Nyheter

Nyhetsarkiv Stiftelsen Werner von Seydlitz

 

 

15 goa killar träffas fyra gånger i veckan för träning/match och för andra året i rad spelar de i högsta serien. För att ha möjlighet att genomföra en avslutande resa till en cup så krävs det lite extra hjälp på vägen. Med en gåva från Stiftelsen planeras ett deltagande i Sweden Hockey Trophy Stockholm/Uppsala i april 2018.

Hembygden är oss kär och socknarna Skirö, Nye, Näshult och Stenberga gör nu en extra satsning genom Smålands Trädgårds ekonomiska förening. Egna medel, sponsring och en gåva från Stiftelsen skall skapa möjligheter att förverkliga de kreativa idéer som vuxit fram.

Byföreningen ger ungdomarna en möjlighet till aktiviteter på hemmaplan genom att satsa på aktivitetsrum för bl a pingis och innebandy. Med stort eget engagemang och ett bidrag från Stiftelsen

blir detta möjligt under 2018.

Stenberga Hembygdsgårds byggnader är i behov av renovering utvändigt.

Stiftelsen hjälper till med finansieringen som skall ske med rätt material och tidsenliga metoder.

Läromedelskontot kan inte räcka till allt, men alla borde få prova på vinterfriluftsliv och utförsåkning i Kettilsås. Stiftelsen hoppas på snö i Kettilsås och är redo med ett bidrag för delfinansiering av en friluftsdag.

Besök på en bondgård är viktigt för barn som växer upp i stadsmiljö. Stiftelsen betalar transporterna och Arla gör gårdsbesöket kostnadsfritt.

Stiftelsen beslutade att även i år bidraga med en gåva till festen den 26 maj.

Läs mer...

Scoutkåren har tidigare köpt in ett tält med hjälp av vindbonus. Nu ger stiftelsens gåva möjlighet att köpa in ytterligare ett tält till verksamheten.

När drömmen blir verklighet!
Att delta i Costa Blanca Cup med 15 spelare och tre ledare kostar pengar. Genom att sälja och dela ut frallor på lördagar, visar tjejerna att allt är möjligt. Bidrag från damklubben och Stiftelsen är en god hjälp på vägen att nå målet.

Det kommer att hända mycket på racketfronten i Vetlanda den närmaste tiden. Klubbarna har gått samman med eget kapital, Allmänna arvsfonden och med en gåva från Stiftelsen så kommer sporterna Padel och Pickelball till Vetlanda.