförening har fått sin ansökan beviljad. Kaffeserveringen skall ske lite smidigare efter ett bidrag från Stiftelsen.

2018-07-05

Skirö AIK satsar...

Skirö AIK satsar på fler tjejer i bandyn och får ekonomiskt stöd även inför kommande säsong.
Stödet avser både Elitserielag och övriga dam/tjej-lag.

2018-07-05

Näshults IF

Näshults IF får nu möjligheter att köpa den mark som de bedriver sin verksamhet på.
Stiftelsen hjälper till med finansiering.

Näshults IF

2018-07-05

Myresjö IF

Myresjö IF har haft problem med egen vattenbrunn. Anslutning sker nu till det kommunala systemet och stiftelsen hjälper till med finansieringen.

Myresjö IF

2018-07-05

SmåBUS barnboksfestival

SmåBUS barnboksfestival genomförs i september med Ädelfors Folkhögskola som bas.
Föreningen stöttas med ett  kulturbidrag

Läs mer: Småbus barnboksfestival

Små bus

2018-06-21

Stipendieutdelning

I strålande solsken anordnades den första Wernerdagen på Farstorps Gård. Ett 90-tal gäster från Vetlandas föreningsliv samt företrädare för Vetlanda kommun hälsades välkomna av Tomas Granlund (ordförande i Stiftelsen Werner von Seydlitz).
Gästerna visades runt i huvudbyggnaden och fick samtidigt en inblick i Werner von Seydlitz liv.

För musikunderhållningen svarade elever från Vetlanda Musikskola och Linnéa Granlund. Därefter bjöds på lunchbuffé och information om Stiftelsens första verksamhetsår.

Sammanlagt 78 anslag har beviljats till ett belopp av 4 Mkr. Utbetalda anslag uppmärksammades med utdelning av diplom. Stiftelsen avser att göra Wernerdagen till en årligt återkommande sammankomst för att samla Vetlandas föreningsliv för information om Stiftelsens arbete men som också ger föreningslivet en möjlighet att lära känna varandras verksamheter och bygga nätverk för ökat utbyte och samarbete.

Se bilder från dagen...

Wernerdagen

2018-06-14

Stipendieutdelning

Njudungsgymnasiet
Årlig utdelning av stipendium för bästa avgångselev i ämnena naturvetenskap och matematik vid Njudungsgymnasiets i Vetlanda.
Ingrid Norrlin NA15 och Ludwig Gustavsson NA15 fick vardera mottaga 5000 kr från Stiftelsen Werner von Seydlitz.

Stipendieutdelning

2018-05-21

Njudungsgymnasiet

Resan genomfördes den 15-17 augusti 2018 för 15 personer.

Vi besökte skolan Prakticum i Helsingfors, en yrkesskola för ungdomar och vuxna som utbildar elever till Närvårdare. Efter genomför utbildning kan de arbeta inom barnomsorg, äldreomsorg, funktionshinderomsorg eller sjukvård. Det var ett intressant besök som gav inspiration till nytänkande.

Tack så mycket för det bidraget vi fick genom Wernerstiftelsen som gjorde resan möjlig.

Se bildspel...

Vänliga hälsningar
Helen Burmann-Lindström

  Njudungsgymnasiet

2018-05-21

Korsberga Scoutkår

Scouterna och Stiftelsen gör unga redo för livet. Bidrag till medverkan i scoutläger "Legend 2018" och inköp av två tält.

2018-05-21

Myresjö/Vetlanda FK

Bidrag beviljat för att hjälpa till att täcka kostnaderna för deltagande i Gothia Cup.

  Myresjö/Vetlanda FK

2018-05-21

Landsbro skola årskurs 7-9

Bussresa och inträde till Elmia i Jönköping för att besöka världsutställningen om romarriket.

2018-05-21

Mogärdeskolan

Gåva beviljad till klasserna 3-6 och samverkansklassen (särskolan) för kulturresor till bl a Kalmar slott.

Klass 3 - 6 samt Samverkansklassen åkte till Kalmar den 20 september, 2018. Resan blev väldigt lyckad. Personalen på Kalmar slott var professionella och eleverna och personalen var nöjda med dagen. Vi fick lära oss mycket och kunde ha uppföljande lektioner efter resan.

  Mogärdeskolan

2018-05-21

Hvetlanda GIF

Redan i februari 2017 var projektering igång för tillbyggnad av omklädningsrum. Bidrag söktes och Stiftelsen var snabba med att bevilja en första ”grundplåt”. I maj 2018 utökades beloppet till 500 000 och föreningen jobbar vidare för att kunna presentera en komplett finansieringslösning.

2018-05-21

Hvetlanda GIF F04

Hvetlanda GIF F04 har erhållet en gåva inför deltagandet i Gothia Cup 2018.

  Hvetlanda GIF F04

2018-05-14

Landsbroelever besöker Upptech i Jönköping

Årskurs 3 i Landsbro skola var kreativa och sökte hjälp med finansieringen av en dagsutflykt till Jönköping.
Allt för att inspirera och uppmuntra eleverna i deras problemlösningsförmåga.

”Vi fick lära oss om teknik, matte och naturkunskap.”– Aram
”Vi lärde oss mer om stjärnbilder”– Lucas
”Det var roligt att man fick vara med varandra” – Mio
”På upptech fick jag lära mig att programmera” – Henisa

Vi hade en fantastisk dag, både lärare och elever är jättenöjda.
Klass 3, Landsbro skola.

Upptech i Jönköping

2018-04-25

Pälle Näver-sällskapet

Pälle Näver-Sällskapet tilldelas 25 000 kr.

Läs mer

Pelle Näver

2018-04-25

VHF - Vetlanda handbollsförening

Vetlanda Handbollsförening planerar en beachhandbollsplan i Vetlanda och Stiftelsen stöttar med investeringar till ”spontanidrott”. Bidraget avser materialinköp i form av målburar, nät m m.

Läs mer

VHF - Vetlanda handbollsförening

2018-04-25

Korsberga Skola

Korsberga Skola har varit kreativa och sökt medel för att förbättra möjligheterna satsa mer på idrott, motorik och rörelse i skolan. Bidraget avser materialinköp.

Korsberga skola

2018-04-25

FUB i Vetlanda

FUB i Vetlanda arrangerar ”Gammaldags Folkpark” och Stiftelsen stöttar med 20 000 kr.

Läs mer

FUB Vetlanda

2018-04-25

Vetlanda BK U06/07

Vetlanda BK U06/U07 har beviljats stöd inför planeringen av kommande säsongs cup-spel. Ett imponerade engagemang från ledare och föräldrar skapar möjligheter att deltaga i bl a Sandviken, Borlänge, Västerås, Stockholm och Nässjö.

Läs mer

Vetlanda BK U06/07

2018-04-25

Årsets Bygdegård

Årsets Bygdegårdsförening är en lokalhållande förening i Fröderyd socken. Med mycket ideellt arbete genomförs årligen många arrangemang. En gammal ljudanläggning från 60-talet kan med hjälp av bidrag från Stiftelsen bytas ut mot en ny.

Årsets Bygdegård

2018-04-25

Lions Club

Lions Club får kr 10 000 till firandet av Barnens Dag 2018.

Många olika aktiviteter genomfördes med bl a Gustav Wigelius - känd från Talang i TV.

Lions Club

2018-04-20

Vetlanda fotbollsskola 2018

Stiftelsen gör det möjligt att bibehålla en låg deltagaravgift, så att alla som vill ska kunna vara med i årets fotbollsskola.

Vetlanda fotbollsskola

2018-04-05

Ekenässjön IF

Bidrag till nya sjumannamål och renovering av klubbstugan.

"Fotbollsmålen uppsatta och bortalagets wc renoverad. Ett stort och hjärtligt tack till Wernerstiftelsen för ekonomisk hjälp".

Med vänlig hälsning
Berny Vilén ordförande Ekenässjöns IF

Ekenässjön IF

2018-04-05

Ekenässjöns IF

Fönsterbyte i klubbstugan.

2018-03-19

Vetlanda Alpina klubb

Ungdomarna i Vetlanda AK uppmuntras att deltaga i tävlingar och klubben betalar startavgifterna.
Under säsongen 2017/2018 har 218 ungdomar startat i alpina tävlingar.

Stiftelsen har bidraget med en gåva för att göra detta möjligt.

Vetlanda Alpina klubb

2018-03-13

Tomaslundens särskola

Vi tackar för bidraget till bussresan till Sapa Arena. Det var ett glatt och härligt gäng som fick pröva på att åka skridskor efter sin egna förmåga.

Tusen tack!

Tomaslundens särskola/Elisabeth Haraldsson.

Tomaslundens särskola

2018-03-13

Alseda hembygdsförening

Under årsmötet kunde Tomas Granlund i egenskap av styrelseordförande för Stiftelsen Werner von Seydlitz överräcka ett gåvobrev från stiftelsen på 200 000 kronor, som ett bidrag till tillbyggnaden i hembygdsparken på Skeagärdet.

Alseda hembygdsförening

2018-01-08

Team Boro/VHC – ungdomslag

För att ha möjlighet att genomföra resor och cupspel så krävs det lite extra hjälp på vägen. Med gåvor från Stiftelsen planeras deltagande i Mörrum Cup och  Sweden Hockey Trophy Stockholm/Uppsala i januari och april 2018.

Boro/VHC Team 07 har varit på cup i Mörrum. Efter en tuff inledning på cupen med en 0-5 förlust blev det bättre.
Vinst i följande två matcher mot bland annat blivande cup vinnande laget Växjö Lakers.

Efter förlust i sista gruppspelsmatchen blev det match om placering 7-8, som till sist gav en sjunde placering.

Team Boro

2018-01-08

Smålands Trädgård

Hembygden är oss kär och socknarna Skirö, Nye, Näshult och Stenberga gör nu en extra satsning genom Smålands Trädgårds ekonomiska förening. Egna medel, sponsring och en gåva från Stiftelsen skall skapa möjligheter att förverkliga de kreativa idéer som vuxit fram.

2018-01-08

Byestad-Flugeby byförening

Byföreningen ger ungdomarna en möjlighet till aktiviteter på hemmaplan genom att satsa på aktivitetsrum för bl a pingis och innebandy. Med stort eget engagemang och ett bidrag från Stiftelsen blir detta möjligt under 2018.

2018-01-08

Stenberga hembygdsgård

Stenberga Hembygdsgårds byggnader är i behov av renovering utvändigt.

Stiftelsen hjälper till med finansieringen som skall ske med rätt material och tidsenliga metoder.

2018-01-08

Mogärdeskolan årskurs 1-2

Besök på en bondgård är viktigt för barn som växer upp i stadsmiljö. Stiftelsen betalar transporterna och Arla gör gårdsbesöket kostnadsfritt.

2018-01-08

Vetlandafesten

Stiftelsen beslutade att även i år bidraga med en gåva till festen den 26 maj.

Läs mer

Vetlandafesten

2018-01-08

Vetlanda UV-scoutkår

Scoutkåren har tidigare köpt in ett tält med hjälp av vindbonus. Nu ger stiftelsens gåva möjlighet att köpa in ytterligare ett tält till verksamheten.

2018-01-08

Bäckseda/Vetlanda FF – tjejer F04

När drömmen blir verklighet!
Att delta i Costa Blanca Cup med 15 spelare och tre ledare kostar pengar. Genom att sälja och dela ut frallor på lördagar, visar tjejerna att allt är möjligt. Bidrag från damklubben och Stiftelsen är en god hjälp på vägen att nå målet.

2018-01-08

Vetlanda Racketklubb (Vetlanda Tennisklubb och TK 77)

Det kommer att hända mycket på racketfronten i Vetlanda den närmaste tiden. Klubbarna har gått samman med eget kapital, Allmänna arvsfonden och med en gåva från Stiftelsen så kommer sporterna Padel och Pickelball till Vetlanda.

2018-01-08

Byggnadsföreningen Folkets Hus/Park

Vetlanda Folkets Park är klassad som en av de finaste och bäst bevarade i landet. För att hålla byggnader i gott skick är det nu dags för utomhusmålning, vilket föreningen saknar ekonomiska resurser till. Med ett bidrag från Stiftelsen kommer detta förhoppningsvis att bli möjligt redan 2018.

2018-01-08

Mogärdeskolan årskurs 4-6

Läromedelskontot kan inte räcka till allt, men alla borde få prova på vinterfriluftsliv och utförsåkning i Kettilsås. Stiftelsen hoppas på snö i Kettilsås och är redo med ett bidrag för delfinansiering av en friluftsdag.

2017-10-20

Skirö AIK P16 Cup Örebro

Helgen den 3-5 november deltog Skirös P16-killar i KOSA-natta i Örebro. Laget hade en härlig helg i Örebro, där truppen fick ett bra tillfälle att svetsas samman innan seriestart. 15 spelare och 5 ledare deltog vid cupen.

Laget bodde i Rudbecksskolans klassrum och spelade alla matcher i Behrn Arena i Örebro. Skirös lag spelade tre matcher i grundserien och en match i B-slutspelet. Matcherna spelades fredag-söndag.

Tack till stiftelsen! Skirö AIK och P16-laget vill passa på att tacka Stiftelsen Werner von Seydlitz för det fina stödet i samband med deltagande i Cupen!

Skirö AIK P16 Cup Örebro

2017-10-20

Vetlandaortens Ryttarförening

Elitlaget ponnydressyr 2017

Tjejerna är ett glatt gäng med stora visioner. Efter ett lyckat kval uppmuntrar bidraget till extra satsning inför final i november 2017.

Vetlandas lag lyckades med enorma prestationer i Täby i helgen – presterade verkligen på topp och tog SM-brons!

Vetlandaortens Ryttarförening

2017-10-16

Vetlanda konstförening

Nya spotlights i utställningslokalen
Ny teknik (LED) installeras i Konstföreningens hus, tack vare ett bidrag från Stiftelsen.

2017-10-16

Vetlanda Bandyklubb

Timpa Adolfssons skola – att på skoltid lära sig åka skridskor. Stiftelsens gåva ersätter ett tidigare bidrag från bandyförbundet ”idrottslyftet”

"Skickar ett stort Tack❤️ för att vi fick möjlighet att åka skridskor på Sapa-arena. Många glada och härliga ungar".
Anna Lindsten- Ekstrand lärare år 1 Bäckseda skola.

Läs mer...

Vetlanda Bandyklubb

2017-10-16

År 7 Landsbro skola

Språkresa till Tyskland 2020. Eleverna får en grundplåt för att satsa på en resa som utöver språkträning ger kunskaper och erfarenheter som går utanför skolans ordinarie verksamhet.

2017-10-16

Björköortens Jaktvårdsförening

Viltmålsbana

Med satsning på juniorskyttar investeras i en viltmålsbana (kaliber 22, salongsgevär) som förhoppningsvis skall stimulera till ökat intresse för viltvård och friluftsliv.

2017-10-16

Myresjö IF

Den befintliga belysningen på B-plan är uttjänt och har suttit där sedan Myresjö IF:s storhetstid under tidigt åttiotal. Ett bidrag från Stiftelsen tillsammans med eget arbete/kapital och övriga finansiärer blir det möjligt att installera 18 nya armaturer och förlänga säsongen för fotbollen i kommunen.

2017-10-16

Vetlanda Fotbollsskola

2018 års fotbollsskola får ekonomiskt stöd från Stiftelsen. Stödet går till 13 fotbollsföreningar. 900 barn och 200 ungdomar som faddrar tillsammans med 15 lägerchefer och ett stort antal föräldrar och föreningsledare får del av bidraget. Stiftelsen har målsättningen att långsiktigt bidraga till att alla får möjlighet att deltaga.

2017-10-16

Skirö AIK

Damernas Elitserie 2017/2018

I augusti erbjöds Skirö AIK en ”friplats” i årets Elitserie. Ekonomiskt innebär det utökade kostnader för framförallt resor. Ett stöd från Stiftelsen ger klubben möjlighet att spela Elitbandy.

2017-08-21

IOGT/NTO

Lets Dance

Projektet går ut på att erbjuda personer från 7-25 år en meningsfull sysselsättning, som samtidigt är både utvecklande och givande.

En unik undervisning i olika dansstilar som utvecklar kroppskontroll, självförtroende, balans och fin gemenskap.

2017-08-21

Vetlanda Bowling Club

Ungdomssatsning som ger ekonomiska möjligheter att spela tävlingsbowling.

Vetlanda Bowling Club

2017-08-21

Equmenia Scout i Vetlanda

Hajk

Projektet syftar till att stärka sammanhållningen genom en annorlunda hajk på skolledig tid under september månad.

Läs mer...

Equmenia Scout i Vetlanda

2017-08-21

Korsberga Scoutkår

Jamboree 17

Korsberga Scoutkår

2017-08-21

BIMA-förlag

Vetlanda bokmässa - läs mer...

2017-08-09

Elit Vetlanda speedwayklubb

FIM European 85cc Speedway Youth Cup

Detta är en av de tävlingar som krävt mest av vår organisation genom åren. Ett hundratal frivilliga funktionärer jobbade för att allt skulle klaffa. Vi har fått ett fantastiskt utlåtande från det Internationella förbundet FIM EUROPÉ. För att kunna arrangera ett evenemang av denna storleken behöver föreningen samarbetspartner och vi är mycket stolta att Stiftelsen Werner von Sydlitz beviljade ett stöd till oss vid detta tillfälle.

Augusti 2017, Vetlanda Motorsällskap – Mikael Wirebrand

Läs mer

Elit Vetlanda speedwayklubb

2017-06-16

Stipendium - Teknikcollege Njudungsgymnasiet

Stipendium på 5 000 kr utdelades på Njudungsgymnasiet till "bästa avgångselev" -Ellen Ahlgren NA14 i naturvetenskap och till Filip Karlsson NA14 i mat ...

Stipendium - Teknikcollege Njudungsgymnasiet

2017-06-16

Vetlanda United – Euro Winners Cup i Portugal

Läs mer på Facebook

2017-06-08

Landsbro Flicklag – fotbollscup Finspång

Landsbro flicklag

2017-06-08

Vetlanda Scoutkår – Nationellt läger 2017

Nytt tält till kåren: Scoutkåren har valt att köpa in ett nytt tält för det ekonomiska medel vi blivit beviljade ur stiftelsen Werner von Seydlitz. T ...

Vetlanda scoutkår

2017-06-08

Stenbergaspelen

Läs mer här

2017-06-08

Njudungsorkestern – 50-årskonsert

Njudungsorkestern har fått en riktigt fin jubileumspresent i form av medel ur Stiftelsen Werner von Seydlitz.

Njudungsorkestern blev den första mottagaren av medel ur den stiftelsen.
– Vi känner oss mycket stolta och tacksamma över att få ta emot den här gåvan och ser det som en bekräftelse på att Njudungsorkestern under sina 50 år har bidragit och fortsätter att bidra till musikkulturen i Vetlanda kommun. Tack!

2017-06-08

Vetlanda FF – nya ungdomsmål till Vitalavallen

På bilden ses ett utav många lag som kommer att ha mycket glädje av dessa mål. Vetlanda FF:s styrelse, ledare samt spelare ger ett stort TACK till  St ...

Vetlanda FF

2017-06-08

Farstorps IK – renovering av klubbhus

2017-06-08

Årskurs 8-dag – inspirationsdag i samarbete med näringslivet

4 april 2017 genomfördes för första gången Åk 8-dagen. Detta är ett samarbete mellan grundskolorna i Vetlanda kommun, Njudungsgymnasiet och Nuvab. Da ...

2017-06-08

OK Bävern – tillbyggnad klubbstuga

2017-06-08

Vetlanda Golfklubb – ombyggnad av bana

2017-06-08

Vetlanda Motorsällskap – Ungdoms EM 80cc

2017-02-28

Tack alla som stöttade VBK...

Vi säger stort tack till följande sponsorer som valde att ge Vetlanda Bandyklubb ett extra stöd inför slutspelet. Detta för att finanisera föreningens kostnader för resor, övernattningar och annat för P16, P18 och J20 som alla spelade slutspel. 

Läs mer

VBK

2017-02-15

Vetlandafesten – hela kommunens fest utan inträde

Läs mer om Vetlandafesten

Alla nyheter

 • 2024
 • juli
 • juni
 • maj
 • april
 • mars
 • februari
 • januari
 • 2023
 • 2022
 • 2021
 • 2020
 • 2019
 • 2018
 • 2017