Nyheter

2023-05-16

Wernerdagen 14 maj

I strålande solsken anordnades Wernerdagen traditionsenligt på Farstorps Gård. Ett 70-tal gäster från Vetlandas föreningsliv samt företrädare för Vetlanda kommun bjöds på musikunderhållning och hälsades välkomna av Stiftelsens styrelse vid huvudentrén. För att hedra donatorn Werner von Seydlitz presenterades först en historik över Werners livsverk och testamentets betydelse för Vetlanda Kommun.
Det var ett bra år för både Vetlandas föreningsliv och Stiftelsen då det slogs rekord i både antalet beviljade anslag och i beviljade medel. 177 ansökningar fick ekonomiskt stöd på en totalsumma av 19,2 miljoner kronor. Efter den inledande presentationen serverades det lunchbuffé varefter det bjöds på musikunderhållning av elever från Vetlanda Kulturskola under ledningar av Erik Knutsson och Ulviyya Ahmedova.
Gåvobevis delades ut till talespersoner från de olika föreningarna samtidigt som ett bildspel visades framme vid scenen. Avslutningsvis presenterades framtidsplanerna för Vetlanda FF och Hvetlanda GIF som tilldelats årets största anslag.
Stiftelsens årsdag, WERNERDAGEN, samlar Vetlandas föreningsliv för information om Stiftelsens arbete men ger också föreningsrepresentanterna en möjlighet att lära känna varandras verksamheter och bygga nätverk för ökat utbyte och samarbete.

Se bilder från dagen

2023-05-16

Giffcupen i Tidaholm.

Med hjälp av Stiftelsen Werner von Seydlitz kunde vi i Hvetlanda GIF F-10 åka till Tidaholm helgen 14-16/4 och genomföra Giffcupen. Cupen arrangeras för både tjejer och killar, en mycket bra uppstyrd cup som lockar lag från hela Sverige. I F-10 serien deltog 40 lag och alla med samma mål, att ta sig till A-slutspel. Efter tre vinster under lördagen stod det klart att tjejerna tog sig vidare till slutspel. Under söndagen i strålande solsken vann tjejerna alla fyra matcher och i finalen står Bankeryd som motståndare. Efter hårt slit in i slutsignalen så vinner tjejerna i Hvetlanda GIF med 2-1 och går obesegrade genom cupen! En enorm glädje, tårar och på trötta ben lyfter tjejerna pokalen mot himlen som vinnare i Giffcupen 2023. Vi tackar stiftelsen Werner von Seydlitz för stödet så att alla i laget kan delta oavsett ekonomiska förutsättningar och att vi genom fotbollen kan ge tjejerna fina minnen för livet! HvGIF/Malin Kardell

2023-04-27

Beviljade anslag........

2023-04-12

Innebandy Cup i Varberg.

Warbergsspelen

Tjejerna som tränar är födda 2012 och 2013. Vi är inne på vår andra säsong och i år har vi fått många nya tjejer så just nu är vi 28 st. Jättekul! Vi tycker att alla skall vara välkomna så vi har verkligen fått ihop ett helt underbart gäng tjejer med en härlig mix. Vi har nu avslutat säsongen med att åka och spela en cup i Varberg 1-2 april. Då detta kostar en hel del pengar med både övernattning, mat och transport så var det helt avgörande att Stiftelsen hjälpte till att finansiera denna upplevelse som blir ett minne för livet och en kick för både ledare och laget. Stort TACK

2023-04-04

Handbollscup i Västerås 31/3 - 2/4.

Cupen i Västerås är en mycket fin tradition i vår förening som vi är stolta över och vill fortsätta jobba vidare på. Något som uppskattas lika mycket av spelare som ledare. Att göra något tillsammans ökar gemenskapen över laggränserna, att spela match, lära sig vinna & förlora, sova över, träffa nya o gamla vänner från hela landet. Ja utveckling på många plan som skapar minnen för livet. Tack vare stiftelsens generösa bidrag, trygghetspatrull, bingolotto- och Ravelliförsäljning  har vi kunnat begränsa spelaravgiften till kr 1050/person.

2023-03-31

Presentationer om resan till Bryssel.

 Stiftelsen finansierar årligen utlandsutbytet på Njudungsgymnasiet.

45 elever och fem lärare har varit i Bryssel.

På hemmaplan gjorde eleverna på onsdagen mycket bra presentationer  om EU och alla intryck de fått.

Det var ett ambitiöst och väl planerat program där de bl.a. träffade en svensk EU-ledamot, besökt parlamentet, flera museum mm.

Det märktes vid presentationerna att de var väl insatta i hur EU fungerar och lärde sig mycket under besöket.

Efter en intensiv vecka reste de mot Sverige på fredagen.

Både elever och lärare var mycket tacksamma mot stiftelsen för att denna resa kunde finansieras. Det var tredje gången som stiftelsen finansierat en Brysselresa.

Eleverna skickade med en stor applåd som tack till stiftelsen.

.

2023-03-28

HvGIF P09 vann Lux Spring Cup.

Totalt var vi 16 spelare och 3 ledare som åkte till Kristinehamn för cup mot väldigt bra motstånd. Vi hade en fantastiskt fin helg tillsammans där killarna fick bo tillsammans i en stor sovsal. Mycket av helgen handlade givetvis om fotboll och våra killar överraskade nog många då vi lyckades med bedriften att vinna hela cupen. För ett lag är lagsammanhållningen och gemenskapen otroligt viktig. Vi känner att detta har utvecklats väldigt mycket inom laget under helgen. Stort tack för ert bidrag. Utan det skulle vi inte kunna åka på såna här cuper och få ta del av en sådan fantastisk upplevelse.

2023-03-26

Björkhallen Cup i Kristinehamn.

Efter att förlorat mot hemmalaget i semifinalen tog laget sig samman och laddar på ordentligt i starten av matchen om tredje pris mot Örebro.  2–0 redan efter 1 minut av första perioden. Matchen jämnar ut sig sen men grabbarna vinner till slut med 4–1 och de får med sig tredjeplatsen hem.

Det var ett glatt gäng killar som satte punkt för en bra säsong med en härlig helg tillsammans både på och av isen med mycket nya minnen tack vare hjälpen och stödet från Stiftelsen Werner von Seydlitz.

Vi i Boro/Vetlanda HC team -09 tackar för bidraget som gjorde det möjligt för oss att åka i väg tillsammans.

 

2023-03-18

Länsdans med FUB.

Vetlanda FUB-förening arrangerar danser på Restaurang Nöjet  för FUB-föreningar i länet. Länsdanserna är ett månatligen återkommande arrangemang för medlemmarna i länets FUB-föreningar och alternerar mellan de olika orter, där föreningar finns. Vetlanda FUB-förening ansvarar för att 2 årliga danser blir trevliga och välbesökta mötesplatser för ungdomarna i länet.
Tack vare ett vänligt bidrag från Stiftelsen Werner von Seydlitz kunde föreningen satsa på garanterat bra dansmusik och Bob Stevens orkester hade riggat instrumenten för spelning på stora scenen och de bjöd sedan under några timmar på en mycket varierad och dansvänlig musik. Den lockade upp i stort sett samtliga 280 deltagare på dansgolvet, om än inte alla på en och samma gång. Om det nu är så att man behöver en rullator, eller kanske till och med en rullstol, för att klara de dagliga transporterna, så är det inget hinder för att ta sig en svängom när musiken pockar på som värst. På en länsdans finns det alltid en hjälpande hand till hands om man skulle råka fastna i ett hörn och aldrig någonsin fälls det en irriterad kommentar över eventuella krockar på det vanligtvis packade dansgolvet.
Bidraget från stiftelsen innebar att vi kunde satsa på en bra orkester.
Underskottet som dansen medförde,  -täcks in av stiftelsens bidrag.  Tack!

2023-03-15

Beviljade anslag........

Styrelsemöte 14 mars

2023-03-14

VEO Kamera till Myresjö Vetlanda FK.

För att kunna hänga med de större klubbarna inom talangutveckling har MVFK med hjälp av Stiftelsen investerat i en VEO-kamera. Med denna kamera kan vi filma matcher och träning för att sedan efteråt kunna analysera och lära oss av vad som varit bra och mindre bra. Denna kamera styrs automatiskt efter vart bollen befinner sig och kräver ingen manuell styrning. Med medföljande programvara ökar våra analysmöjligheter rejält och vi känner att en sådan investering ger oss nya möjligheter att konkurrera på ungdomsnivå

 

2023-02-15

Youth Star Cup VBK P15

Vi tackar för ert stöd och vi är otroligt tacksamma för att kunna bo tillsammans i anslutning till Tele 2 Arena och spela matcher på Gubbängen.

Vi hade en väldigt fin helg både prestationsmässigt och allt runtomkring. En helg som ungdomarna kommer ha med sig resten av livet.

2023-02-01

Vetlanda Motorsällskap.

Under hösten lämnades det in en ansökan till Stiftelsen Werner von Seydlitz om bidrag med dryga 560.000. I slutet av november meddelade stiftelsen att man godkänt ansökan varför föreningen då tryggt kunde beställa det nya luftstaketet.

VMS representerade av styrelsen uttrycker stor tacksamhet gentemot Stiftelsen Werner von Seydlitz som på detta vis kunnat hjälpa föreningen att fortsätta verksamheten på Vetlanda Motorstadion.

2023-01-24

Styrelsemöte 24 januari

Beviljade anslag........

2023-01-20

Träning i Växjö och Kalmar

En träningsdag i Kalmar 8 januari och en i Växjö den 14 januari genomförda. Tack vare att vi kunde erbjuda fri resa med buss och fri träning så hade vi en fantastisk uppslutning. Till Växjö var hela bussen full till sista plats (57 personer). Vi fick ta en extra bil för ledare. Gymnastikföreningen framför ett stort TACK till Stiftelsen för ekonomiskt stöd.

2023-01-09

Hallbybollen i Jönköping

Vetlanda Handbollsförening Flickor 13 har under trettonhelgen varit i Jönköping och spelat Hallbybollen som är en av Sveriges största handbollsturneringar. Tack vare Stiftelsen fick tjejerna möjligenheten att åka på cup och spela mot nya lag som de aldrig har mött tidigare De kämpade väl och tog sig till kvartfinal. Tjejerna sammanfattade det själva så här - den roligaste upplevelsen under säsongen.

2022-12-02

Rädda Barnens cirkusföreställning.

Det blev succé. 180 personer i publiken, barn, föräldrar mor- och farföräldrar. Stiftelsen som huvudsponsor gratulerar arrangören Rädda Barnen som fyllt 75 år. 

2022-11-29

Styrelsemöte 28 november

Beviljade anslag........

2022-11-19

2022-11-15

Fridacupen i Vänersborg

        -    Skirö AIK vill rikta ett stort TACK till Stiftelsen som gjorde till möjligt. F12 och F13 kunde åka till Vänersborg och spela mot andra lag från Sverige och Norge. Bild på F13 som lyckades vinna i sin åldersgrupp.

2022-11-06

Gais Open för HvGif i Göteborg

Fotbollsmässigt så visste vi att det skulle vara många tuffa lag att möta.

De flesta lag som deltog var elitklubbar och akademilag. Totalt sett så kan vi vara jättenöjda med våra prestationer. Vi slutar på en sjätteplats av totalt 22 lag. Det är kul för grabbarna att se att vi kan mäta oss mot riktigt bra motstånd. Vi fick vinna jämna matcher och vi förlorade också jämna matcher. Precis som det ska vara. Vi i Hvetlanda GIF P09 är jättetacksamma för det bidrag vi fått från Stiftelsen Werner von Seydlitz. Det är helt avgörande för att samtliga våra spelare ska kunna följa med på den här typen av aktiviteter och få vara med och spela fotboll på samma villkor som alla andra

2022-11-01

Styrelsemöte 31 oktober

Beviljade anslag........

2022-09-19

Winning ground i Linköping

Med hjälp av Stiftelsen Werner von Seydlitz kunde vi åka till Linköping och genomföra cupen Winning ground. En fantastisk cup enbart för tjejer och med ett mycket bra upplägg kring matcher, aktiviteter och boende. Tjejerna fick under helgen chansen att prata med spelare i Linköpings damlag, spela på stora arenan i Linköping med ingångcermoni samt få en hel helg där vi stärkte sammanhållningen i laget. Vi tackar stiftelsen Werner von Seydlitz för stödet så att alla i laget kan delta oavsett ekonomiska förutsättningar.

Tusen tack!

Hvetlanda GIF F10

 

2022-09-18

Styrelsemöte 12 september 2022

Beviljade anslag........

2022-09-11

Aeroscup i Västerås

Tack vare er stiftelse fick vi möjlighet att ta oss till Aeroscup i Västerås i juli månad. En stor och välorganiserad cup. 430 lag var anmälda till denna väl omtalade cup. Det var premiär för oss att åka på en 4 dagars cup. Vi är ett lag med 9 tjejer. För att kunna åka på denna cup så lånade vi även med oss några tjejer som spelar i F10 och en som spelar i F08. Vi åkte totalt med 14 stycken lag starka och kämpande tjejer. Vi tog oss ända till semifinal. På 8 spelade matcher under denna helg släppte vi totalt in endast 3 mål.

Vi tackar ödmjukast för ert bidrag som blev till ett minne för livet!  /Ledarna för F09 HvGif

2022-07-08

Styrelsemöte 4 juli 2022

Beviljade anslag........

2022-07-05

Skadevi Cup

Tack ännu en gång för ert bidrag. Tack vare ert bidrag kunde alla hänga med på Skadevicup i helgen 2-3 juli.

Jag bifogar en bild på laget efter seger över Ekerö med 5-1.

Bäckseda IF/Peter Bildsten

2022-07-05

Fotbollsskola

22-23 juni genomfördes fotbollsskola för personer med funktionsvariation. Tack vare ekonomiskt stöd kunde vi erbjuda 10 deltagare gratis fotbollsskola och ha 4 utbildade assistenter samt 1  som har en funktionsvariation som instruktör. Vi nådde ut till flera skolor som vi besökte på vår arbetstid och det kom deltagare från 3 olika särskolor. 

Vi integrerade även dessa deltagare med övriga deltagare så de fick vara med i VM och detta var mycket uppskattat.

Vetlanda FF / Malin Henriksson

2022-06-22

Norrgårdsskolan årskurs 2

Norrgårdsskolan årskurs 2 har med ett mindre anslag varit iväg med buss till Ulvastenarna. Det blev en underbar dag och mycket uppskattad utflykt. Rekommenderas till fler skolor i kommunen.

Sju stora flyttblock ligger mitt uppe på en bergshöjd, 284 m över havet. För att ta dig till stenarna promenerar du ca 3 km. Vägbeskrivning: Från Vetlanda väg 127 mot Värnamo, sväng mot Landsbro. I Landsbro sväng mot Fröderyd, följ skyltar från Ljunganäs.

2022-06-13

Stipendieutdelning fredagen den 10 juni 2022

Årets utdelningar från Stiftelsen Werner von Seydlitz skedde under högtidliga former i Njudungsgymnasiets aula vid två tillfällen.

På fredagen delades ett resestipendium på 5000 kr ut till Viggo Mårtensson SA19 för  bästa avgångselev i moderna språk.

Två stipendium delades ut till elever på barn- och fritid på vardera 2500 kr till Ellen Fredriksson BF19 för bästa betyg och Alfred Åstrand BF19 för goda studieresultat.

Fr v Lena Karlsson från Wernerstifelsen, Viggo Mårtensson SA19, Ellen Fredriksson BF19, Alfred Åstrand BF19

2022-06-13

Stipendieutdelning torsdagen den 9 juni 2022

Årets utdelningar från Stiftelsen Werner von Seydlitz skedde under högtidliga former i Njudungsgymnasiets aula vid två tillfällen. På torsdagen delades stipendium på 5000 kr vardera ut till Jakob Henrysson TE19 A för bästa avgångselev i matematik och till Tim Nilsson NA19 för bästa avgångselev i naturvetenskap.
Fr v Lena Karlsson från Stiftelsen, Tim Nilsson NA19, Jakob Henrysson TE19A

2022-05-24

Wernerdagen 2022

Söndagen den 22 maj anordnades den andra Wernerdagen på Farstorps Gård.

Ett 65-tal gäster från Vetlandas föreningsliv samt företrädare för Vetlanda kommun hälsades välkomna av Tomas Granlund (ordförande i Stiftelsen Werner von Seydlitz).
Peter Josephson och Tomas Granlund presenterade det gånga årets verksamhet samt den aktuella ställningen

Sammanlagt 125 anslag har beviljats under året till ett belopp av 12 Mkr. Projekt som utmärker sig är nytt konstgräs på Heds Arena, ny pistmaskin till Friluftsfrämjandet i Kettilsås och anslag till renoveringar hos Vetlandaortens Ryttarförening. Totalt sedan starten har drygt 30 Mkr. beviljats. Stiftelsen förvaltar ett kapital på ca 500 Mkr..

Därefter bjöds på lunchbuffé och kaffe med ostkaka under musikunderhållning. Under högtidliga former erhöll samtliga närvarande föreningar och mottagare av anslag, gåvobevis och boken ”Mitt livsverk” av styrelseledamöterna Lena Karlsson och Mats Landén.

För musikunderhållningen under hela tillställningen svarade elever från Vetlanda Musikskola under ledning av Erik Knutsson. Som avslutning visades gästerna runt i huvudbyggnadens festvåning och fick samtidigt en inblick i Werner von Seydlitz liv.

Wernerdagen samlar Vetlandas föreningsliv för information om Stiftelsens arbete men ger också föreningslivet en möjlighet att lära känna varandras verksamheter och bygga nätverk för ökat utbyte och samarbete.

2022-05-24

Styrelsemöte 17 maj 2022

Beviljade anslag........

2022-05-08

Skolträdgården i Ramkvilla

Årskurs 1–2 i Ramkvilla skola kan nu under NO-undervisningen följa sitt lilla projekt ”Skolträdgården”. Med enkla kreativa idéer odlas nu rädisor, spenat, dill, koriander, ringblomma, kornblomma och potatis. Syftet med undervisningen är att öva att ta hand om saker, få känsla för var vår mat kommer ifrån, samt hur vi värnar våra pollinerare.

2022-05-08

Hvetlanda GIF-P09 spelade Future Cup i Göteborg.

Hvetlanda GIF P09 har spelat Future Cup i Göteborg under påskhelgen. 14 spelare och 2 ledare åkte gemensamt i minibuss, bodde på Kålltorpsskolan och spelade fem matcher mot kända lag såsom AIK, Västra Frölunda och Skandinaviska Fotbollsakademin från Norge. Ett stort tack till stiftelsen som gjorde det möjligt för alla att följa med.

2022-05-07

Styrelsemöte 25 april 2022

Beviljade anslag........

2022-03-08

Styrelsemöte 2 mars 2022

Beviljade anslag........

2022-02-23

Vetlanda Bandyklubb-U14 vann finalen mot Sirius i Youth Stars Cup i Stockholm.

Äntligen kunde vi åka på ett cupspel efter pandemins alla inställda arrangemang.

Helgen 2-4 februari begav sig 14 förväntansfulla ungdomar tillsammans med 4 ledare och stödjande familjer till Youth Star Cup i Stockholm. - Grym insats av alla, berömmer en av ledarna Mattias ”Tulle” Karlsson, instämmer med ett nöjt mysleende gör en annan ledare, Jon Sörensson. Ännu ett VBK-lag att vara mycket stolta över i Småland, tycker förre förbundskapten Leif Klingborg. Edsbyns IF var semifinalmotståndare och det blev även den jämnaste matchen, 2-1 vinst. Stort tack till Stiftelsen Werner von Seydlitz som gjort detta deltagande möjligt genom ett ekonomiskt stöd till laget.

2022-02-03

Styrelsemöte 31 januari 2022

Beviljade anslag........

Januari 22

2022-01-12

Vetlanda Bandyklubb U07

Tack vare stöd från Stiftelsen har vi kunnat spela 3 cupspel under hösten.

Stjärnkliniken Cup 15–17 oktober 2021, Katrineholm

CCM Cup 5–7 november 2021, Västerås

Lilla Allsvenskan 26–28 november 2020, Falun

Att få komma ut i landet och spela cuper mot bättre motstånd och lära sig att ta hand om sig själva lämnar minnen för livet. Kanske minst lika viktigt som resultat och utveckling bandymässigt.

Följ gärna lagets framgångar på Instagram:  vbkp07

2021-12-21

Vetlanda Innebandy

Med stöd från Stiftelsen har innebandyungdomarna varit på turnéer till Öland och Karlshamn. Lagandan stärks med att få åka buss. Klubben tackar med en lagbild efter segern med 6-2 i Karlshamn.

2021-12-01

Styrelsemöte den 29 november

Vid styrelsemötet den 29 november beviljades anslag på totalt 5 776 738 kr.

2021-11-09

Hvetlanda Sportdykarklubb

100 000 till klubbens hjärta. 

I en dykarklubb är det kompressorn som är hjärtat. Med säkerheten i förarsätet var det hög tid att investera i en ny. Med egen kapitalinsats på drygt 100 000 och lika mycket i anslag från Stiftelsen har man nu säkrat framtiden för klubben. Klubben har bland annat fått förtroendet att kontrollera badplatser vilket också ger utrymme för att utbilda nya dykare.

Vi önskar klubben stort lycka till med verksamheten och medlemsrekryteringen

2021-11-02

Hvetlanda GIF

Cupäventyr i Linköping. 

Vi genomförde vår cup i Linköping helgen 15-17 oktober Några av grabbarna har inte varit iväg på cuper med övernattning och inte heller bott på hotell Det var ett stort äventyr för ett par stycken. Någon liknade också Linköpings centrum som att ”gå omkring i New York”. Utan Er hjälp hade detta inte varit möjligt och jag är övertygad om att helgen kommer att vara ett kärt minne för många av våra spelare en lång tid framöver.

Hvetlanda GIF P09.

/Henrik Claesson

2021-11-02

Ungdomsverksamhet inom IOGT-NTO

IOGT NTO 211102

2021-10-12

Styrelsemöte 4 oktober

Beviljade anslag.........

2021-09-27

Lina Sandells flygel

Stiftelsen gjorde det möjligt med ett investeringsbidrag på 50 000. 

Söndagen den 26 september var det invigning av den nya flygeln i Lina Sandells Fröderyd. Det var en musikgudstjänst där församlingens nuvarande musiker Gunnel Kvillsed och Thomas Andersson spelade tillsammans. Trots det fina vädret var det många som hade hittat till kyrkan denna söndagskväll i slutet på september.

Lina Sandells flygel

2021-08-31

Styrelsemöte den 30 augusti

Vid senaste styrelsemötet den 30 augusti beviljades anslag på totalt 2 427 500 kr.

Styrelsemöte 30 augusti

2021-08-17

Styrelsemöte den 30 juni

Vid senaste styrelsemötet den 30 juni beviljades anslag på totalt 691 923 kr.

Styrelsemöte 30 juni

2021-06-15

Stipendieutdelning 2021

Årets stipendiater tilldelas stipendium från Stiftelsen Werner von Seydlitz.

Fr v: Maja Nyrén NA18 5 000 kr, Hugo Dahlen NA18 5 000 kr och Cecilia Söderblom EK18A 5 000 kr.

Stipendium fick även: Emina Talic BF18 2 500 kr samt Emma Hugosson BF18 2 500 kr.

Stipendieutdelning 2021

2021-06-06

Norrgårdsskolan årskurs 2

I årskurs 2 arbetar Norrgårdsskolan med istiden och med ett mindre anslag bar det iväg med buss till Ulvastenarna. Det blev en mycket uppskattad utflykt och alla fick ta med sig ett lärorikt minne.

Sju stora flyttblock ligger mitt uppe på en bergshöjd, 284 m över havet. För att ta dig till stenarna promenerar du ca 3 km. Vägbeskrivning: Från Vetlanda väg 127 mot Värnamo, sväng mot Landsbro. I Landsbro sväng mot Fröderyd, följ skyltar från Ljunganäs.

Norrgårdsskolan årskurs 2

2021-06-06

Hvetlanda GIF

Hvetlanda GIF och många andra föreningar i kommunen är som vaktmästare Mehmend strålande glada för Stiftelsens bidrag till ny mål. Alla nya mål är lätta att flytta i samband med t.ex. gräsklippning och för Hvetlanda GIF sparar det flera timmar i veckan!

Hvetlanda GIF

2021-06-06

Styrelsemöte 26 maj

Vid senaste styrelsemötet den 26 maj beviljades anslag på totalt 1 065 500 kr.

2021-04-07

Styrelsemöte 31 mars

Vid senaste styrelsemötet den 31 mars beviljades anslag på totalt 516 000 kr.

2021-02-15

Friluftsfrämjandet

Friluftsfrämjandet har funktionsanpassat delar av anläggningen och med hjälp av medel från Stiftelsen och hjälp av utbildad personal får nu fler möjlighet att nyttja denna fina anläggning.

Bild: Åsa får hjälp av Peter på en BiSki (kälke).

Länk: Funktionell skidåkning - Friluftsfrämjandet (friluftsframjandet.se)

Friluftsfrämjandet

2021-02-03

Styrelsemöte 2 februari

Vid senaste styrelsemötet den 2 februari beviljades anslag på totalt 473 000 kr.

2020-12-08

Styrelsemöte 2 december

Vid senaste styrelsemötet den 2 december beviljades anslag på totalt 435 000 kr.

2020-11-20

Vetlanda FF

Johan Petersson och Göran Carlsson är glada herrar i Vetlanda FF som har fått stöd av Stiftelsen.
Materialbidrag till klubbhus, robotgräsklippare, målställningar och avbytarbås  m m.
Anläggningen rustas upp med stor hjälp av pensionärerna som gör jobbet.  

Vetlanda FF

2020-10-28

Näsby hembygdsförening

Glada styrelseledamöter i Näsby Hembygdsförening, har erhållit anslag för takbyte på sockenstugan.

Fr v Gert Westerdahl (sekr.), Bo Fransson (ordf.) och Irma Ahtola (kassör).

Näsby hembygdsförening

2020-10-27

Bäckseda skola

Bäckseda skolas samlings- och grillplats i skogen har restaurerats med hjälp av 10 000 kronor i anslag från Stiftelsen. Denna skogsplats är en allmän plats, så dit kan vem som helst komma och mysa.

Härligt när många får del av Stiftelsens avkastning!

Bäckseda skola

2020-10-27

Hvetlanda GIF F09

Vi vill tacka STIFTELSEN för att ni hjälpte oss att ge tjejerna denna möjlighet att få göra denna fantastiska cupresa tillsammans.

Hvetlanda Gif flickor 09 har fått ett oförglömligt minne och en god karamell att suga på under vintern.

Sarah, Tomas, Daniel och Ulle!

Hvetlanda GIF F09

2020-10-13

Hvetlanda Gif P19

Hej igen!

Hvetlanda GIF P19-lag tackar för ekonomiskt stöd som de erhållit under säsongen. Laget har spelat i div.1 och slutade på tredje plats efter Åtvidabergs FF och Svärtinge från Norrköping.

Bra jobbat!

Hvetlanda Gif P19

2020-10-07

Styrelsemöte 5 oktober

Vid senaste styrelsemötet den 5 oktober beviljades anslag på totalt 750 500 kr.

2020-08-31

Styrelsemöte 26 augusti

Vid senaste styrelsemötet den 26 augusti beviljades anslag på totalt 822 600 kr.

2020-08-28

Pauliströms IF

Tack vare eldsjälar i Pauliströms IF och ekonomiskt stöd från Stiftelsen, har motionsspåret på 2,7 kilometer blivit tillgängligt för allmänheten igen.

Bild: Sven-Olof Johansson.

Pauliströms IF

2020-08-28

Skede Aktivitetspark

Nu är parken invigd!

2 mkr och mycket ideellt arbete har investerats i parken. Länsstyrelsen, Arvsfonden, Vetlanda Kommun och Stiftelsen Werner von Seydlitz, har tillsammans med föreningarna i Skede bidragit ekonomiskt för att göra det möjligt.

Bild: Eldsjälen och ”motorn” i projektet, Berry Vuijsters!

Skede Aktivitetspark

2020-06-30

Myresjö IF

Med stöd från Stiftelsen och ideella krafter i Myresjö IF, har en elektronisk resultattavla med matchur monterats på Myrvalla.

Myresjö IF

2020-06-16

Stipendieutdelning

Stipendiaterna erhöll vardera 5 000 kronor från Stiftelsen Werner von Seydlitz.

Alice Gunnarsson NA17 tilldelades stipendium som bästa elev i matematik och Hampus Andersson NA17 tilldelades stipendium som bästa elev i naturvetenskap.

Stipendieutdelning

2020-06-16

Vid senaste styrelsemötet den 10 juni beviljades anslag på totalt 702 000 kr.

Flera föreningar har naturligtvis följt Folkhälsomyndighetens rekommendationer och ställt in aktiviteter, vilket också resulterat i färre ansökningar.

2020-06-09

Vid senaste styrelsemötet den 28 april beviljades anslag på totalt 93 000 kr.

Tyvärr var det också många som inte kunde genomföra sina aktiviteter som planerat med anledning av Covid -19

2020-06-08

Mogärdeskolan

Bidrag gav trehjulingar till Mogärdeskolans för- och särskoleklass.

Mogärdeskolan

2020-06-08

Hvetlanda Gif

Upprustning av idrottsplatsen pågår med hjälp av Stiftelsen.

Hvetlanda Gif

2020-03-27

Styrelsemötet 25 mars

Vid senaste styrelsemötet den 25 mars beviljades anslag på totalt 188 000 kr.

2020-02-28

Styrelsemötet 25 februari

Vid senaste styrelsemötet den 25 februari beviljades anslag på totalt 895 860 kr.

2020-02-25

Boro VHC team-11 har varit på cup i Vänersborg.

– Vi säger ett stort tack för ert bidrag, som gjorde att alla i laget kunde följa med. En enorm glädje som bidrar till en fantastisk lag- och kompisanda.

Bästa hockeydagen någonsin!

Boro VHC team-11

2020-01-27

Styrelsemöte 16 januari

Vid senaste styrelsemöte den 16 januari beviljades anslag på totalt 522 000 kr.

styrelsemöte

2019-12-18

Ekenässjöns Hästsportklubb

"Vi tackar än en gång för det ekonomiska stödet som möjliggjorde en superträningshelg, tillsammans med landslagsryttaren Jens Vikström. Detta befrämjade sammanhållningen i våra lag och i hela klubben".

Ekenässjöns Hästsportklubb

Ekenässjöns Hästsportklubb

2019-12-13

Styrelsemöte den 4 december

Vid senaste styrelsemöte den 4 december beviljades anslag på totalt 1 526 600 kr – fördelat på följande mottagare:

Vetlanda fotbollsskola, Lions Club, Myresjö skola, Vetlanda BK, Vetlanda Alpina klubb, Bäckseda IF, Vetlanda Dansklubb, Boro Vetlanda HC, Mamrelunds missionsförsamling, Equmenia Kvillsfors, Bäckseda skola, Landsbro IF skidklubb, Skirö AIK, Vetlanda UV-scoutkår, Musikskolan, Njudungs FDK, Ekenässjöns IF, Sportfiskarna, Vetlanda Motorsällskap, Mogärdeskolan 7-9.

2019-12-06

Withalaskolan särskola

Withalaskolans särskola har provat på olika aktiviteter och de var både glada och nöjda med dagen.

Se bilder från dagen...

Withalaskolan särskola

2019-10-10

Vid senaste styrelsemötet den 3 oktober beviljades anslag på totalt 795 000 kr.

Vetlanda Bordtennisklubb, Vetlanda BK, Vetlanda Handboll P-04, Björkö Enduro, Boro/Vetlanda HC, Landsbro skola årskurs 7-9, Landsbro Pingstförsamling, Hembygdsföreningen Njudung, Farstorps IK, JONK Scenkonst, Vetlanda Handbollsförening, NUVAB  och Vetlanda Kommun 100 år.

2019-09-09

Landsbro Folkets Park

En fantastisk ideell målarinsats har gjorts av klubbens medlemmar med Carola Engstrand-Norén i spetsen.
Sedan i våras har det målats minst en gång i veckan, och nu står hela stora byggnaden och fem mindre sido-
byggnader färdigmålade.

Stiftelsen har bidragit med ett materialbidrag på 30 000 kronor för att bevara denna kulturbyggnad i Landsbro.

Bra jobbat Landsbro IF skidklubb!

Landsbro Folkets Park

2019-09-02

Vid senaste styrelsemötet i augusti beviljades anslag på totalt 2 016 000 kr.

Projekt: Nya Brunnsvallen i Holsbybrunn, Skoldatateket, Bäckseda Skytteförening, Equmenia Scoutkår Vetlanda, Njudungsgymnasiet, Vetlandaortens Ryttarförening, Hvetlanda Skvadron, Björkö GoIK, Ekenässjöns Hästsportklubb, Kvillsfors IF, Nyföretagarcentrum, Vetlanda Kommun Kultur och Fritid, Hvetlanda GIF P -06, Intresseföreningen för Eckerda Missionshus, Hvetlanda GIF P-07, Myresjö IF, Withalaskolan, Myresjö Östra UV-Scoutkår.

2019-08-30

Vetlanda FF Mix

Stiftelsen gjorde det möjligt för samtliga spelare att få följa med på en fotbollscup som genomfördes av Grunden Bois. Vi åkte på lördagsmorgonen med buss, vilket var mycket tryggt och säkert för alla. Därefter checkade vi in på vandrarhem för en natts övernattning, för att påbörja cupen. På kvällen var vi inbjudna för att se allsvenska futsalmatchen mellan IFK Göteborg- Örebro. En av Sveriges största inomhuscup för personer med funktionsnedsättning, där allt var mycket proffsigt upplagt och väldigt givande då kontakter knöts.
Medaljutdelning sköttes av Anders Svensson.

Vetlanda FF Mix

2019-08-30

Björkö jaktvårdsförening

Med satsning på juniorskyttar har investerats i en viltmålsbana (kaliber 22, salongsgevär) med hjälp av Stiftelsens anslag på 20 000 kr.

Föreningen skickar ETT STORT TACK för bidraget!

Björkö jaktvårdsförening

2019-06-14

Stipendieutdelning

Njudungsgymnasiet

Stipendiaterna erhöll vardera 5 000 kronor från Stiftelsen Werner von Seydlitz.

Elsa Thoreström NA16, tilldelades stipendium i naturvetenskap och Hugo Wilhelmsson TE16B, stipendium i matematik. Motivering: För utmärkta studieresultat och betyg i ämnet, god kamrat, hög närvaro samt stort intresse och engagemang.

Här ser vi Lena Karlsson som precis delat ut stipendier till Elsa och Hugo.

Stipendieutdelning

2019-06-13

Wernerdagen 2019

Söndagen den 5 maj anordnades den andra Wernerdagen på Farstorps Gård.

Ett 80-tal gäster från Vetlandas föreningsliv samt företrädare för Vetlanda kommun hälsades välkomna av Tomas Granlund (ordförande i Stiftelsen Werner von Seydlitz).
Peter Josephson presenterade det gånga årets verksamhet samt den aktuella ställningen

Sammanlagt 98 anslag har beviljats under året till ett belopp av 5,3 Mkr. Stiftelsen förvaltar ett kapital på ca 370 milj.

Därefter bjöds på lunchbuffé och kaffe med ostkaka under musikunderhållning. Under högtidliga former erhöll samtliga närvarande föreningar och mottagare av anslag, gåvobevis och boken ”Mitt livsverk” av styrelseledamöterna Lena Karlsson och Mats Landén.

För musikunderhållningen under hela tillställningen svarade elever från Vetlanda Musikskola under ledning av Yvonne Nordström, Erik Knutsson och Ulviyya Ahmedova

Som avslutning visades gästerna runt i huvudbyggnadens festvåning och fick samtidigt en inblick i Werner von Seydlitz liv.

Stiftelsen avser att göra Wernerdagen till en årligt återkommande sammankomst för att samla Vetlandas föreningsliv för information om Stiftelsens arbete men som också ger föreningslivet en möjlighet att lära känna varandras verksamheter och bygga nätverk för ökat utbyte och samarbete.

Se bilder från dagen...

Wernerdagen 2019

2019-06-04

FUB Vetlanda

Gammaldags Folkpark i Vetlanda har arrangerats av Vetlanda FUB – både 2018 och 2019. Dansbanden har delfinansierats av Stiftelsen.

FUB Vetlanda

2019-06-04

Årskurs 8-dagen

Onsdagen den 24 april arrangerade Nuvab i samarbete med kommunens högstadieskolor, Njudungsgymnasiet och Arbetsförmedlingen Åk 8-dagen. Alla elever i årskurs åtta kommer under en heldag att få information om och göra studiebesök på flera av kommunens olika industri- och träföretag – Hydro, Elitfönster, Plannja, Trivselhus, Conform, Beslag & Metall, MP bolagen Industri och OBOS.
Åk 8-dagen medfinansierades även i år av Stiftelsen Werner von Seydlitz.

Årskurs 8-dagen

2019-06-04

Vetlanda

Vetlanda fyller snart 100 år med kulturbidrag och stöd från Stiftelsen. Vetlanda 100år

2019-06-04

Skirö AIK

Föreningen har alltid nya projekt på gång. Vi stödjer klubben och hoppas att även årets projekt kan ros i hamn.

Skirö AIK

2019-06-04

Bäckseda IF

Det var dags för nya avbytarbås och Stiftelsens ekonomiska stöd gjorde det möjligt inför säsongen 2019.

Bäckseda IF

2019-06-04

Ekenässjöns IF

Medel har beviljat som avser delfinansiering av inköp av automower.

Ekenässjöns IF

2019-06-04

Vetlanda FF

Flickor 05-06 ska åka på Cup, vilket uppmuntras av Stiftelsen. 

  Örebrocupen

2019-06-04

Mogärdeskolan

Mogärdeskolans elever fick den 28 maj besök av barnboksförfattaren Sanna Juhlin, tack vare pengar från Stiftelsen – se artikel i VP 29 maj.

  Mogärdeskolan

2019-06-04

Hvetlanda GIF

Förstörelse och stölder har drabbats klubben under 2018. Föreningen har beviljats medfinansiering vid investeringar inför årets fotbollssäsong. Regntåg, gräsklippare. målställningar, läktarstolar m m.

  Hvetlanda GIF

2019-06-04

IOGT-NTO

Nya cafébord finansieras med hjälp av Stiftelsen.

  IOGT-NTO

2019-06-04

Nävelsjö bygdegård

För att förbättra möjligheterna att disponera bygdegården till bröllop, kalas, café och andra sammankomster önskar föreningen bygga till altan – vilket medfinansieras av Stiftelsen.

Nävelsjö bygdegård

2019-05-31

Vetlanda Innebandyklubb

För att höja upplevelsen vid olika arrangemang har klubben installerat en LED-skärm i Iscar Arena med finansieringshjälp av Stiftelsen.

Vetlanda Innebandyklubb

2019-03-29

Vetlanda FF P04-05

Gothia Cup hägrar för killar 14-15 år. Klubben Gröna hjärtan och Stiftelsen hjälps åt att ge hela gänget möjligheten att uppleva denna cup mitt i juli 2019.

Vetlanda FF P04-05

2019-03-29

Vetlanda United

Landskampen den 3-4 april mellan Sverige och Italien, sponsras av Stiftelsen.

Vetlanda United

2019-03-29

Vetlanda HIF

Handikappsidrottsföreningen med parasport som för dagen domineras av bowling, stöttas av Stiftelsen.
Ett 40-tal aktiva tränar varje vecka och har dessutom utbyte med grannkommuner.

Vetlanda HIF

2019-03-29

OK Bävern

Föreningen har fått möjligheten att köpa mark i anslutning till den nyrenoverade Bäverstugan. Stiftelsen är med och finansierar inköpet.

  OK Bävern

2019-03-29

Frami Islandshästförening

Stiftelsen stödjer  dels en Clinic (kurs) i Bråtåkra och framför allt föreningens projekt att skapa en ny anläggning (ovalbana) i Ekenässjön.

2019-03-29

Skede sockenförening

Projekt Skede Lekplats, är en satsning för samhället som leds av Skede Sockenförening och föräldrar från Skede förskola.

Länsstyrelsen, Vetlanda Kommun och Stiftelsen gör det möjligt!

2019-03-29

Norrgårdsskolan

Kreativa lärare tar med barnen till Ulvastenarna och Stiftelsen säkrar transportkostnaderna.

Norrgårdsskolan

2019-03-29

Lions

Välkomna till Barnens Dag den 27 april, med stöd från Stiftelsen.

Lions

2019-03-29

Korsberga skola

Stiftelsen har beviljat inköp av två nya fotbollsmål till skolan.

Korsberga skola fotboll

2019-03-29

FC Vetlanda dam

Årets verksamhet för damfotbollens utveckling stödjs av Stiftelsen.

FC Vetlanda dam

2019-03-29

Musikskolan

Kulturbidrag till konsert med Njudungsorkestern och Linda Bengtzing.

  Linda Bengtzing

2019-02-22

Ekenässjöns skola

Skolan är mångkulturell med 190 elever, ett 40-tal från olika delar av världen. Astrid Lindgrens figurer och berättelser tillhör det svenska kulturarvet och med bussar till Vimmerby skapas möjligheter att på ett konkret sätt uppleva allt tillsammans med sina kamrater. Stiftelsen stödjer projektet.

Ekenässjöns skola

2019-02-22

Withalaskolan

Drygt 600 elever går på Withalaskolan – årskurs 7-9.

Särskolan erbjuder utbildning där du kan utvecklas individuellt och få den stöttning och hjälp du behöver. 15 elever i särskolan får ekonomisk hjälp av Stiftelsen att få prova på idrottsaktiviteter tillsammans med personal och kamrater som de känner sig trygga med.

Withalaskolan

2019-02-22

Vetlanda FF

Klubbstugan kommer att få en omfattande upprustning av dränering och isolering av grund. Ny utvändig panel med foder och ny handikappramp är planerat. Stiftelsen stödjer projektet.

Vetlanda FF

2019-02-22

Karlstorps Hembygdsförening

Det har funnits en Smålandsgärdsgård runt hembygdsgården. Den var så dålig så den plockades ner under hösten 2018. Stiftelsen skapar ekonomiska möjligheter för att återställa och bevara den gamla kulturmiljön.

Det har funnits en Smålandsgärdsgård runt hembygdsgården. Den var så dålig så den plockades ner under hösten 2018. Stiftelsen skapar ekonomiska möjligheter för att återställa och bevara den gamla kulturmiljön.

2019-02-22

Musikskolan

”Det ligger i tiden och vi måste vara där ungdomarna är i sina tankar. Vi kommer att utgå från varje elevs musikaliska intresse. Troligtvis kommer vi att få in en helt ny grupp i Musikskolan” – Rektor Leif Pettersson.

Stiftelsen finansierar hela projektet som ger förutsättningar för att i framtiden producera, mixa och spela in musik.

Musikskolan gitarr

2019-02-22

OK Njudung

Stifelsen stödjer:
OK Njudung och OK Bävern genomför Veckans bana, under nästan 20 veckor under sommarhalvåret. Alla som vill,  kan varje vecka hämta kartor över olika platser i kommunen med nya bano.

OK Njudung

2019-02-22

Stenberga hembygdsförening

Floran i Stenberga socken skall dokumenteras. Över 700 arter kärlväxter är noterade i socknen. Boken kommer att omfatta drygt 100 sidor och delfinansieras av Stiftelsen.

Stenberga hembygdsförening

2019-02-22

Ekenässjöns IF

Klubben börjar i år med en omfattande renovering av duschutrymmen och bastu. Stiftelsen är medfinansiär.

Ekenässjöns IF

2019-02-22

Vetlanda Golfklubb

Klubben har 1530 medlemmar (varav 210 juniorer). Under år 2018 spelades drygt 27000 golfrundor varav ca 10 %  gästspelade. Den äldsta medlemmen är 99 år och yngst är 6 år. I år får klubben hjälp av Stiftelsen med finansieringen av ett nytt styrsystem till bevattningsanläggningen.

Vetlanda golfklubb

2019-02-22

Vetlanda HF

Föreningen har ca 110 aktiva barn och ungdomar och har som ambition att en gång om året kunna erbjuda en cup som hela föreningen kan åka på. Deltagaravgiften ska inte avgöra vilka som ska kunna åka med. Stiftelsen gör det möjligt. Det blir IRSTA BLIXTEN CUP i Västerås även i år.

Vetlanda HF

2019-02-22

Bäckseda skola

Bäckseda skola omfattar förskoleklass, grundskola upp till årskurs 6 och fritidsverksamhet. Omkring 300 elever går på skolan.

”Vi har glädjen att berätta att vi sökt och blivit beviljade pengar från Stiftelsen Werner von Seydlitz. Detta gör det möjligt för alla elever i år 3-6 på Bäckseda skola att få åka till Kettilsås och åka skidor”.
Väl mött till en skojig dag i Kettilsås – Lärarna i år 3-6.

Bäckseda skola skidor

2019-02-22

Nye Hembygdsförening

Det är dags för takrenovering på huvudbyggnaden och vägen till hembygdsparken kommer också att rustas upp. Stiftelsen hjälper till med finansiering.

2019-02-22

Vetlanda Madrigalkör

Stiftelsen gratulerar 50-årsfirande kören med 50 000 kr i kulturbidrag till jubileumskonserter.
Vårkonsert i Gallerian på Njudungsgymnasiet 2019 – 17- och 18 maj , samt 21 september.

Vetlanda Madrigalkör

2019-02-22

Vetlanda BK

Broman Cup i bandy I Örebro i början på mars blir en fin avslutning för säsongen för Vetlanda BK:s ungdomslag U10 och U12. Ekonomiskt stöd från Stiftelsen bidrar till att alla kan vara med.

Bromman cup

2019-01-09

Bäckseda IF

Bidrag är beviljat för att anlägga nytt gräs på sjumannaplanen inför säsongen 2019.

Bäckseda IF

2019-01-09

Boro HC

Med gott stöd från Stiftelsen avslutar Team 09 säsongen med Cup i Helsingborg.

Boro HC

2019-01-09

Vetlanda FF

En funktionsnedsättning är inget hinder för att få åka på Cup med likasinnade lag. Grundens Bois i Göteborg erhöll Zlatans pris Nr 10.

Stiftelsen ger ekonomiska möjligheter för Vetlandalaget att deltaga.

Vetlanda FF

2019-01-09

Lemnhults Hembygdsförening

Stiftelsen har beviljat ett investeringsbidrag i samband med utbyte av åkgräsklippare mot en automower.

Lemnhults Hembygdsförening

2019-01-09

Mogärdeskolan

En friluftsdag där alla framförallt ska få möjlighet att prova på skidåkning men även att få förståelse för värdet av ett aktivt friluftsliv.

Stiftelsen gör det möjligt!

Mogärdeskolan

2019-01-09

Landsbro IF Skidbklubb

Skidklubben bygger en konstsnöanläggning som blir långsiktigt hållbar. Investeringen är omfattande och tidsplanen är helt beroende av hur mycket bidrag och sponsring som beviljas.

Stiftelsen har med beviljade medel ökat takten på genomförande.

Landsbro IF Skidbklubb

2019-01-08

Naturskyddsföreningen

Naturskyddsföreningens inventering av skyddsvärda träd 2018

Under 2018 har 6 400 skyddsvärda träd  mätts in och registrerats i Länsstyrelsens databas för värdefulla träd i kulturlandskapet. Bidraget från Stiftelsen har utgjort ett mycket värdefullt tillskott till genomförandet. Detta arbete har pågått i 12 år och avslutas i och med 2018 års utgång. Under denna period har i Vetlanda kommun totalt registrerats 60 000 träd med möjligt skyddsvärde och utgör underlag för Länsstyrelsens åtgärdsprogram för bevarande av biologiskt mångfald. /Monika Mörk

Naturskyddsföreningen

2018-12-03

Ung Företagsamhet - Innovation Camp Mogärdeskolan årskurs 9

Projektet drivs av Ung Företagsamhet i Jönköpings län och Stiftelsen skänker en prispeng till klasskassan på
kr 5 000 kr.

2018-12-03

Vetlanda Bordtennisklubb

När chansen dök upp att köpa den matta som användes vid lag-VM i Halmstad var klubben på alerten och passade på med hjälp av stöd från Stiftelsen.

Bordtennisklubb vetlanda

2018-12-03

Ramkvilla och Ramkvilla Golfklubb

Får ett stöd för att utveckla och främja hembygden och idrottsverksamheten.

Ramkvilla och Ramkvilla Golfklubb

2018-12-03

Vetlanda-festen

Vetlandafesten genomförs 25 maj 2019, med stöd från Stiftelsen Werner von Seydlitz.

Vetlanda festen

2018-12-03

Boro Vetlanda VHC

Team 07 åker på Cup i Ljungby med stöd från Stiftelsen.

Boro Vetlanda

2018-12-03

Vetlanda Rally & Racing Club

Klubbstugan saknar fiberanslutning men med stöd från Stiftelsen blir det verklighet.

Vetlands RRC

2018-12-03

Vetlanda fotbollsskola

40 000 kronor är 2019 års bidrag för att kunna hålla en låg deltagaravgift och att alla som vill ska kunna delta i fotbollsskolan.

Vetlanda fotbollsskola

2018-12-03

Flögensborgs sommarhem i Näsby

Näsby är en idyll att förlägga hajker, klassutflykter, skolavslutningar m m.

Stiftelsen hjälper till att finansiera ett nytt staket

Flögensborg

2018-12-03

Kvillsfors IF/Kvilledagen

Kvilledagen

En dag om året går föreningar och företag ihop och ansvarar för var sin aktivitet på olika platser i samhället. Skolan, äldreboendet och vissa företag håller öppet för allmänheten och visar upp sina lokaler och verksamhet.
Stiftelsen gav ekonomisk hjälp som uppmuntrar till både hembygd-, kultur- och idrottslig aktivitet.

Kvilledagen

2018-12-03

Vetlanda Konstförening

Föreningen får ett kulturbidrag till 70-årsjubileum 2019.

Vetlanda Konstförening

2018-12-03

Vetlanda Motorsällskap

Stiftelsen är med och skapar förutsättningar för att klubben ekonomiskt skall kunna arrangera internationella tävlingar i Vetlanda. Junior-VM för lag 2019.

2018-12-03

Old Barn Dart Club

Det finns stora renoveringsbehov i klubbens lokaler och man vill locka fler juniorer att börja träna och spela. Stiftelsen stöttar projektet vilket i huvudsak avser materialkostnader.

Old bart clu

2018-11-20

Ostkakans vänner

Werner var väldigt förtjust i ostkaka och den saknades sällan vid hans bjudningar.
Stiftelsen har bidragit till den nya boken STORA OSTKAKEBOKEN 2018.

Läs mer

Ostkakans vänner

2018-11-12

Vetlanda Bågskyttklubb

Ny skjutvägg inne och väderskydd på utebanan med medel från Stiftelsen Werner von Seydlitz.

2018-11-09

Nuvab – studiebesök på Mälardalens Tekniska Gymnasium och Scania i Södertälje

Torsdagen den 29 november bjuder Nuvab alla medlemmar att följa med på en resa till Södertälje.
Resan sker i samverkan med Stiftelsen Werner von Seydlitz

Nuvab

2018-10-11

Vetlanda Bandyklubb U14

Laget är anmält till fyra cuper under säsongen vilket blir en stor kostnad för alla spelare/föräldrar.

Stiftelsen uppmuntrar till aktiviteterna med ett bidrag.

Vetlanda BK P16

2018-10-11

OK Njudung

Föreningen kommer att göra kraftiga investeringar i Östanå som till största delen kommer att finansieras med egna medel.

Med stöd från Stiftelsen kan man gå hela vägen med bl a fiberanslutning och luftvärmepump.

OK Njudung

2018-10-11

Björkö Friskvård

Björkö Friskvård är en liten förening men värdefull för alla åldrar i samhället Spinningcyklarna är utslitna och medel saknas för att investera i nytt.

Med sponsorer och Stiftelsens hjälp hoppas vi på att verksamheten skall få ett uppsving.

2018-10-11

Mogärdeskolan

Under 20 år har årskurs 9 på Mogärdeskolan åkt på en kombinerad studie-/skolresa. Skolan skall vara avgiftsfri och skollagen sätter vissa begränsningar på hur detta får finansieras.

Med medel från Stiftelsen är målsättningen att genomföra resan till huvudstaden även 2019.

Mogärdeskolan

2018-10-11

Skirö AIK

Föreningen planerar en Cup i Hydro Arena och erhåller stöd för att kunna nå sitt mål.

Skirö AIK

2018-10-11

Skridskor på skoltid

Vetlanda Bandyklubb

Även till kommande säsong 2018/2019 finansierar Stiftelsen Timpas skridskoskola för de allra yngsta.
(Se även tidigare inlägg).

Ett stort TACK från alla oss i Förskoleklassen och klass 1 på Holsby skola, som även detta läsår fick chansen att åka skridskor i Hydro Arena. Det är en stor glädje att se alla eleverna och pedagoger som skrinnar omkring tillsammans. En del elever har aldrig sett skridskor och ännu mindre is. Så det är en stor upplevelse på många sätt och vis.

Vänliga hälsningar Anneli Attergrim

Vetlanda Bandyklubb

2018-10-11

Holsby skola

Skolan får ett stöd för att även i fortsättningen kunna genomföra Sommarvecka – en vecka som är frivillig för alla elever i år 3-6 och som utövas på hemmaplan.

Holsby skola

2018-10-11

Bäckseda skola

Med en lägre budget för idrottslärare finns ej utrymme för att erbjuda buss till Hydro Arena. Stiftelsen täcker in transportkostnaderna enligt ansökan.

Hej!
Tack för all hjälp med pengar till bussar. I morgon går sista resan till Hydro Arena sen har alla klasser fått testa att åka skridskor. Många glada barn som har åkt innan och många som knappt stått på ett par skridskor. Jag och vi alla på Bäckseda skola säger ett stort tack. Bifogar ett kort på några av eleverna i år 1 och fsk. Även ett par elever från år 5 var med o hjälpte till. M.v.h Benny Karlsson.

Bäckseda skola

2018-10-11

Bäckaby Hembygds- och sockenförening

Sommaren 2013 påbörjades projektet att rädda Johannes och Harrys rigg. Det handlar om en epok på 30-talet och en linstötborrigg som bevarats för framtiden.

Aktuellt projekt handlar om att finansiera en byggnad för Harrys arbetsplats och stöd har beviljats för att föreningen skall kunna jobba vidare med projektet i samråd med övriga sponsorer, Jönköpings läns museum och Vetlanda kommun.

Bäckaby Hembygds- och sockenförening

2018-09-26

Njudungsgymnasiet

Stiftelsen Werner von Seydlitz och Njudungsgymnasiet i Vetlanda har inlett ett samarbete för att uppmuntra och möjliggöra ett utökat internationellt utbyte i form av studieresor för elever på Njudungsgymnasiet.

Njudungsgymnasiet

2018-09-17

Vetlanda Dam FC

Har erhållit en grundplåt för att bygga vidare och eventuellt etablera sig på Heds Arena 2019.

Vetlanda Dam FC

2018-09-17

Vetlanda BK P16

Har beviljats stöd till kommande säsongs cup-spel i Bollnäs. Mini World Cup – 2-4 november 2018.

Vetlanda BK P16

2018-09-17

Paraskidåkning i Kettilsås

Friluftsfrämjandet har erhållit ekonomiskt stöd till köp av utrustning för att kunna erbjuda bl a särskolan på Tomaslundsskolan att pröva på skidanläggningen.

Alla skall ha möjlighet att ha roligt i skidbacken!

Paraskidåkning i Kettilsås

2018-09-17

Boro Vetlanda HC

Klubben är i stort behov av nya skridskoslipar inom ungdomsverksamheten. Investeringen blev verklighet med ett stöd från Stiftelsen.

Boro Vetlanda HC

2018-09-17

Vetlanda Sportskytteklubb

Har beviljats stöd till investering i nya lerduvekastare till sina Skeet-banor.

Vetlanda Sportskytteklubb

2018-09-17

Vox magica

Vox magica är en vokalensemble som grundades 2004. Med en bred repertoar som sträcker sig från klassisk vokalmusik till modern jazz framträder man i såväl kyrkliga som profana sammanhang.

Ett bidrag från Stiftelsen skapar möjlighet att investera i teknisk utrustning som inspirerar att satsa på mer avancerade arrangemang.

Vox magica

2018-08-21

Vetlanda Golfklubb

Vetlanda Golfklubb har även i år erhållit ett bidrag till förbättringsarbeten – Etapp 2.

Läs mer

Vetlanda golfklubb

2018-08-21

Friskis & Svettis

Med de medel vi fått genom Wernerstiftelsen har idrottsföreningen Friskis & Svettis Vetlanda valt att sätta fokus på barn och unga. Vi vet att grunden till ett aktivt liv läggs i unga år och därför känns det oerhört positivt att vi kunnat stärka vår verksamhet genom att utbilda två helt nya ledare som ska inspirera, utbilda och handleda barn och unga inom och utom föreningen i höst. Dessutom har vi valt att vidareutbilda en ledare för träning som passar den som har begränsningar i sin rörlighet.

Linda Ståhlgren
Verksamhetsledare

Friskis och svettis

2018-07-05

Vetlanda Bordtennisklubb

Vetlanda Bordtennisklubb har lyckats avancera till Superettan och står nu inför en utmaning, inte minst ekonomiskt.
Totalt har föreningen åtta lag i seriespel och Stiftelsen hjälper till med bl a inköp av bordtennisbord och barriärer.

Bordtennisklubb vetlanda

2018-07-05

Bäckseda Hembygdsförening

Bäckseda Hembygdsförening har fått sin ansökan beviljad. Kaffeserveringen skall ske lite smidigare efter ett bidrag från Stiftelsen.

2018-07-05

Skirö AIK satsar...

Skirö AIK satsar på fler tjejer i bandyn och får ekonomiskt stöd även inför kommande säsong.
Stödet avser både Elitserielag och övriga dam/tjej-lag.

2018-07-05

Näshults IF

Näshults IF får nu möjligheter att köpa den mark som de bedriver sin verksamhet på.
Stiftelsen hjälper till med finansiering.

Näshults IF

2018-07-05

Myresjö IF

Myresjö IF har haft problem med egen vattenbrunn. Anslutning sker nu till det kommunala systemet och stiftelsen hjälper till med finansieringen.

Myresjö IF

2018-07-05

SmåBUS barnboksfestival

SmåBUS barnboksfestival genomförs i september med Ädelfors Folkhögskola som bas.
Föreningen stöttas med ett  kulturbidrag

Läs mer: Småbus barnboksfestival

Små bus

2018-06-21

Stipendieutdelning

I strålande solsken anordnades den första Wernerdagen på Farstorps Gård. Ett 90-tal gäster från Vetlandas föreningsliv samt företrädare för Vetlanda kommun hälsades välkomna av Tomas Granlund (ordförande i Stiftelsen Werner von Seydlitz).
Gästerna visades runt i huvudbyggnaden och fick samtidigt en inblick i Werner von Seydlitz liv.

För musikunderhållningen svarade elever från Vetlanda Musikskola och Linnéa Granlund. Därefter bjöds på lunchbuffé och information om Stiftelsens första verksamhetsår.

Sammanlagt 78 anslag har beviljats till ett belopp av 4 Mkr. Utbetalda anslag uppmärksammades med utdelning av diplom. Stiftelsen avser att göra Wernerdagen till en årligt återkommande sammankomst för att samla Vetlandas föreningsliv för information om Stiftelsens arbete men som också ger föreningslivet en möjlighet att lära känna varandras verksamheter och bygga nätverk för ökat utbyte och samarbete.

Se bilder från dagen...

Wernerdagen

2018-06-14

Stipendieutdelning

Njudungsgymnasiet
Årlig utdelning av stipendium för bästa avgångselev i ämnena naturvetenskap och matematik vid Njudungsgymnasiets i Vetlanda.
Ingrid Norrlin NA15 och Ludwig Gustavsson NA15 fick vardera mottaga 5000 kr från Stiftelsen Werner von Seydlitz.

Stipendieutdelning

2018-05-21

Njudungsgymnasiet

Resan genomfördes den 15-17 augusti 2018 för 15 personer.

Vi besökte skolan Prakticum i Helsingfors, en yrkesskola för ungdomar och vuxna som utbildar elever till Närvårdare. Efter genomför utbildning kan de arbeta inom barnomsorg, äldreomsorg, funktionshinderomsorg eller sjukvård. Det var ett intressant besök som gav inspiration till nytänkande.

Tack så mycket för det bidraget vi fick genom Wernerstiftelsen som gjorde resan möjlig.

Se bildspel...

Vänliga hälsningar
Helen Burmann-Lindström

  Njudungsgymnasiet

2018-05-21

Korsberga Scoutkår

Scouterna och Stiftelsen gör unga redo för livet. Bidrag till medverkan i scoutläger "Legend 2018" och inköp av två tält.

2018-05-21

Myresjö/Vetlanda FK

Bidrag beviljat för att hjälpa till att täcka kostnaderna för deltagande i Gothia Cup.

  Myresjö/Vetlanda FK

2018-05-21

Landsbro skola årskurs 7-9

Bussresa och inträde till Elmia i Jönköping för att besöka världsutställningen om romarriket.

2018-05-21

Mogärdeskolan

Gåva beviljad till klasserna 3-6 och samverkansklassen (särskolan) för kulturresor till bl a Kalmar slott.

Klass 3 - 6 samt Samverkansklassen åkte till Kalmar den 20 september, 2018. Resan blev väldigt lyckad. Personalen på Kalmar slott var professionella och eleverna och personalen var nöjda med dagen. Vi fick lära oss mycket och kunde ha uppföljande lektioner efter resan.

  Mogärdeskolan

2018-05-21

Hvetlanda GIF

Redan i februari 2017 var projektering igång för tillbyggnad av omklädningsrum. Bidrag söktes och Stiftelsen var snabba med att bevilja en första ”grundplåt”. I maj 2018 utökades beloppet till 500 000 och föreningen jobbar vidare för att kunna presentera en komplett finansieringslösning.

2018-05-21

Hvetlanda GIF F04

Hvetlanda GIF F04 har erhållet en gåva inför deltagandet i Gothia Cup 2018.

  Hvetlanda GIF F04

2018-05-14

Landsbroelever besöker Upptech i Jönköping

Årskurs 3 i Landsbro skola var kreativa och sökte hjälp med finansieringen av en dagsutflykt till Jönköping.
Allt för att inspirera och uppmuntra eleverna i deras problemlösningsförmåga.

”Vi fick lära oss om teknik, matte och naturkunskap.”– Aram
”Vi lärde oss mer om stjärnbilder”– Lucas
”Det var roligt att man fick vara med varandra” – Mio
”På upptech fick jag lära mig att programmera” – Henisa

Vi hade en fantastisk dag, både lärare och elever är jättenöjda.
Klass 3, Landsbro skola.

Upptech i Jönköping

2018-04-25

Pälle Näver-sällskapet

Pälle Näver-Sällskapet tilldelas 25 000 kr.

Läs mer

Pelle Näver

2018-04-25

VHF - Vetlanda handbollsförening

Vetlanda Handbollsförening planerar en beachhandbollsplan i Vetlanda och Stiftelsen stöttar med investeringar till ”spontanidrott”. Bidraget avser materialinköp i form av målburar, nät m m.

Läs mer

VHF - Vetlanda handbollsförening

2018-04-25

Korsberga Skola

Korsberga Skola har varit kreativa och sökt medel för att förbättra möjligheterna satsa mer på idrott, motorik och rörelse i skolan. Bidraget avser materialinköp.

Korsberga skola

2018-04-25

FUB i Vetlanda

FUB i Vetlanda arrangerar ”Gammaldags Folkpark” och Stiftelsen stöttar med 20 000 kr.

Läs mer

FUB Vetlanda

2018-04-25

Vetlanda BK U06/07

Vetlanda BK U06/U07 har beviljats stöd inför planeringen av kommande säsongs cup-spel. Ett imponerade engagemang från ledare och föräldrar skapar möjligheter att deltaga i bl a Sandviken, Borlänge, Västerås, Stockholm och Nässjö.

Läs mer

Vetlanda BK U06/07

2018-04-25

Årsets Bygdegård

Årsets Bygdegårdsförening är en lokalhållande förening i Fröderyd socken. Med mycket ideellt arbete genomförs årligen många arrangemang. En gammal ljudanläggning från 60-talet kan med hjälp av bidrag från Stiftelsen bytas ut mot en ny.

Årsets Bygdegård

2018-04-25

Lions Club

Lions Club får kr 10 000 till firandet av Barnens Dag 2018.

Många olika aktiviteter genomfördes med bl a Gustav Wigelius - känd från Talang i TV.

Lions Club

2018-04-20

Vetlanda fotbollsskola 2018

Stiftelsen gör det möjligt att bibehålla en låg deltagaravgift, så att alla som vill ska kunna vara med i årets fotbollsskola.

Vetlanda fotbollsskola

2018-04-05

Ekenässjön IF

Bidrag till nya sjumannamål och renovering av klubbstugan.

"Fotbollsmålen uppsatta och bortalagets wc renoverad. Ett stort och hjärtligt tack till Wernerstiftelsen för ekonomisk hjälp".

Med vänlig hälsning
Berny Vilén ordförande Ekenässjöns IF

Ekenässjön IF

2018-04-05

Ekenässjöns IF

Fönsterbyte i klubbstugan.

2018-03-19

Vetlanda Alpina klubb

Ungdomarna i Vetlanda AK uppmuntras att deltaga i tävlingar och klubben betalar startavgifterna.
Under säsongen 2017/2018 har 218 ungdomar startat i alpina tävlingar.

Stiftelsen har bidraget med en gåva för att göra detta möjligt.

Vetlanda Alpina klubb

2018-03-13

Tomaslundens särskola

Vi tackar för bidraget till bussresan till Sapa Arena. Det var ett glatt och härligt gäng som fick pröva på att åka skridskor efter sin egna förmåga.

Tusen tack!

Tomaslundens särskola/Elisabeth Haraldsson.

Tomaslundens särskola

2018-03-13

Alseda hembygdsförening

Under årsmötet kunde Tomas Granlund i egenskap av styrelseordförande för Stiftelsen Werner von Seydlitz överräcka ett gåvobrev från stiftelsen på 200 000 kronor, som ett bidrag till tillbyggnaden i hembygdsparken på Skeagärdet.

Alseda hembygdsförening

2018-01-08

Team Boro/VHC – ungdomslag

För att ha möjlighet att genomföra resor och cupspel så krävs det lite extra hjälp på vägen. Med gåvor från Stiftelsen planeras deltagande i Mörrum Cup och  Sweden Hockey Trophy Stockholm/Uppsala i januari och april 2018.

Boro/VHC Team 07 har varit på cup i Mörrum. Efter en tuff inledning på cupen med en 0-5 förlust blev det bättre.
Vinst i följande två matcher mot bland annat blivande cup vinnande laget Växjö Lakers.

Efter förlust i sista gruppspelsmatchen blev det match om placering 7-8, som till sist gav en sjunde placering.

Team Boro

2018-01-08

Smålands Trädgård

Hembygden är oss kär och socknarna Skirö, Nye, Näshult och Stenberga gör nu en extra satsning genom Smålands Trädgårds ekonomiska förening. Egna medel, sponsring och en gåva från Stiftelsen skall skapa möjligheter att förverkliga de kreativa idéer som vuxit fram.

2018-01-08

Byestad-Flugeby byförening

Byföreningen ger ungdomarna en möjlighet till aktiviteter på hemmaplan genom att satsa på aktivitetsrum för bl a pingis och innebandy. Med stort eget engagemang och ett bidrag från Stiftelsen blir detta möjligt under 2018.

2018-01-08

Stenberga hembygdsgård

Stenberga Hembygdsgårds byggnader är i behov av renovering utvändigt.

Stiftelsen hjälper till med finansieringen som skall ske med rätt material och tidsenliga metoder.

2018-01-08

Mogärdeskolan årskurs 1-2

Besök på en bondgård är viktigt för barn som växer upp i stadsmiljö. Stiftelsen betalar transporterna och Arla gör gårdsbesöket kostnadsfritt.

2018-01-08

Vetlandafesten

Stiftelsen beslutade att även i år bidraga med en gåva till festen den 26 maj.

Läs mer

Vetlandafesten

2018-01-08

Vetlanda UV-scoutkår

Scoutkåren har tidigare köpt in ett tält med hjälp av vindbonus. Nu ger stiftelsens gåva möjlighet att köpa in ytterligare ett tält till verksamheten.

2018-01-08

Bäckseda/Vetlanda FF – tjejer F04

När drömmen blir verklighet!
Att delta i Costa Blanca Cup med 15 spelare och tre ledare kostar pengar. Genom att sälja och dela ut frallor på lördagar, visar tjejerna att allt är möjligt. Bidrag från damklubben och Stiftelsen är en god hjälp på vägen att nå målet.

2018-01-08

Vetlanda Racketklubb (Vetlanda Tennisklubb och TK 77)

Det kommer att hända mycket på racketfronten i Vetlanda den närmaste tiden. Klubbarna har gått samman med eget kapital, Allmänna arvsfonden och med en gåva från Stiftelsen så kommer sporterna Padel och Pickelball till Vetlanda.

2018-01-08

Byggnadsföreningen Folkets Hus/Park

Vetlanda Folkets Park är klassad som en av de finaste och bäst bevarade i landet. För att hålla byggnader i gott skick är det nu dags för utomhusmålning, vilket föreningen saknar ekonomiska resurser till. Med ett bidrag från Stiftelsen kommer detta förhoppningsvis att bli möjligt redan 2018.

2018-01-08

Mogärdeskolan årskurs 4-6

Läromedelskontot kan inte räcka till allt, men alla borde få prova på vinterfriluftsliv och utförsåkning i Kettilsås. Stiftelsen hoppas på snö i Kettilsås och är redo med ett bidrag för delfinansiering av en friluftsdag.

2017-10-20

Skirö AIK P16 Cup Örebro

Helgen den 3-5 november deltog Skirös P16-killar i KOSA-natta i Örebro. Laget hade en härlig helg i Örebro, där truppen fick ett bra tillfälle att svetsas samman innan seriestart. 15 spelare och 5 ledare deltog vid cupen.

Laget bodde i Rudbecksskolans klassrum och spelade alla matcher i Behrn Arena i Örebro. Skirös lag spelade tre matcher i grundserien och en match i B-slutspelet. Matcherna spelades fredag-söndag.

Tack till stiftelsen! Skirö AIK och P16-laget vill passa på att tacka Stiftelsen Werner von Seydlitz för det fina stödet i samband med deltagande i Cupen!

Skirö AIK P16 Cup Örebro

2017-10-20

Vetlandaortens Ryttarförening

Elitlaget ponnydressyr 2017

Tjejerna är ett glatt gäng med stora visioner. Efter ett lyckat kval uppmuntrar bidraget till extra satsning inför final i november 2017.

Vetlandas lag lyckades med enorma prestationer i Täby i helgen – presterade verkligen på topp och tog SM-brons!

Vetlandaortens Ryttarförening

2017-10-16

Vetlanda konstförening

Nya spotlights i utställningslokalen
Ny teknik (LED) installeras i Konstföreningens hus, tack vare ett bidrag från Stiftelsen.

2017-10-16

Vetlanda Bandyklubb

Timpa Adolfssons skola – att på skoltid lära sig åka skridskor. Stiftelsens gåva ersätter ett tidigare bidrag från bandyförbundet ”idrottslyftet”

"Skickar ett stort Tack❤️ för att vi fick möjlighet att åka skridskor på Sapa-arena. Många glada och härliga ungar".
Anna Lindsten- Ekstrand lärare år 1 Bäckseda skola.

Läs mer...

Vetlanda Bandyklubb

2017-10-16

År 7 Landsbro skola

Språkresa till Tyskland 2020. Eleverna får en grundplåt för att satsa på en resa som utöver språkträning ger kunskaper och erfarenheter som går utanför skolans ordinarie verksamhet.

2017-10-16

Björköortens Jaktvårdsförening

Viltmålsbana

Med satsning på juniorskyttar investeras i en viltmålsbana (kaliber 22, salongsgevär) som förhoppningsvis skall stimulera till ökat intresse för viltvård och friluftsliv.

2017-10-16

Myresjö IF

Den befintliga belysningen på B-plan är uttjänt och har suttit där sedan Myresjö IF:s storhetstid under tidigt åttiotal. Ett bidrag från Stiftelsen tillsammans med eget arbete/kapital och övriga finansiärer blir det möjligt att installera 18 nya armaturer och förlänga säsongen för fotbollen i kommunen.

2017-10-16

Vetlanda Fotbollsskola

2018 års fotbollsskola får ekonomiskt stöd från Stiftelsen. Stödet går till 13 fotbollsföreningar. 900 barn och 200 ungdomar som faddrar tillsammans med 15 lägerchefer och ett stort antal föräldrar och föreningsledare får del av bidraget. Stiftelsen har målsättningen att långsiktigt bidraga till att alla får möjlighet att deltaga.

2017-10-16

Skirö AIK

Damernas Elitserie 2017/2018

I augusti erbjöds Skirö AIK en ”friplats” i årets Elitserie. Ekonomiskt innebär det utökade kostnader för framförallt resor. Ett stöd från Stiftelsen ger klubben möjlighet att spela Elitbandy.

2017-08-21

IOGT/NTO

Lets Dance

Projektet går ut på att erbjuda personer från 7-25 år en meningsfull sysselsättning, som samtidigt är både utvecklande och givande.

En unik undervisning i olika dansstilar som utvecklar kroppskontroll, självförtroende, balans och fin gemenskap.

2017-08-21

Vetlanda Bowling Club

Ungdomssatsning som ger ekonomiska möjligheter att spela tävlingsbowling.

Vetlanda Bowling Club

2017-08-21

Equmenia Scout i Vetlanda

Hajk

Projektet syftar till att stärka sammanhållningen genom en annorlunda hajk på skolledig tid under september månad.

Läs mer...

Equmenia Scout i Vetlanda

2017-08-21

Korsberga Scoutkår

Jamboree 17

Korsberga Scoutkår

2017-08-21

BIMA-förlag

Vetlanda bokmässa - läs mer...

2017-08-09

Elit Vetlanda speedwayklubb

FIM European 85cc Speedway Youth Cup

Detta är en av de tävlingar som krävt mest av vår organisation genom åren. Ett hundratal frivilliga funktionärer jobbade för att allt skulle klaffa. Vi har fått ett fantastiskt utlåtande från det Internationella förbundet FIM EUROPÉ. För att kunna arrangera ett evenemang av denna storleken behöver föreningen samarbetspartner och vi är mycket stolta att Stiftelsen Werner von Sydlitz beviljade ett stöd till oss vid detta tillfälle.

Augusti 2017, Vetlanda Motorsällskap – Mikael Wirebrand

Läs mer

Elit Vetlanda speedwayklubb

2017-06-16

Stipendium - Teknikcollege Njudungsgymnasiet

Stipendium på 5 000 kr utdelades på Njudungsgymnasiet till "bästa avgångselev" -Ellen Ahlgren NA14 i naturvetenskap och till Filip Karlsson NA14 i mat ...

Stipendium - Teknikcollege Njudungsgymnasiet

2017-06-16

Vetlanda United – Euro Winners Cup i Portugal

Läs mer på Facebook

2017-06-08

Landsbro Flicklag – fotbollscup Finspång

Landsbro flicklag

2017-06-08

Vetlanda Scoutkår – Nationellt läger 2017

Nytt tält till kåren: Scoutkåren har valt att köpa in ett nytt tält för det ekonomiska medel vi blivit beviljade ur stiftelsen Werner von Seydlitz. T ...

Vetlanda scoutkår

2017-06-08

Stenbergaspelen

Läs mer här

2017-06-08

Njudungsorkestern – 50-årskonsert

Njudungsorkestern har fått en riktigt fin jubileumspresent i form av medel ur Stiftelsen Werner von Seydlitz.

Njudungsorkestern blev den första mottagaren av medel ur den stiftelsen.
– Vi känner oss mycket stolta och tacksamma över att få ta emot den här gåvan och ser det som en bekräftelse på att Njudungsorkestern under sina 50 år har bidragit och fortsätter att bidra till musikkulturen i Vetlanda kommun. Tack!

2017-06-08

Vetlanda FF – nya ungdomsmål till Vitalavallen

På bilden ses ett utav många lag som kommer att ha mycket glädje av dessa mål. Vetlanda FF:s styrelse, ledare samt spelare ger ett stort TACK till  St ...

Vetlanda FF

2017-06-08

Farstorps IK – renovering av klubbhus

2017-06-08

Årskurs 8-dag – inspirationsdag i samarbete med näringslivet

4 april 2017 genomfördes för första gången Åk 8-dagen. Detta är ett samarbete mellan grundskolorna i Vetlanda kommun, Njudungsgymnasiet och Nuvab. Da ...

2017-06-08

OK Bävern – tillbyggnad klubbstuga

2017-06-08

Vetlanda Golfklubb – ombyggnad av bana

2017-06-08

Vetlanda Motorsällskap – Ungdoms EM 80cc

2017-02-28

Tack alla som stöttade VBK...

Vi säger stort tack till följande sponsorer som valde att ge Vetlanda Bandyklubb ett extra stöd inför slutspelet. Detta för att finanisera föreningens kostnader för resor, övernattningar och annat för P16, P18 och J20 som alla spelade slutspel. 

Läs mer

VBK

2017-02-15

Vetlandafesten – hela kommunens fest utan inträde

Läs mer om Vetlandafesten

Alla nyheter

 • 2023
 • maj
 • april
 • mars
 • februari
 • januari
 • 2022
 • 2021
 • 2020
 • 2019
 • 2018
 • 2017