Wernerdagen 2019

Söndagen den 5 maj anordnades den andra Wernerdagen på Farstorps Gård.

Ett 80-tal gäster från Vetlandas föreningsliv samt företrädare för Vetlanda kommun hälsades välkomna av Tomas Granlund (ordförande i Stiftelsen Werner von Seydlitz).
Peter Josephson presenterade det gånga årets verksamhet samt den aktuella ställningen

Sammanlagt 98 anslag har beviljats under året till ett belopp av 5,3 Mkr. Stiftelsen förvaltar ett kapital på ca 370 milj.

Därefter bjöds på lunchbuffé och kaffe med ostkaka under musikunderhållning. Under högtidliga former erhöll samtliga närvarande föreningar och mottagare av anslag, gåvobevis och boken ”Mitt livsverk” av styrelseledamöterna Lena Karlsson och Mats Landén.

För musikunderhållningen under hela tillställningen svarade elever från Vetlanda Musikskola under ledning av Yvonne Nordström, Erik Knutsson och Ulviyya Ahmedova

Som avslutning visades gästerna runt i huvudbyggnadens festvåning och fick samtidigt en inblick i Werner von Seydlitz liv.

Stiftelsen avser att göra Wernerdagen till en årligt återkommande sammankomst för att samla Vetlandas föreningsliv för information om Stiftelsens arbete men som också ger föreningslivet en möjlighet att lära känna varandras verksamheter och bygga nätverk för ökat utbyte och samarbete.

Se bilder från dagen…

Wernerdagen 2019

Wernerstiftelser
Box 3,
574 21 Vetlanda

info@wernerstiftelser.se